Σχολεία: Δεν είναι υποχρεωτικός ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για μαθητές ΑμεΑ
Τι προβλέπει το ΦΕΚ για την εφαρμογή των self test σε μαθητές και μαθήτριες ΑμεΑ

Οι μαθητές και μαθήτριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν υποχρεούνται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, όπως προβλέπει η υπ'αριθμόν ΓΠ οικ. 360 ΚΥΑ – ΦΕΚ B 7 – 06.01.2022. 

Αναλυτικότερα, το μέτρο αυτό, απευθύνεται στους μαθητές που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, καθώς και εκείνους που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Εκπαίδευσης.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται εφόσον είναι συμβατός με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του/της μαθητή/τριας. Συστήνεται ακόμη στους εκπαιδευτικούς της κάθε σχολικής μονάδας να ενημερώνουν τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/ τριών για τη διενέργεια του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με τον τρόπο που αναφέρεται στο Κεφάλαιο Β του άρθρου 3 της υπ αριθμ. ΓΠ οικ. 360 ΚΥΑ. 

Αναλυτικά η διάταξη τη διάταξη στην υπ αριθμ. ΓΠ οικ. 360 ΚΥΑ – ΦΕΚ B 7 – 06.01.2022 

ΣΤ. Ρυθμίσεις για τους μαθητές/τριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολικών μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καθώς και για εκπαιδευτικούς. Για τους/τις μαθητές/τριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, καθώς και εκείνους που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Εκπαίδευσης, ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και διενεργείται εφόσον είναι συμβατός με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του/της μαθητή/τριας. Συστήνεται στους εκπαιδευτικούς της οικείας σχολικής μονάδας να ενημερώνουν τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/ τριών για τη διενέργεια του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με τον τρόπο που αναφέρεται στο Κεφάλαιο Β του άρθρου 3. 

Δείτε το ΦΕΚ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nekros_ekab
Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος μετά από σύγκρουση μηχανής με τρόλεϊ στη λεωφόρο Δεκελείας
Ο 27χρονος διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος μετά από σύγκρουση μηχανής με τρόλεϊ στη λεωφόρο Δεκελείας