pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
autism-spectrum
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινάει Πανελλαδικά και εξ αποστάσεως το Πρώτο Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό

Ξεκινάει στις 9 Μαΐου το πρώτο στην Ελλάδα πανεπιστημιακό πρόγραμμα Εξειδίκευσης αποκλειστικά στον τομέα του Αυτισμού από το Πανεπιστήμιο Πατρών που αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε. καθώς αφορά επίσης ψυχολόγους, παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, γονείς. λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές , προσωπικό παράλληλης στήριξης, νοσηλευτές καθώς και φοιτητές των αντίστοιχων τμημάτων και γενικότερα των παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών.

Το εξ αποστάσεως πρόγραμμα εξειδίκευσης πάνω στον αυτισμό μοριοδοτεί για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών καθώς και για κρίσεις ενώ αποτελεί το πιο ισχυρό χαρτί εξειδίκευσης για τον ιδιωτικό τομέα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των συμμετεχόντων/ουσών στον αυτισμό προκειμένου να αποκτήσουν γνώση για τον αυτισμό και τις δεξιότητες να εκπαιδεύουν άτομα με αυτισμό. Τα τελευταία χρόνιαπαρατηρείται σημαντική αύξηση της συχνότητας της διαταραχής αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ).

Σε πρόσφατη μάλιστα εκτίμηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) αναφέρει ότι 1 στα 54 παιδιά –1.9% του πληθυσμού εμφανίζει αυτισμό.

Οι ανάγκες για αποτελεσματική υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων με αυτισμό, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, αυξάνονται συνεχώς, καθιστώντας απαραίτητη την εξειδίκευση του εμπλεκόμενου προσωπικού.

Το πρόγραμμα εξειδίκευσης και το Πιστοποιητικό Πανεπιστημιακής Επιμόρφωσης (9 μήνες - 450 ώρες) θα εμπεριέχει τη σφραγίδα του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Δείτε εδώ τον Οδηγό Σπουδών

Το σεμινάριο πραγματοποιείται Εξ αποστάσεως και Ασύγχρονα - Έχει ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών χωρίς καθόλου εργασίας και υποχρεωτικές παρακολουθήσεις

Μέσα σε λίγες ημέρες οι αιτήσεις είναι πάνω από 10.000 καθώς το κόστος αποκλειστικά για τον Ιανουάριο λόγω Έκπτωσης για όλη την 9ΜΗΝΗ εξειδίκευση είναι μόνο 185 ευρώ.

panepistimio_patras

Αρχικά έμφαση δίνεται στην εξοικείωση με την έννοια του αυτιστικού φάσματος, τα διαγνωστικά κριτήρια, τη συχνότητα, την αιτιολογία, τα ελλείμματα, τις αισθητηριακές δυσκολίες και τις θεωρίες ερμηνείας των ελλειμμάτων. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδεύονται στη διεπιστημονική αξιολόγηση, στις αρχές εκπαίδευσης για τον αυτισμό, στην οργάνωση της εκπαίδευσης στη γενική και στην ειδική αγωγή και στις δομές υποστήριξης και εκπαίδευσης για ενήλικες με αυτισμό. Ακολουθεί εκπαίδευση σε προγράμματα παρέμβασης όπως στην εντατική αλληλεπίδραση, στην αισθητηριακή ολοκλήρωση, στο γλωσσικό πρόγραμμα Makaton, στο εναλλακτικό σύστημα επικοινωνίας Pecs, στις κοινωνικές ιστορίες, στο Hanen, στο Floortime και στη δομημένη εκπαίδευση Teacch.

Τέλος, οι συμμετέχοντες/ουσες εξοικειώνονται με τα μεταβατικά στάδια της οικογένειας που έχει παιδί με αυτισμό, την εκπαίδευση και συμβουλευτική γονέων και αδελφών, τη ψυχοεκπαίδευση οικογένειας, τη συνεργασία οικογένειας-ειδικών, τις οργανώσεις γονέων, τη διασύνδεση και τη συνηγορία. Το υλικό μελέτης συνοδεύεται από μελέτες περίπτωσης και σχετικά βίντεο ώστε να ενισχυθεί η επεξεργασία των παρεχόμενων πληροφοριών.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ: 9 Μαΐου
Αιτήσεις: έως 13 Μαΐου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  ΕΔΩ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 300 ανέργους
Πώς θα κάνετε αίτηση στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 300 νέους ανέργους ΟΑΕΔ της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 300 ανέργους
Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Διαμαρτυρία για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο
Φοιτητικές οργανώσεις διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας και της πανεπιστημιακής αστυνομίας
Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Διαμαρτυρία για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο