Μαθητής προς Κεραμέως: «Μέσα σε όλα αυτά που ζούμε, έρχεστε φέτος εσείς και το Ινστιτούτο να μας αυξήσετε την ύλη;»
Μαθητής υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 έστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: "Πως θα αναπληρώσω τη χαμένη ύλη,  και το κυριότερο ποιος θα μου διδάξει την ερχόμενη αφού πολλοί από τους καθηγητές μου βρίσκονται σε καραντίνα; "

Αξιότιμη Κυρία Κεραμέως 

Είμαι και εγώ ένας μαθητής από τους πολλούς της Γ’ Λυκείου,

Είμαι και εγώ ένας μαθητής:  

Που δεν έχω δει φυσιολογική σχολική χρονιά στο Λύκειο

Που δεν βιώνω τη Τρίτη Λυκείου όπως άλλες γενιές

Που αγωνίζομαι μέσα σε όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες του κορωνοϊού

Που τελευταία φορά που συμμετείχα  σε διαδικασία εξετάσεων είναι από το Γυμνάσιο 

Που βλέπω τους καθηγητές μου να προβληματίζονται για το πως θα «βγάλουν»  την τεράστια ύλη

Είμαι ένας μαθητής που πριν λίγο καιρό διαγνώστηκα θετικός στο COVID-19 και «βγήκα εκτός» 2 εβδομάδες από το πρόγραμμά μου.

Πως κυρία Κεραμέως θα αναπληρώσω τη χαμένη ύλη,  και το κυριότερο ποιος θα μου διδάξει την ερχόμενη αφού πολλοί από τους καθηγητές μου βρίσκονται σε καραντίνα; 

Πολλά συμβαίνουν φέτος, 

Χαμένες διδακτικές ώρες ;...δεκάδες

Κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές ;...χιλιάδες

Πραγματικά μέσα σε όλα αυτά που ζούμε, έρχεστε φέτος εσείς και το Ινστιτούτο να μας αυξήσετε την ύλη; Με ποια δικαιολογία; Με ποια λογική; Πως θα τα βγάλουμε πέρα; ΠΩΣ; Έχουμε φτάσει στα όρια μας … εμείς , οι καθηγητές , οι γονείς μας. Κάθε μέρα εκτός από το άγχος των εξετάσεων βιώνουμε και το άγχος της πανδημίας. Ναι αυτή που μας έκλεισε 2 χρόνια στις οθόνες  και «χτίσαμε» τις βάσεις των μαθημάτων εξ’ αποστάσεως. 

Μπορεί εσείς κ. Κεραμεως να ζείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν που ο COVID έχει τελειώσει …Εμείς όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2022 των rapid, των Self test , της Όμικρον, των ανοιχτών παραθύρων, της καραντίνας. Μπορείτε να υπολογίσετε πως όλα αυτά θα συμβαίνουν μέχρι τις ημέρες των Πανελληνίων; Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μια διαδικασία που εκτός από τις γνώσεις γινόμαστε δυνατοί στα δύσκολα, μαθαίνουμε να μη το βάζουμε κάτω…Όταν όμως οι καταστάσεις είναι τέτοιες πρέπει να υπάρχει λογική εκ’ μέρους σας .

Σας καλώ λοιπόν να δείξετε κατανόηση στο θέμα που απασχολεί σήμερα όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και τους καθηγητές μας και να προχωρήσετε άμεσα σε μείωση της ύλης.

Σας ευχαριστώ 

Βασίλης Δημητρακόπουλος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
Πότε ένας εκπαιδευτικός ή ένας δημόσιος υπάλληλος τίθεται αυτομάτως εκτός υπηρεσίας – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την αυτοδίκαιη αργία
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
axiologisi-ekpaideftikon
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας
Aρχίζει η αξιολόγηση και των μονίμων εκπαιδευτικών σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα - Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να αυξηθούν οι σχολικοί...
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας