ΑΠΘ: Το ΚΙΝΑΛ εναντίον των καταλήψεων ΑΕΙ - Στηρίζει τον Πρύτανη
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου με αφορμή τις απειλές κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην παράνομη κατάληψη αντιεξουσιαστών σε αίθουσα του Τμήματος Βιολογίας, ύστερα από 34 χρόνια.

Το ΚΙΝΑΛ στηρίζει τον πρύτανη του ΑΠΘ, για την υπόθεση της κατάληψης Στέκι του Βιολογικού, που «έσπασε» η αστυνομία μετά από 34 χρόνια. Η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, δήλωσε: 

«Η ακαδημαϊκή ελευθερία, η έρευνα και η παιδεία δεν υποκύπτουν σε αυταρχισμούς, βία, απαξίωση!

Στηρίζουμε τον Πρύτανη του ΑΠΘ.

Το Κίνημα Αλλαγής υπερασπίζεται την ασφάλεια των ΑΕΙ και αντιτίθεται στις “καταλήψεις” χώρων σε αυτά».

Σημειώνεται ότι ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, τις τελευταίες μέρες έχει γίνει δέκτης απειλών, καθώς άγνωστοι τοιχοκόλλησαν κηδειόχαρτα με το όνομα και τη φωτογραφία του στη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καισαριανη
Σαρρηκώστας για εκτέλεση 200 κομμουνιστών: «Τραγουδούσαν πηγαίνοντας στον θάνατο – Αίμα έσταζε από τα καμιόνια»
Η συγκλονιστική αφήγηση του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα για την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944
Σαρρηκώστας για εκτέλεση 200 κομμουνιστών: «Τραγουδούσαν πηγαίνοντας στον θάνατο – Αίμα έσταζε από τα καμιόνια»