Σχολεία - Κόπτσης: «Στόχος να ανοίξουν Δευτέρα και να παραμείνουν ανοικτά με υγιείς μαθητές»
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ερωτηθείς αν υπάρχει σκέψη να εξαιρεθούν δραστηριότητες όπου τα παιδιά βγάζουν μάσκες, όπως σίτιση και γυμναστική, ο κ.Κόπτσης δεν απάντησε επειδή είναι «θέμα των ειδικών καθώς αυτά είναι θέματα ιατρικής φύσεως»

Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα, τόνισε  μιλώντας σήμερα στους τηλεοπτικούς σταθμούς OPEN και Σκάι ο γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας κ.Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Πρόθεση προσανατολισμός και στρατηγική του ΥΠΑΙΘ είναι την επόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουν τα σχολεία. Στα σχολεία τα παιδιά είναι ασφαλή με την τήρηση των μέτρων και το οριοθετημένο πλαίσιο. Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε για να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά και με υγιείς μαθητές. Δεν υπάρχει καμία σκέψη για να αλλάξει κάτι, βέβαια αν μας υποδειχθεί από την επιτροπή ειδικών κάποια αλλαγή πρωτοκόλλου όπως εντατικοποίηση ελέγχων, θα υιοθετηθεί. Αλλά αυτό λόγω της μετάλλαξης, δεδομένου ότι πήγε εξαιρετικά καλά το πρωτόκολλο καθώς απο 32 εκ. τεστ που διατέθηκαν στο δημοτικό, ανιχνεύθηκε το 84% όσων αποδείχθηκε ότι ήταν θετικοί. Στο 80% των τμημάτων που παρουσιάστηκε κρούσμα, δεν παρουσιάστηκε δεύτερο. Τα 11.000 κρούσματα που είχαμε φτασει τις τελευταίες εβδομάδες πήγαν στα 8.500, μειώθηκαν», είπε και συνέχισε σχετικά με τα τεστς:

«Το κόστος των σελφ και ραπιντ τεστ ήταν τεράστιο, παρόλα αυτά η κυβέρνηση τα μοίρασε χωρίς ενδοιασμό, και όπου εμφανίστηκε κρούσμα γίονονταν εως και 7 την εβδομάδα" Ερωτηθείς αν στο εξής τα τεστ θα είναι δωρεάν, είπε οτι θα εξετάσουμε τα σενάρια που θα θέσει η επιτροπή, ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν όλα τα σελφ τεστ που απαιτούνται. «Εμείς δίνουμε καθημερινά στα σχολεία για να διατίθενται και δεννυπήρχε ελλειψη»

Ερωτηθείς τέλος αν υπάρχει σκέψη να εξαιρεθούν δραστηριότητες όπου τα παιδιά βγάζουν μασκες, όπως σίτιση και γυμναστική, δεν απάντησε επειδή είναι «θέμα των ειδικών καθώς αυτά είναι θέματα ιατρικής φύσεως»

Σε κάθε περίπτωση ο γ.γ του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσε ότι είναι εδώ και ένα χρόνο όλα έτοιμα ώστε όποιο σχολικό τμήμα μπαίνει σε αναστολή, την επόμενη ημέρα να μπορεί να ξεκινά τηλεκπαίδευση.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κασσελακης
Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο, γιατί η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε
Κασσελάκης για σόου Μητσοτάκη - Η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε – Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο
Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο, γιατί η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Πανεπιστήμια χωρίς έρευνα; Η «παγίδα» με τα παραρτήματα των ξένων ΑΕΙ
ΣΥΡΙΖΑ: Παραρτήματα πανεπιστημίων, όπως αυτά που προβλέπει το νομοσχέδιο, κατατάσσονται σε θέσεις από 2.000 ως 6.000, ακόμα και όταν τα μητρικά είναι...
ΣΥΡΙΖΑ: Πανεπιστήμια χωρίς έρευνα; Η «παγίδα» με τα παραρτήματα των ξένων ΑΕΙ