kleista sxoleia
O κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της αργίας και κλείσιμο των σχολείων και αύριο - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Μιλώντας σήμερα Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της αργίας και κλείσιμο των σχολείων και αύριο σημειώνοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα, μέσα στη μέρα. 

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγωγή σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού, αλλά και  της καταβολής αποζημιώσεων στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν.

Ερωτηθείς αν το κράτος θα καταθέσει αγωγή, απάντησε ότι «ό,τι πρέπει να γίνει, για τις κυρώσεις που πρέπει αποδοθούν, για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και του οφείλουμε και ηθικώς να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες, αλλά και να αποζημιωθεί, να είστε σίγουροι ότι θα γίνει με όλους τους τρόπους και τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας». 

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «προτεραιότητά μας είναι αφενός να φτάσουν ασφαλείς στα σπίτια τους και αφετέρου η αποκατάσταση του ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά».

Παραμένουν 1.200 εγκλωβισμένα οχήματα

Σε ό,τι αφορά στους οδηγούς που βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα κι εξακολουθούν να παραμένουν 1.200, άλλα από αυτά εγκαταλελειμμένα και άλλα με τους οδηγούς μέσα. «Γίνονται προσπάθειες ώστε να απεγκλωβιστούν όλοι μέσα στις πρώτες πρωινές ώρες», επισήμανε. 

«Με τον όγκο του χιονιού, με τα οχήματα που είναι στη μέση του δρόμου, με τα εκχιονιστικά και τα ειδικά μηχανήματα που φέρνουμε από όπου είναι εφικτό, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να απεγκλωβιστούν», συμπλήρωσε. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η πολιτική προστασία σε συνεργασία με τον προαστιακό θα οργανώσει δρομολόγια πυκνά και τακτικά για να φεύγει ο κόσμος και από το αεροδρόμιο και από τα σημεία εξόδου που προσεγγίζει για να πάρει το τρένο να πάει στο σπίτι του. 

Επιχειρώντας να εξηγήσει τι έφταιξε, ο ίδιος ανέφερε ότι «βιώσαμε ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας και χιονιά και ξεπεράστηκαν οι όποιες προβλέψεις υπήρχαν. Η πληροφόρηση που υπήρχε ήταν ότι το χιόνι θα ερχόταν αργότερα και όχι τόσο έντονο και δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα, με βασικό και καίριο την αδυναμία λειτουργίας ενός μεγάλου δρόμου της Αττικής Οδού που κατέρρευσε τελείως». 

Επέκταση της αργίας και την Τετάρτη;

Παραδέχτηκε δε ότι όταν υπάρχουν αυτής της τάξης τα προβλήματα, αποδεικνύεται ότι ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε αφήνοντας «παράθυρο» για απόδοση ευθυνών. «Γιατί δεν λειτούργησε και σε ποιο επίπεδο, θα εξηγηθεί με απόλυτο τρόπο στον κόσμο που έμεινε στα αυτοκίνητά του και χωρίς ρεύμα στο σπίτι του. Δεν είναι η ώρα αυτή της συζήτησης τώρα. Όταν αποκατασταθεί η λειτουργία της πόλης, όλα θα ειπωθούν». 

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της αργίας και κλείσιμο των σχολείων και αύριο σημειώνοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα, μέσα στη μέρα. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φρούτα
Ποια είναι τα φρούτα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα
Παρόλο που τα φυσικά σάκχαρα τους συνοδεύονται από θρεπτικά οφέλη, σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος ή να περιορίσουν την κατανάλωση υδατανθράκων, η...
Ποια είναι τα φρούτα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα
mouseio-proslipseis.jpg
Μουσείο Ακρόπολης: Δωρεάν είσοδος για όλους – Πότε και πώς θα μπείτε χωρίς εισιτήριο
Μουσείο Ακρόπολης: Ποια ημέρα του Σεπτεμβρίου και ποιες ώρες θα είναι δωρεάν η είσοδος
Μουσείο Ακρόπολης: Δωρεάν είσοδος για όλους – Πότε και πώς θα μπείτε χωρίς εισιτήριο