Δήλωση του μέλους του απερχόμενου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών

Απέρριψε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Λάρισας την αίτηση των 9 εκπαιδευτικών για ορισμό διοίκησης στην ΕΛΜΕ Λάρισας που είχε κατατεθεί την Παρασκευή και ενώ είχε αποφασιστεί η διενέργεια εκλογών στο σωματείο την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και ενώ αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση θα διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές την Τετάρτη από 2μ.μ. – 7.30 μ.μ. στο 1ο Πειραματικό Λύκειο (πρώην 1ο ΓΕΛ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα κατά τη διάρκεια εκδίκασης της αίτησης ήταν παρόντες στο δικαστήριο για να υποστηρίξουν την ΕΛΜΕ και την απόφασή της για τη διενέργεια εκλογών καταδικάζοντας την ενέργεια των 9 εκπαιδευτικών ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος και τα μέλη του Δ.Σ.. της ομοσπονδίας εκλεγμένοι με τις Παρεμβάσεις Χρήστος Σόφης και Γιάννης Σαμοϊλης καθώς και το μέλος της Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ Β. Πολυμερόπουλος.

dimitris_papadopoylos.jpg

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Παπαδόπουλος,  μέλος του απερχόμενου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας (εκλεγμένος με την Αγωνιστική Παρέμβαση) σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα:

"Η προσπάθεια να διαλύσουν το σωματείο μας την ΕΛΜΕ δεν ευοδώθηκε και οι εκλογές της ΕΛΜΕ θα διεξαχθούν κανονικά την Τετάρτη 9 Φλεβάρη όπως είχε αποφασιστεί νόμιμα από το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο. Ως Αγωνιστική Παρέμβαση δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση σε κανένα κομματικό επιτελείο να διαλύσει τη συλλογική δράση των εργαζόμενων.

Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν τις δυνάμεις που μάχονται για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών"

Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών Λάρισας: Σχετικά με τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της ΕΛΜΕ Λάρισας, εννέα μέλη της προσέφυγαν στα δικαστήρια για να πετύχουν την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας. Δυστυχώς δεν σταμάτησαν εκεί. Είχαν το αχαρακτήριστο θράσος να αυτοπροταθούν ως νέα -δοτή- διοίκηση του σωματείου! Κι όλα αυτά κάτω από την “σημαία ευκαιρίας” της ΑΔΗΚ.

Για τους περισσότερους, η ΑΔΗΚ δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι η παράταξη πρότυπο! Είναι μια παράταξη φτιαγμένη  από τα υλικά που φτιάχνονται τα  όνειρα του υπουργείου! Η παράταξη με σύνθημά της το: “ΝΑΙ, όποια κι αν είναι η ερώτηση υπουργέ μου”.

Είπε ναι στις ηλεκτρονικές κάλπες για το ΠΥΣΔΕ, σε μια διαδικασία που αμέσως καταγγείλαμε ως Αγωνιστική Παρέμβαση.

Λέει ναι στις ηλεκτρονικές εκλογές και τα αντίστοιχα μητρώα μελών των σωματείων, ναι στις εικονικές “γενικές συνελεύσεις” και σε κάθε πρόνοια του αντεργατικού Ν. Χατζηδάκη.

Και φυσικά ΝΑΙ στην αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση (εδώ δεν έχει την αποκλειστικότητα).

Ίσως, για όσους δεν παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στο σωματείο μας, πρέπει να θυμίσουμε πως η ΑΔΗΚ αποτελεί “spin-off” της ΔΑΚΕ! Τα μέλη της είναι πρώην μέλη της ΔΑΚΕ που την εκπροσωπούσαν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ (και με την ιδιότητα του πρόεδρου), “ισόβιοι” αιρετοί της και άλλοι “ανεξάρτητοι”.

Τα σχετικά με την ΑΔΗΚ μπορούν να αποτελέσουν μελέτη περίπτωσης για το που μπορεί να οδηγήσει ένα σωματείο, η ψήφος στον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Που μπορεί να φτάσει ένας κλάδος που υποτάσσεται στο ρουσφέτι. Σε ποιο κατηφορικό δρόμο βαδίζει ο εργαζόμενος που εναποθέτει την λύση των προβλημάτων του στον πανίσχυρο τοπικό Γκρούεζα του κόμματος που κυβερνά. Άρα, πολύτιμα συμπεράσματα πρέπει να εξαχθούν και εν όψει των επικείμενων εκλογών στο σωματείο. Μην ξαναδώσουμε συνάδελφοι και συναδέλφισσες, το σωματείο στα χέρια των εντολοδόχων της εκάστοτε κυβέρνησης!

agonistiki_parembasi_larisas.jpg

Δυστυχώς οι ενδοπαραταξιακές τριβές μιας παράταξης  -ίσως για θέματα πολιτικής ή  για το μοίρασμα της λείας σε καρέκλες- έχουν διαλυτική επίδραση στο σωματείο μας. Έχουν έμπρακτες και δυσμενείς επιδράσεις στη λειτουργία του. Για να γίνει φανερή αυτή η επίδραση κατά ένα μόνο μέρος της, καλούμε τον προσωρινό ταμία της ΕΛΜΕ να δώσει στον κλάδο στοιχεία σχετικά με το κόστος -δικαστικά έξοδα κτλ- που είχαν και έχουν τα καπρίτσια των μελών της ΑΔΗΚ. Σε μια εποχή που το σωματείο μας δεν μπορεί να ενισχύσει -ως οφείλει- τις οικογένειες συναδέλφων μας που έφυγαν απ' τη ζωή, πληρώνει δικαστικά έξοδα!

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΙΔΥΜΕΣ
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
Πώς δύο δίδυμες φοιτήτριες ιατρικής κατάφεραν να κερδίσουν τεράστια αποζημίωση από τη σχολή τους
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
τεχνολογία
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης
Το επιστημονικό περιεχόμενο των Ομηρικών επών καταγράφεται από τον Κ. Ζέγγελη - Η προηγμένη τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων μέσα από τα Ομηρικά έπη
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης
ελενα ΙΣΠΑΝΙΑ
Βίντεο με συγκλονιστικό αποχαιρετισμό της Έλενας λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο
«Ό,τι κι αν συμβεί, ξέρω ότι η ζωή μου δεν ήταν μάταιη, γιατί πάλεψα και πέτυχα αυτό που ήθελα, να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη για την ασθένεια».
Βίντεο με συγκλονιστικό αποχαιρετισμό της Έλενας λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο