foto-memaska
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τέλος στα σενάρια περί αναστολής λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές βάζει η κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές απέκλεισε προς το παρόν με σημερινές του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας τέλος στα σενάρια των τελευταίων ημέρων για το θέμα των σχολείων. 

Με φόντο την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται μέτρα όπως η αύξηση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις στα ωράρια στην εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση, η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς.

« (....) Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. 

«Καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή»

sxoleia-foto-apolimansi-memaska

Για το θέμα αυτό μίλησε άλλωστε την Δεύτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει καμία εισήγηση των επιστημόνων για άνοιγμα των σχολείων αργότερα, μετά τις γιορτές. 

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή. Όπως ξέρετε, από την ώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία, πολύ συχνά, υπήρχαν συζητήσεις και φόβοι και ανησυχίες ότι θα κλείσουν σε δέκα μέρες, σε είκοσι μέρες, σε ένα μήνα, σε δύο μήνες» δήλωσε, ενώ υποστήριξε πως «τα πρωτόκολλα βάσει των οποίων ξεκινήσαμε και λειτούργησε η δια ζώσης εκπαίδευση, λειτούργησαν πάρα πολύ αποτελεσματικά. Έχουμε μείωση των κρουσμάτων σε ό,τι αφορά στα σχολεία. Ήταν απολύτως προστατευμένοι οι μαθητές, δεδομένου ότι υπήρχε η δυνατότητα πολύ συχνού testing και με βάση αυτή τη λογική προετοιμαζόμαστε και για το άνοιγμα των σχολείων μετά την εορταστική περίοδο».

Καμία σκέψη για αλλαγή πρωτοκόλλου στα σχολεία

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ξεκαθάρισε πως «δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι θέμα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία»,

Αναφερόμενη στις οδηγίες των ειδικών σημείωσε πως δεν συντρέχουν λόγοι να κλείσουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο τα σχολεία, καθώς δεν υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα. «Το σχολείο ακολουθεί την πανδημία, δεν την οδηγεί», συμπλήρωσε, ενώ ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει τροποποίηση ούτε στο άνοιγμα των σχολείων ούτε στο υπάρχον πρωτόκολλο λειτουργίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιραν
Οι ΗΠΑ ομολογούν το έγκλημα στο σχολείο του Ιράν – 175 νεκροί από «σφάλμα» των μυστικών υπηρεσιών
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει το μακελειό σε ένα εξοργιστικό σφάλμα στόχευσης, το οποίο προκλήθηκε από τη χρήση παρωχημένων και ανεπιβεβαίωτων...
Οι ΗΠΑ ομολογούν το έγκλημα στο σχολείο του Ιράν – 175 νεκροί από «σφάλμα» των μυστικών υπηρεσιών
Ελένη Ζαρούλια
Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια: Το Εφετείο απέρριψε τη μετατροπή της ποινής της - πέντε χρόνια κάθειρξη
Η καταδίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση - «Όχι» στη μετατροπή της ποινής σε χρηματική
Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια: Το Εφετείο απέρριψε τη μετατροπή της ποινής της - πέντε χρόνια κάθειρξη
προτυπα
Ανοίγει άυριο η αυλαία για τις αιτήσεις εισαγωγής σε Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά σχολεία για το 2026-2027
Η διαδικασία υποβολής και οι επιλογές των υποψηφίων - Κλήρωση και εξετάσεις
Ανοίγει άυριο η αυλαία για τις αιτήσεις εισαγωγής σε Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά σχολεία για το 2026-2027
ειδικ
Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης: Ρωγμές, μούχλα και πτώσεις σοβάδων - Κατεπείγουσα καταγγελία γονέων για τις υποδομές
"Το σχολείο καταρρέει, κινδυνεύουν τα παιδιά μας" - Κραυγή αγωνίας από γονείς ΑμεΑ στην Ηλιούπολη
Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης: Ρωγμές, μούχλα και πτώσεις σοβάδων - Κατεπείγουσα καταγγελία γονέων για τις υποδομές