kerameos
Μια συνοπτική παρουσίαση των βασικών πτυχών του έργου του υπουργείου Παιδείας για το 2021 δημοσίευσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως

Στο ενημερωτικό δελτίο γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, στα Νέα Προγράμματα Σπουδών, στην αύξηση του προϋπολογισμού του 2022 για την Παιδεία, στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου, στις δράσεις εξωστρέφειας, στις προκλήσεις της πανδημίας.

Ειδικότερα, από τα 166 Νέα Προγράμματα Σπουδών, τα 123 εκπονήθηκαν εκ νέου και 43 επικαιροποιήθηκαν, για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Γενικής Εκπαίδευσης. Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών ήδη εφαρμόζονται πιλοτικά στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία και το 2023 θα εισαχθούν καθολικά σε όλα τα σχολεία, συνοδεία των νέων σχολικών βιβλίων.

Ο κρατικός προϋπολογισμός για την Παιδεία αυξήθηκε κατά 236 εκατ. ευρώ, το σύνολο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 950 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση 21 δράσεων, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 1,2 δισ. ευρώ, ενώ η απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ αυξήθηκε κατά 62,6% από τον Ιούνιο του 2019.

Σε συνέχεια των συνεργασιών με πανεπιστήμια της Αμερικής, της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου, εγκαινιάσθηκε νέο πρόγραμμα συνεργασίας με πανεπιστήμια της Κίνας, στο πλαίσιο του οποίου ήδη υπεγράφησαν τα πρώτα μνημόνια συνεργασίας.

Δημιουργήθηκε η πλατφόρμα edupass.gov.gr όπου τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μπορούν πιο στοχευμένα να παρακολουθούν την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας και διοργανώθηκαν ενημερωτικές διαδικτυακές συζητήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων.

Τέλος, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως «το 99,5% του συνόλου των σχολικών μονάδων ολοκλήρωσαν ήδη την πρώτη φάση της αξιολόγησης».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Nord Stream: Εντοπίστηκε και τέταρτη διαρροή στον αγωγό φυσικού αερίου- Το μισό αέριο έχει ήδη διαρρεύσει
Περιπλέκεται η υπόθεση με τις διαρροές στον αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Γερμανία- Δύο από αυτές είναι στην ΑΟΖ της Σουηδίας...
Nord Stream: Εντοπίστηκε και τέταρτη διαρροή στον αγωγό φυσικού αερίου- Το μισό αέριο έχει ήδη διαρρεύσει
moro-baby
Καλαμάτα: Αποσωληνώθηκε το βρέφος που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατέρα του
«Ταρακούνησα το παιδί, για να σταματήσει το κλάμα- Νόμιζα ότι θα το ηρεμούσα» ανέφερε στην απολογία του ο 20χρονος πατέρας του βρέφους
Καλαμάτα: Αποσωληνώθηκε το βρέφος που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατέρα του
ΑΣΕΠ προσλήψεις εκπαιδευτικών
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις
Νέες κατευθύνσεις του ΑΣΕΠ για τους όρους και το περιεχόμενο του νέου Πανελλήνιου Διαγωνισμού που έχει ανακοινωθεί για τον Μάρτιο του 2023
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις