pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Η Σύγκλητος κρίνει ότι η άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μέλη ΔΕΠ, καθώς και λοιπό διδακτικό (ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ) και διοικητικό προσωπικό, αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει το Ίδρυμα να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο λειτουργίας του

Οι 61 "νέες" θέσεις μελών ΔΕΠ που κατανεμήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, καλύπτουν περίπου τα 2/3 των θέσεων που κενώθηκαν το 2020 (από αφυπηρετήσεις, παραιτήσεις ή άλλους λόγους) ενώ παραμένουν ακάλυπτες οι υπόλοιπες θέσεις που κενώθηκαν το 2020, καθώς και όλες οι κενωθείσες το 2021.

Αυτό παρατηρεί σε ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του ιδρύματος, που κάνει λόγο για υποστελέχωση και βάζει με τον τρόπο αυτό στη θέση του το Υπουργείο Παιδείας το οποίο ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες πριν από λίγες ημέρες 400 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ όλης της χώρας

Οπως παρατηρεί η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, «η άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μέλη ΔΕΠ, καθώς και λοιπό διδακτικό (ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ) και διοικητικό προσωπικό, αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει το Ίδρυμα να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο λειτουργίας του και να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού»

Όλη η ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της 28/12/2021, λαμβάνοντας υπόψη με την Υ.Α. Φ/165374/Ζ2/17-12-2021 με την οποία κατανεμήθηκαν στα Πανεπιστήμια και την ΑΣΠΑΙΤΕ τετρακόσιες θέσεις για την πρόσληψη μόνιμων μελών ΔΕΠ για το έτος 2022,  και σύμφωνα με την οποία στο ΕΚΠΑ κατανεμήθηκαν 61 θέσεις,  συζήτησε και αποφάσισε την κατανομή των 61 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ στα Τμήματα και τις Σχολές του Ιδρύματος (επισυνάπτεται η κατανομή). Πριν από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου είχε προηγηθεί ενημέρωση όλων των μελών της για την πρόταση κατανομής των 61 θέσεων με στόχο την κάλυψη των 88 θέσεων που κενώθηκαν το 2020. Κατά τη συνεδρίασή της Συγκλήτου η πρόταση αυτή έγινε δεκτή ομοφώνως και επιπλέον τονίστηκαν τα ακόλουθα σημεία:

  1. Ο αριθμός των νέων θέσεων (61) που δόθηκαν στο ΕΚΠΑ καλύπτει περίπου τα 2/3 των θέσεων που κενώθηκαν το 2020 (από αφυπηρετήσεις, παραιτήσεις ή άλλους λόγους). Παραμένουν ακάλυπτες οι υπόλοιπες θέσεις που κενώθηκαν το 2020, καθώς και όλες οι κενωθείσες το 2021. Η Σύγκλητος αναμένει την κάλυψή τους εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022, ώστε να μην διαταραχθεί η εκπαιδευτική και ερευνητική λειτουργία του Ιδρύματος.
  2. Η Σύγκλητος κρίνει ότι η άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μέλη ΔΕΠ, καθώς και λοιπό διδακτικό (ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ) και διοικητικό προσωπικό, αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει το Ίδρυμα να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο λειτουργίας του και να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού.
  3. Είναι σημαντικό να μετατοπισθεί η αναπλήρωση των θέσεων που προβλέπεται να κενωθούν σε χρονική περίοδο που προηγείται των αφυπηρετήσεων των μελών ΔΕΠ για να μην δημιουργούνται κενά στην εκπαιδευτική λειτουργία των Πανεπιστημίων.
  4. Επειδή το ΕΚΠΑ δέχεται έναν μεγάλο αριθμό φοιτητών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βαίνει αυξανόμενος αντίθετα από τον αριθμό του διδακτικού και διοικητικού του προσωπικού που σταθερά μειώνεται, και επειδή αυτός ο αριθμός των φοιτητών προσαυξάνεται σημαντικά λόγω των μετεγγραφών, άλλοι στόχοι του Ιδρύματος, όπως η εξωστρέφεια, η διεθνοποίηση κλπ., δεν είναι δυνατόν να υπηρετηθούν αποτελεσματικά με την υπάρχουσα υποστελέχωση. Είναι σημαντικό να δοθεί η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να ανανεώσουν το ακαδημαϊκό προσωπικό τους με νέους επιστήμονες, οι οποίοι όχι μόνο θα καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται, λόγω των αφυπηρετήσεων αλλά και θα αναπτύξουν νέα γνωστικά αντικείμενα τα οποία να ανταποκρίνονται στις ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις. Αυτή η επένδυση θα έχει σημαντική συμβολή στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

thymios
Αδερφή του Θύμιου: «Θέλω να είναι ζωντανός και αυτοί που το κάνανε θα πληρώσουν» (video)
«Δεν είχαμε καλές σχέσεις» λέει η αδερφή του – Ο διοικητής του Silver Alert δίνει οδηγίες προς τους πολίτες τι να κάνουν αν δουν τον Θύμιο
Αδερφή του Θύμιου: «Θέλω να είναι ζωντανός και αυτοί που το κάνανε θα πληρώσουν» (video)
Απαράδεκτη φραστική επίθεση και χειροδικία γονιού κατά εκπαιδευτικού κατά την επίδοση βαθμολογίας
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων
Απαράδεκτη φραστική επίθεση και χειροδικία γονιού κατά εκπαιδευτικού κατά την επίδοση βαθμολογίας