Πέτσας για σχολεία: Αν μειωθεί το 50%+1, θα κλείσουν τα σχολεία
Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για το πρωτόκολλο 50%+1 που εφαρμόζεται στα σχολεία για το κλείσιμο των τμημάτων

Στην παραδοχή ότι τα σχολεία θα κλείσουν, στην περίπτωση που μειωθεί το ποσοστό του 50%+1 των νοσούντων μαθητών για το κλείσιμο των τμημάτων, προχώρησε ο Στέλιος Πέτσας.

Σχολιάζοντας την απόφαση να μην τροποποιηθεί το πρωτόκολλο για το κλείσιμο των τμημάτων, απάντησε ότι «αν το ποσοστό μειωθεί από το 50%+1  στο 30%+1 ή και χαμηλότερα μαθηματικά οδηγεί στο κλείσιμο των σχολείων».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η ανάγκη για testing θα πολλαπλασιαστεί τώρα που θα ανοίξουν και τα σχολεία.

Αναφερόμενος στα σχολεία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες από 50 ετών και άνω, προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

«Η απόφαση να μπουν ηλικιακά κριτήρια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου απέδωσε και ενδεχομένως αν χρειαστεί να χαμηλώσουν κι άλλο τα ηλικιακά όρια. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Όχι σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά σε ηλικιακές», είπε και τόνισε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα εφαρμοστεί κανονικά μετά την 16η Ιανουαρίου.

Αυξάνονται τα σημεία ελέγχου PCR και rapid test

Στη συνέχεια, προανήγγειλε τη διεύρυνση των σημείων ελέγχων για τη διενέργεια PCR και rapid test προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.  

«Από την προηγούμενη εβδομάδα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για διεύρυνση των σημείων γιατί το επόμενο διάστημα με τον αριθμό των κρουσμάτων που είναι σε έξαρση, θα χρειαστεί να αποσυμφορήσουμε αυτές τις ουρές. Γιατί στις ουρές μπορεί να είναι πολίτες που έχουν και συμπτώματα και δε θέλουμε να γίνουν αιτία διασποράς. Υπάρχει μια προσπάθεια να διευρυνθούν τα σημεία αυτά είτε μέσω του ΕΟΔΥ είτε με άλλους τρόπους και μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις», πρόσθεσε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Δόμνα Μιχαηλίδου για ΟΠΕΚΑ: «Εκεί που η διοίκηση παρεκκλίνει, η Πολιτεία παρεμβαίνει»
Όσα λέει για την υπόθεση του ΟΠΕΚΑ σε άρθρο της η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου για ΟΠΕΚΑ: «Εκεί που η διοίκηση παρεκκλίνει, η Πολιτεία παρεμβαίνει»
Γερασιμος Σιάσος
ΕΚΠΑ: Τελετή απονομής των Ετήσιων Βραβείων στους κορυφαίους καθηγητές
Στην ιστορική Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών θα τιμηθούν οι πανεπιστημιακοί που ξεχώρισαν για την προσφορά, τη διδασκαλία και την έρευνά...
ΕΚΠΑ: Τελετή απονομής των Ετήσιων Βραβείων στους κορυφαίους καθηγητές
Η ΠΕΔΙΠΔΕ σε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: Η Σοφία Ζαχαράκη ικανοποιεί το αίτημα για νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό
Η ευχαριστήρια επιστολή των Διευθυντών Εκπαίδευσης προς την υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: Η Σοφία Ζαχαράκη ικανοποιεί το αίτημα για νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό