pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
katalipseis sxoleia
INTIME NEWS
Υπό κατάληψη το Γυμνάσιο Ασημίου Κρήτης - «Ήδη μετά από τρεις μέρες μαθημάτων νοσούν αρκετοί συμμαθητές μας ή μέλη της οικογένειάς τους καθώς επίσης και καθηγητές μας», καταγγέλλουν οι μαθητές

Σχολεία ανοιχτά και ασφαλή ζητούν οι μαθητές του Γυμνασίου Ασημίου Κρήτης, ενώ με απόφαση του δεκαπενταμελούς το σχολείο τελεί υπό κατάληψη.

Όπως καταγγέλλουν οι μαθητές «ήδη μετά από τρεις μέρες μαθημάτων νοσούν αρκετοί συμμαθητές μας ή μέλη της οικογένειάς τους καθώς επίσης και καθηγητές μας. Η διασπορά του ιού είναι ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή μας με πολλούς συνανθρώπους μας να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και ακόμα περισσότερους να ασθενούν».

Παράλληλα τονίζουν:

«Η απόφασή μας για κατάληψη είναι αποτέλεσμα της αγανάκτησης και της απογοήτευσής μας για τα «μέτρα ασφαλείας» με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία. Από την πρώτη μέρα σημειώθηκε έκρηξη κρουσμάτων και, ασχέτως αν οφείλονταν στις εορταστικές εξόδους, τα σχολεία έγιναν τόπος ταχείας μετάδοσης του ιού, ενώ, είναι γεγονός, ότι αν τα σχολεία δεν άνοιγαν ο ιός θα περιοριζόταν σε μικρότερο πληθυσμό».

Οι μαθητές απαιτούν το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε σειρά μέτρων, προκειμένου να ανοίξουν ξανά τα σχολεία με ασφάλεια.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του Γυμνασίου Ασημίου αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξουν τα σχολεία ορίζοντας ένα Πρωτόκολλο που αναμφισβήτητα δεν εγγυάται μια ασφαλή για την υγεία όλων εκπαιδευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10/1/2022, εμπιστευόμενοι τους ειδικούς και σεβόμενοι την απόφαση των αρμοδίων για συνέχιση των δια ζώσης μαθημάτων μετά τις γιορτές, προσήλθαμε στα μαθήματα κανονικά και ακολουθώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Ήδη μετά από τρεις μέρες μαθημάτων νοσούν αρκετοί συμμαθητές μας ή μέλη της οικογένειάς τους καθώς επίσης και καθηγητές μας. Η διασπορά του ιού είναι ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή μας με πολλούς συνανθρώπους μας να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και ακόμα περισσότερους να ασθενούν.

Η απόφασή μας για κατάληψη είναι αποτέλεσμα της αγανάκτησης και της απογοήτευσής μας για τα «μέτρα ασφαλείας» με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία. Από την πρώτη μέρα σημειώθηκε έκρηξη κρουσμάτων και, ασχέτως αν οφείλονταν στις εορταστικές εξόδους, τα σχολεία έγιναν τόπος ταχείας μετάδοσης του ιού, ενώ, είναι γεγονός, ότι αν  τα σχολεία δεν άνοιγαν ο ιός θα περιοριζόταν σε μικρότερο πληθυσμό.

Ο συνωστισμός που δημιουργείται στις αίθουσες όπου συνυπάρχει αριθμός μαθητών αρκετά μεγαλύτερος από τη χωρητικότητά της συμβάλλει στην υπερμετάδοση του ιού με αποτέλεσμα να παρατηρείται καθημερινά αυξητική τάση στα κρούσματα, ακόμα και σε μαθητές που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν ήδη νοσήσει στο πρόσφατο παρελθόν.
Τα τμήματα υπολειτουργούν καθημερινά καθώς μεγάλη μερίδα μαθητών σπεύδει να ελεγχθεί με rapid test, χάνοντας μαθήματα, ενώ και οι εκπαιδευτικοί, όσοι δεν νοσούν, δεν μπορούν να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν το μάθημά τους σωστά και αποτελεσματικά με τη συμμετοχή όσων μαθητών προσέρχονται στο σχολείο.

Είναι, επίσης, απαράδεκτο να επιβαρύνονται οι γονείς μας το κόστος των συχνών rapid tests καθώς είναι αδύνατον και καθόλου ασφαλές να περιμένουμε πλήθος ανθρώπων στο τοπικό Κ.Υ., τη μοναδική δημόσια δομή που εξυπηρετεί δωρεάν μεγάλο πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής.

Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας αυτή τη στιγμή και ιδιαίτερα στα σχολεία δεν επιτρέπει στο Υπουργείο Παιδείας να παίζει με τις ζωές των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας:

-να ανακαλέσει την απόφασή της για άνοιγμα των σχολείων έως ότου οι συνθήκες το επιτρέψουν ώστε να επιστρέψουμε στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία με ασφάλεια
-να μειώσει το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων σε μικρότερο από το 50%+1 για αναστολή λειτουργίας τμήματος, για την υγεία όλων
-να προμηθεύσει μάσκες υψηλής προστασίας σε όλο τον μαθητικό πληθυσμό
-να επιτρέψει τον δωρεάν έλεγχο rapid tests μαθητών και εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων της χώρας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κάνει λόγο για «φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική...
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
zetta makri
Άδειες ανατροφής νεοδιόριστων: Δίνονται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος
Οι άδειες ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ δίνονται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος και όταν πληρούνται οι...
Άδειες ανατροφής νεοδιόριστων: Δίνονται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος
Bullying στα σχολεία: «Χτυπούσαν τον γιο μου κάθε μέρα, του έσπασαν το χέρι»
Νέο περιστατικό bullying σε σχολείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας χρόνια μετά - «Χτυπούσαν τον γιο μου κάθε μέρα, του έσπασαν το χέρι»,...
Bullying στα σχολεία: «Χτυπούσαν τον γιο μου κάθε μέρα, του έσπασαν το χέρι»