«Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν έχει βεβαίως καμία αγωνία για να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς. Το έχει αποδείξει άλλωστε αμέτρητες φορές στο πρόσφατο παρελθόν»

Εν μέσω πανδημίας και ενώ η νέα φτώχεια και η φοροεπιδρομή είναι προ των πυλών, η υπουργός Παιδείας «παρουσιάζει το Voucher των 200€ ως κοινωνική πολιτική! Θεωρεί φαίνεται ότι με χάντρες και καθρεφτάκια μπορεί να ξεγελάσει, να παραπλανήσει τον κόσμο της εκπαίδευσης». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου υπογραμμίζοντας πως «η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν έχει βεβαίως καμία αγωνία για να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς. Το έχει αποδείξει άλλωστε αμέτρητες φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Η κυβερνητική επιχείρηση voucher 200€ σαν μοναδικό στόχο έχει να χαρίσει ξανά «ζεστό» χρήμα και νέα κέρδη στις εταιρίες της πληροφορικής. Λεφτά που θα προέλθουν και από τα εισοδήματα των εκπαιδευτικών, αφού τα 200 ευρώ δεν φθάνουν ούτε για ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο» τονίζει. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

Η Κεραμέως μας αντιμετωπίζει ως επαίτες της Δημόσιας Εκπαίδευσης μοιράζοντας χάντρες και καθρεφτάκια!

Να αυξηθούν εδώ και τώρα οι μισθοί των εκπαιδευτικών!

Να επανέλθει αμέσως ο 13ος και 14ος μισθός!

Να επανέλθει το διδακτικό μας ωράριο στα προ του 2013 επίπεδα.

Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό και την εργασία μας!
Πόσο εμπαιγμό και υποκρισία μπορεί να αντέξει ο κόσμος της εκπαίδευσης από μια κυνική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ;

Έχουμε και λέμε:

Οι τιμές στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα, εκτοξεύονται καθημερινά, οι αυξήσεις ξεπερνούν το 20%

Το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο έχουν φτάσει σε απελπιστικά ύψη, μετατρέποντας τα σπίτια μας σε «ψυγεία»! Οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και ο Μητσοτάκης δίνει «ψίχουλα» ως επίδομα για να απορροφήσει τους κοινωνικούς κραδασμούς. Ο κόσμος πληρώνει το βαρύ τίμημα της «πράσινης» ενέργειας και της «απελευθέρωσης» από τα «δεσμά» του περίφημου «κρατικού μονοπωλίου» της ΔΕΗ, δηλαδή των ιδιωτικοποιήσεων!

Η μνημονιακή περίοδος και πολιτική μάς καταδίκασε να ζούμε εδώ και 12 χρόνια με πετσοκομένους μισθούς κατά 40%. Ο μνημονιακός ζόφος εξαφάνισε τον 13ο και 14ο μισθό για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Τα παρατεταμένα lockdown υποχρέωσαν χιλιάδες εκπαιδευτικούς να καταθέσουν έναν ή δύο μισθούς για να προμηθευτούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση! Οι μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται το ίδιο διάστημα. Τεράστια ποσά υφαρπάχθηκαν από τις τσέπες των μισθωτών και πήγαν σε μια χούφτα επιχειρηματίες!

Η Δημόσια Εκπαίδευση βρίσκεται σε καθεστώς παρατεταμένης υποχρηματοδότησης εδώ και σχεδόν 15 χρόνια! Τα μνημόνια και η νεοφιλελεύθερη πολιτική στερούν από τα Δημόσια Σχολεία ζωτικούς πόρους για την λειτουργία και τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα. Το «όραμα» του Μητσοτάκη και της νεοφιλελεύθερης κλίκας του είναι να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε ζητιάνους που θα επαιτούν για χορηγίες!

Προ ημερών και εν μέσω κυβερνητικών διθυράμβων, η κυβέρνηση της ΝΔ χρέωσε τον ελληνικό λαό με 11 δις ευρώ, στοκάροντας στρατιωτικό εξοπλισμό (Rafale κλπ) για λογαριασμό των Γάλλων ιμπεριαλιστών και της στρατιωτικής τους βιομηχανίας!

Την περίοδο 2020 – 2022, εν μέσω πανδημίας και με εκατόμβες νεκρών, η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ περιέκοψε σχεδόν 1,4 δις ευρώ(!) από τις κρατικές δαπάνες για την Υγεία. Την ίδια στιγμή χάρισε αμύθητα κέρδη στα καλοθρεμμένα και κρατικοδίαιτα ΜΜΕ και στους κλινικάρχες, αφήνοντας το ΕΣΥ στη μοίρα του.

Στις συνθήκες αυτές λοιπόν και με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί, όπως και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, έχουν χάσει πάνω από το 20% της αγοραστικής τους δύναμης, τους τελευταίους μόνο μήνες, ενώ η νέα φτώχεια και η φοροεπιδρομή είναι προ των πυλών, η Κεραμέως παρουσιάζει το Voucher των 200€ ως κοινωνική πολιτική! Θεωρεί φαίνεται ότι με χάντρες και καθρεφτάκια μπορεί να ξεγελάσει, να παραπλανήσει τον κόσμο της εκπαίδευσης.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν έχει βεβαίως καμία αγωνία για να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς. Το έχει αποδείξει άλλωστε αμέτρητες φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Η κυβερνητική επιχείρηση «voucher 200€» σαν μοναδικό στόχο έχει να χαρίσει ξανά «ζεστό» χρήμα και νέα κέρδη στις εταιρίες της πληροφορικής. Λεφτά που θα προέλθουν και από τα εισοδήματα των εκπαιδευτικών, αφού τα 200 ευρώ δεν φθάνουν ούτε για ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπαίζουν τον κλάδο, πού επιχειρούν να στήσουν μια νέα πλάνη για να διασκεδάσουν τη γενικευμένη οργή, να συγκαλύψουν την αντιδραστική πολιτική τους, που επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια στο Δημόσιο Σχολείο. Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να απαιτήσουν αγωνιστικά:

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Να δοθούν τα κονδύλια των «voucher» για την ενίσχυση των Δημόσιων Σχολείων! Να εξοπλιστούν όλα τα σχολεία με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα με την ευθύνη του κράτους! Οι εκπαιδευτικοί δεν επαιτούμε χορηγίες!

Να αυξηθούν εδώ και τώρα οι μισθοί των εκπαιδευτικών! Να επανέλθει αμέσως ο 13ος και 14ος μισθός! Να επανέλθει το διδακτικό μας ωράριο στα προ του 2013 επίπεδα. Να μπει τέλος στο καθεστώς της φτώχειας! Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό και την εργασία μας!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

theodorikakos
Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του
Μήνυση σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του θα καταθέσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του
foto_education_pencils_molivia.jpg
Αναπληρωτές - νεοδιόριστοι για αξιολόγηση: «Δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους στις πλάτες μας»
«Η κυβέρνηση τρομοκρατεί και εκβιάζει ωμά πως εάν δεν εφαρμοστεί η ατομική αξιολόγηση θα «παγώσει» τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων»
Αναπληρωτές - νεοδιόριστοι για αξιολόγηση: «Δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους στις πλάτες μας»