video_gonimotitas
ΚΙΝΑΛ: Το εν λόγω πρόγραμμα είχε «εντολή Υφυπουργού» και εστάλη στα σχολεία με τον πιο επίσημο τρόπο

Να αποδοθούν ευθύνες για τον σκοταδισμόν στα σχολεία ζητάει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τα αντιεπιστημονικά βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από την “Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής”, και τα οποία ανάμεσα στα άλλα εστιάζουν στη θεωρία του «αγέννητου παιδιού».

Η ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ

Η πρόσφατη εισαγωγή υλικού στα σχολεία με αντιεπιστημονικό και σκοταδιστικό περιεχόμενο εγείρει σοβαρά ζητήματα για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Σε εποχές, όπου η γνώση και η επιστήμη προσδιορίζουν σχεδόν καθοριστικά το δημιουργικό μέλλον της σύγχρονης κοινωνίας, κάθε απόπειρα εισαγωγής μεσαιωνικών και ανορθολογικών αντιλήψεων ιδιαίτερα στο σχολείο δημιουργει μεγαλο παιδαγωγικό ζήτημα. 

Μια τόσο ακραία αντιδραστική θεώρηση του ανθρώπου και της ζωής – όπως αυτή που κομίζει η πρόσφατη αντίληψη περί «αγέννητου παιδιού» – δεν μπορεί να περάσει χωρίς να αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες. Οι απόψεις που διατυπώνονται υπονομεύουν ευθέως την γνώση, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την αγωγή. 

Το εν λόγω πρόγραμμα είχε «εντολή Υφυπουργού» και εστάλη στα σχολεία με τον πιο επίσημο τρόπο. Συνεπώς, δύο τινά συμβαίνουν. Ή το Υπουργείο Παιδείας ασπάστηκε τις εν λόγω θεωρίες και έκρινε ότι έπρεπε να εισαχθούν επίσημα στο περιεχόμενο της θεσμικής γνώσης ή δεν έχει στελέχη ικανά να διακρίνουν τι είναι επιστημονικά και εκπαιδευτικά σωστό για τα σχολεία.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις για το τι συνέβη, να δημοσιοποιήσει τα σχετικά έγγραφα και να αποδώσει συγκεκριμένες ευθύνες. 

stigmiotypo_othonis_2022-01-31_144644.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

cyprusbufferzone17.jpg
Συναγερμός στην Κύπρο για την εξαφάνιση εκρηκτικών TNT – Σε εξέλιξη έρευνα της Εθνικής Φρουράς
Χάθηκαν περίπου 30 λίβρες εκρηκτικού υλικού κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Συναγερμός στην Κύπρο για την εξαφάνιση εκρηκτικών TNT – Σε εξέλιξη έρευνα της Εθνικής Φρουράς
Υπουργείο Παιδείας
Ωνάσεια σχολεία: Η προκήρυξη τοποθέτησης εκπαιδευτικών με 4ετη θητεία
Οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν στις προκηρυσσόμενες θέσεις με 4ετή θητεία που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2026
Ωνάσεια σχολεία: Η προκήρυξη τοποθέτησης εκπαιδευτικών με 4ετη θητεία
Φραγκίσκος Παρασύρης
Παρασύρης: Παρέμβαση στη Βουλή για τη στήριξη των Μουσικών - Καλλιτεχνικών Σχολείων
Μεταφορά ομόφωνου ψηφίσματος της Περιφέρειας Κρήτης με αιτήματα για χρηματοδότηση, στελέχωση και υποδομές
Παρασύρης: Παρέμβαση στη Βουλή για τη στήριξη των Μουσικών - Καλλιτεχνικών Σχολείων