Θάνος Πλεύρης
«Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με το ίδιο πρωτόκολλο», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης

Για το ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων μετά τις γιορτές μίλησε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως «τα κρούσματα που παρατηρούνται στα παιδιά είναι λιγότερα από ότι περιμέναμε».

Μιλώντας στο OPEN, δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με το ίδιο πρωτόκολλο. «Όπου χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις στη φιλοσοφία όμως τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά», δήλωσε.

«Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν λειτουργεί το πρωτόκολλο των σχολείων. Αντιθέτως, άμα δούμε διαχρονικά είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την κυρία Κεραμέως, τα κρούσματα που παρατηρούνται στα σχολεία είναι λιγότερα από ότι περιμέναμε όταν κάναμε το πρωτόκολλο άρα και σε συζήτηση με τους ειδικούς δεν φαίνεται - σίγουρα θα είναι ανοιχτά τα σχολεία - αλλά δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν και παρεμβάσεις», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Για τα μέτρα που έρχονται

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας μίλησε για ήπιες παρεμβάσεις και νέα μέτρα στη διασκέδαση αποκαλύπτοντας πως τα μέτρα - που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα θα έχουν χρονικό ορίζοντα 15 ημερών.

Σε σχέση με τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ο κ. Πλεύρης τόνισε: «Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορούν τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν πχ όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα».

«Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι' αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο», συμπλήρωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπουλινγκ
Θηριωδία εντός σχολείου: Μαθητές ακρωτηρίασαν τα δάκτυλα 9χρονου – Αδιανόητο bullying
Η πιο ακραία μορφή σχολικού εκφοβισμού που έχει καταγραφεί στη χώρα συγκλονίζει κοινή γνώμη και εκπαιδευτικούς
Θηριωδία εντός σχολείου: Μαθητές ακρωτηρίασαν τα δάκτυλα 9χρονου – Αδιανόητο bullying
geponiko.jpg
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Ακαδημία Αθηνών

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ακαδημίας Αθηνών υπογράφηκε τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2025. Το πρωτόκολλο...

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Ακαδημία Αθηνών
voyli_olomeleia.jpg
«Φωτιά» στη Βουλή για την Παιδεία: Τρεις επίκαιρες ερωτήσεις στο «μικροσκόπιο» τη Δευτέρα
Από τις διαγραφές φοιτητών και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ, μέχρι τις άδειες των αναπληρωτών
«Φωτιά» στη Βουλή για την Παιδεία: Τρεις επίκαιρες ερωτήσεις στο «μικροσκόπιο» τη Δευτέρα