Σχολεία: Self test στο δρόμο, αλλά για την κυβέρνηση είναι όλα περίφημα
«Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη ανοργανωσιά και μπάχαλο»

Λίγες ώρες μένουν, μέχρι να κτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία ,μετά την απόφαση της κυβέρνησης ,ότι αυτό θα γίνει με αυξημένα τεστ ,μάσκες και με τα ίδια πρωτόκολλα του 50+1,προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα. Οι αντιδράσεις πολλές από την πρώτη στιγμή, με βασική κριτική ότι τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν ,με την όμικρον να καλπάζει, να μεταδίδεται ταχύτατα ειδικά στα νέα παιδιά, με μόνη διαφορά ένα παραπάνω τεστ, αλλά και αυτό μόνο για την πρώτη εβδομάδα.

Ακούσαμε αμέτρητες φορές, ότι με τα τεστ έλεγχαν την κατάσταση στα σχολεία πριν τις γιορτές, μας ανέφεραν αριθμητικά νούμερα των τεστ που έχουν δώσει δωρεάν και  ότι αυτό θα κάνουν και τώρα .Δεν άκουσαν κανέναν και δεν υπολόγισαν τίποτα, γιατί αυτό που τους περισσεύει πάντα είναι η αλαζονεία και στην συγκεκριμένη περίπτωση από τα αποτελέσματα η πλήρης ανευθυνότητα και προχειρότητα.

Τα τεστ που τα παρουσίασαν, ως το όπλο τους για την ιχνηλάτηση  και οι αναγγελίες ότι θα πάρουμε 5  για 2 εβδομάδες, τόσο οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί αποδεικνύεται άλλη μια φούσκα ,όπως ήταν οι μάσκες -αερόστατα και τα φοβερά παγουρίνα. Από το Σάββατο, το πρωί κυκλοφόρησε ευρύτατα η είδηση, ότι υπάρχουν ελλείψεις σε τεστ  στα φαρμακεία, γενικά σε όλη την χώρα. Στην αρχή επικρατούσε σιωπή και κενό στην διαχείριση. Προφανώς πίστευαν ότι θα μπορούσε να κρυφτεί, αλλά όσο περνούσε η μέρα το θέμα μεγάλωνε. Αρχικά διαβεβαίωναν για την επάρκεια τους και άλλαζαν οδηγίες για την παραλαβή τους, από τις περιφερειακές διευθύνσεις, τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τέλος στα παρά πέντε,  κατέληξαν  στα σχολεία. Μέχρι την πολιτική προστασία ανέφεραν αλλά  και την εμπλοκή των δήμων στην αγορά τους.

Το δεδομένο, που αποδεικνύει την προχειρότητα και τον ανεπαρκέστατο σχεδιασμό του επιτελικού κράτους, είναι ότι πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, όσα παιδιά δεν προμηθεύτηκαν τεστ θα το παραλάβουν από το σχολείο στις 7 το πρωί , θα το κάνουν στο δρόμο και θα  δηλώνουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα-προφανώς από το κινητό  που μάλλον  πιστεύουν ότι έχουν όλοι ,όπως και δεδομένα για την σύνδεση-. 

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη ανοργανωσιά, μπάχαλο  και ποιος ξέρει τι άλλο θα συναντήσουμε από αύριο.  Επιπλέον είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα από τους νοσούντες εκπαιδευτικούς και τα κενά.

Για άλλη  μια φορά, μας επιβεβαιώνουν ότι είναι μόνο λόγια, ακόμα και αυτά που αναγγέλλουν αδυνατούν να  τα υλοποιήσουν και καταλήγουμε στα ίδια συμπεράσματα. Δεν μας υπολογίζουν, μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους, αλλά πάνω από όλα ,είναι εμμονικοί και πολύ επικίνδυνοι.

Ευαγγελία  Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα