Υπουργείο Παιδείας: Έρευνα για το «είσαι η ντροπή της κοινωνίας» που είπε καθηγητής σε μαθητή που φόρεσε φούστα στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου
Έρευνα για το περιστατικό στο Μουσικό γυμνάσιο στο Ίλιον, όπου καθηγητής του σχολείου «επιτέθηκε» λεκτικά σε μαθητή της Α΄ Γυμνασίου, επειδή εμφανίστηκε στο σχολείο φορώντας φούστα

Έρευνα διατάχθηκε για το περιστατικό στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, με εντολή του γγ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, καθηγητής στο εν λόγω σχολείο φέρεται να είπε σε μαθητή «είσαι η ντροπή της κοινωνίας» επειδή φόρεσε φούστα.

Την επόμενη ημέρα οι συμμαθητές του παιδιού εμφανίστηκαν στο σχολείο, τα κορίτσια με παντελόνια και γραβάτες και τα αγόρια με φούστες, για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

ilion-mathites-foustes

Τα γεγονότα

Με φούστα πήγαν την Τετάρτη στο σχολείο μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιλίου ως ένδειξη συμπαράστασης σε τρανς συμμαθήτριά τους που δέχτηκε αισχρό σχόλιο από καθηγητή

Με σύνθημα «τα ρούχα δεν έχουν φύλο» τα παιδιά υπερασπίστηκαν τη φίλη και συμμαθήτριά τους, περνώντας ένα μήνυμα προς όλους μας για το τι πρέπει να θεωρείται απρεπές και τι προσωπική επιλογή. 

Ο καθηγητής

O καθηγητής, σύμφωνα με καταγγελία γονέα στο protothema.gr, μόλις αντίκρισε τον μαθητή, άρχισε να τον προσβάλει, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμμαθητών του: 

«Το σκηνικό έγινε Τρίτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμά του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένειά του. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: "Nτροπή της κοινωνίας". Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις».

Οι συμμαθητές

Η κατάσταση στο σχολείο, όπως είπε και η Διευθύντρια στο υπουργείο Παιδείας είναι ομαλή. Τα παιδιά του σχολείου προς συμπαράσταση στον συμμαθητή τους από χθες εμφανίζονται στο σχολείο ντυμένα τα αγόρια, ως κορίτσια και τα κορίτσια, ως αγόρια.

Ο πρόεδρος του 15μελούς του μουσικού σχολείου υπογράμμισε τα εξής: «Στο σχολείο μας έγινε συμβάν το οποίο λύθηκε ενδοσχολικά. Υπήρχε ένα παιδί, το οποίο ήρθε στο σχολείο με φούστα και κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, ένας καθηγητής τον βρήκε στο προαύλιο κάνοντάς του σχόλιο για την φούστα. Το σχόλιο που αναφέρθηκε και στο διαδίκτυο και που ισχύει ήταν η κουβέντα του καθηγητή προς το παιδί ότι είσαι η ντροπή της κοινωνίας. Αυτό το περιστατικό λύθηκε ενδοσχολικά και η σχολική μας κοινότητα το αντιμετώπισε. Καταρχάς να πούμε ότι δεν υπήρξε τσακωμός μεταξύ του παιδιού και του καθηγητή. Απλά ο καθηγητής βλέποντας το παιδί πήγε εκεί να του μιλήσει, λέγοντας του και αυτήν την άσχημη κουβέντα. Επειδή διαβάσαμε διάφορα πράγματα που δεν ισχύουν, όπως παράδειγμα, ότι το παιδί αποβλήθηκε, τιμωρήθηκε και πως έφυγε από το σχολείο μας, έχω να πω ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά, το θέμα λύθηκε όμορφα μέσα στο σχολείο και όλα είναι καλά».

moysiko_ilioy.png

Σε κάθε περίπτωση, πηγές του υπουργείου Παιδείας υπενθυμίζουν ότι το ΥΠΑΙΘ έχει εντάξει στο σχολικό πρόγραμμα τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και, ειδικότερα, τους θεματικούς κύκλους: - Ζω Καλύτερα - Ευ Ζην με προγράμματα στους τομείς: ψυχική και συναισθηματική υγεία - σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. - Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη με προγράμματα στους τομείς: ανθρώπινα δικαιώματα, διαμεσολάβηση, συμπερίληψη: αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Καφές και ξίδι: Τι κάνουν σε πολλά σπίτια για τις άσχημες μυρωδιές

Πανελλαδικές 2026: Tο πρόγραμμα εξετάσεων και η ημερομηνίες

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χιονισμένος δρόμος
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα: Χιόνια μέχρι τη θάλασσα - Έως 75% πιθανότητα για την Αττική
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη, οπότε αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των ψυχρών αερίων μαζών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα: Χιόνια μέχρι τη θάλασσα - Έως 75% πιθανότητα για την Αττική
Υπουργείο Παιδείας
Υπ. Παιδείας: Οδηγός για το σχολικό ωράριο, τις εφημερίες και τις εξωδιδακτικές εργασίες των εκπαιδευτικών
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την επιτήρηση μαθητών, τις σχολικές εφημερίες και τη συμμετοχή των δασκάλων σε σχολικές δράσεις
Υπ. Παιδείας: Οδηγός για το σχολικό ωράριο, τις εφημερίες και τις εξωδιδακτικές εργασίες των εκπαιδευτικών
βιβλια
Τι σημαίνει πραγματικά η λέξη "αλάργος" και πώς χρησιμοποιείται
Η ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει για τον πλούτο και τη διαχρονικότητά της, προσφέροντας λέξεις που καταφέρνουν να αποδώσουν με ακρίβεια όχι μόνο έννοιες,...
Τι σημαίνει πραγματικά η λέξη "αλάργος" και πώς χρησιμοποιείται