sxoleia-ekpaideusi-mathites
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Κυβερνητική στρατηγική η ανοσία της αγέλης.

Μέσα σε κατάσταση πρωτοφανούς  "μπάχαλου",  που προκάλεσε η "επιτελική"  κυβερνητική ανικανότητα, άνοιξαν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Έως και 200.000 παιδιά και εκπαιδευτικοί υποχρεώθηκαν να διενεργήσουν το τεστ στις αυλές των σχολείων σε εντελώς ανορθόδοξες και επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες.

Ευχόμαστε να υπάρξουν οι μικρότερες κατά το δυνατόν επιπτώσεις.

Όμως,  δεν μπορεί  παρά να είναι κανείς ιδιαίτερα ανήσυχος από τη στιγμή που οι  μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις υπολογίζουν αύξηση των κρουσμάτων κατά 10%, λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων.  

Δηλαδή,  2.000- 5.000  περισσότερα κρούσματα ημερησίως. Με ό, τι  αυτό συνεπάγεται στη διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική και στην ευρύτερη κοινότητα.

Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν άκουσε την κραυγή- έκκληση των υγειονομικών που μάχονται στην πρώτη γραμμή.

Που ζήτησαν να καθυστερήσει η έναρξη των σχολείων, γιατί το υπερφορτωμένο ΕΣΥ δεν μπορεί να επιβαρυνθεί άλλο. Άνοιξε τα σχολεία γνωρίζοντας ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και οι νοσήσεις σε μια στιγμή που σημειώθηκε ρεκόρ πανδημίας στις εισαγωγές στα νοσοκομεία (3.900 εισαγωγές το τελευταίο 7ήμερο). 

Με το Σισμανόγλειο μέσα σε πανικό,  να μετατρέπεται σε αμιγώς νοσοκομείο Covid, με το Σωτηρία να μην έχει άδειο κρεβάτι κι ενώ αναζητούνται 300 κλίνες Covid στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Τόσο "ήπια" είναι η μετάλλαξη "Ο", που σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, δεν πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά... 

Η κυβέρνηση μετά τις διαψευσμένες εκτιμήσεις της για το "τελευταίο μίλι" που κόστισαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές,  επιλέγει πλέον  να μετακινηθεί στρατηγικά προς την "ανοσία της αγέλης", που πριν εξόρκιζε. 

Είναι χαρακτηριστικό του νέου  κυβερνητικού δόγματος  και της αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή,  η μη χορήγηση δωρεάν self test στους φοιτητές και στους Πανεπιστημιακούς καθώς και  στους καθηγητές φροντιστηρίων και διδακτηρίων ξένων γλωσσών, που κατήγγειλε η ΟΙΕΛΕ.  Καθώς και όσα προκλητικά συμβαίνουν με την κοστολόγηση των μοριακών τεστ ή τις τιμές των μασκών ΚΝ95.

Με κυβερνητικές αποφάσεις μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες και μάλιστα σε ηλικίες που σαρώνει ο ιός, υποχρεώνονται να επανέλθουν χωρίς καμιά προστασία και δημόσια παρέμβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ως πρόβατα επί σφαγήν. 

Όσο για τα 15.547 κρούσματα που ανιχνεύθηκαν και γι' αυτό πανηγυρίζει η κυβέρνηση,  έχουμε να παρατηρήσουμε ότι αυτό ήταν απολύτως αναμενόμενο, με βάση τις καταγραφές των προηγούμενων ημερών και την ανύπαρκτη ιχνηλάτηση, που πλέον περιορίζεται μόλις στο 1% των κρουσμάτων!  Όμως,  έτσι, δεν αναιρείται  η  πρόβλεψη όλων των ειδικών για πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων την επόμενη περίοδο στα σχολεία,  γιατί η "Ο" διαδίδεται και στο στάδιο της επώασης πριν ανιχνευθεί.  Ενώ, είναι γνωστό ότι τα test "πιάνουν" ένα μέρος των συνολικών μολύνσεων. Τα παιδιά που δεν ανιχνεύθηκαν καθόλου ή που θεωρούνται  "ψευδώς αρνητικά" και είναι ασυμπτωτικά, βρίσκονται στα σχολεία και διασπείρουν τον ιό. Ενώ, το πρωτόκολλο "50%+1" που δεν ισχύει σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα  λειτουργεί ως - κυβερνητικά υποκινούμενος- μηχανισμός  πολλαπλασιασμού  των μολύνσεων. Όπως έγινε στους τρεισήμισι μήνες λειτουργίας των σχολείων από τον Σεπτέμβριο,  με τα 100.000 κρούσματα στα σχολεία.  Κρούσματα που μόλις έκλεισαν τα σχολεία έπεσαν στο μισό ως ποσοστό στις  ηλικίες 0-17 ετών. 

Γι' αυτό πολλοί μαχόμενοι γιατροί, επιδημιολόγοι, εκπαιδευτικοί και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρότειναν την ολιγοήμερη παράταση των διακοπών, μέχρι να καταλαγιάσει η αλματώδης εξάπλωση  της μετάλλαξης "Ο" και να πάρει ανάσα το καταταλαιπωρημένο ΕΣΥ. 

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αγνόησε τις εκκλήσεις  τους και πήρε ένα ακόμη αχρείαστο ρίσκο. Όπως κάνει συστηματικά και με ολέθριο τρόπο  από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και μετά. Αποτυγχάνοντας σε όλα τα μέτωπα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα των 21.400 νεκρών συμπολιτών μας,  να βρίσκεται πλέον  στις χειρότερες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου σε όλους τους στατιστικούς δείκτες της πανδημίας.

Αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την υγεία, την Παιδεία και ολόκληρη  την κοινωνία. 

Ήρθε η ώρα να φύγει.   

Τάκης Κατσαρός

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΣΚΑΛΑ
Τοξικό το κλίμα στα σχολεία λίγο πριν διακοπές του Πάσχα λόγω των πιέσεων του υπουργείου Παιδείας
Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών βιώνει υψηλή ή μεσαία συναισθηματική εξάντληση, ενώ καταγράφεται επίσης ότι ένα ακόμη μεγαλύτερο τμήμα...
Τοξικό το κλίμα στα σχολεία λίγο πριν διακοπές του Πάσχα λόγω των πιέσεων του υπουργείου Παιδείας
10 γυμνασιο παπαγου
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!
Λήγει το σχολικό έτος κι ακόμα να καλύψουν τα κενά -και μάλιστα στην Αθήνα, στου Παπάγου! Στα «κάγκελα» οι γονείς...
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!
w29-81121enisxytikhdidaskalia.jpg
Ενισχυτική Διδασκαλία: Πώς ένας απαραίτητος θεσμός για τους μαθητές κατέληξε σε «πρεκαριάτο» για τους εκπαιδευτικούς...
Το πρεκαριάτο, από το λατινικό precarious (που σημαίνει αβέβαιος, ανασφαλής), είναι όρος που εμφανίζεται από τη δεκαετία του '80 για τα σύγχρονα...
Ενισχυτική Διδασκαλία: Πώς ένας απαραίτητος θεσμός για τους μαθητές κατέληξε σε «πρεκαριάτο» για τους εκπαιδευτικούς...
teachers
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ)
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους