foto-memaska
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τέλος στα σενάρια περί αναστολής λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές βάζει η κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές απέκλεισε προς το παρόν με σημερινές του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας τέλος στα σενάρια των τελευταίων ημέρων για το θέμα των σχολείων. 

Με φόντο την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται μέτρα όπως η αύξηση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις στα ωράρια στην εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση, η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς.

« (....) Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. 

«Καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή»

sxoleia-foto-apolimansi-memaska

Για το θέμα αυτό μίλησε άλλωστε την Δεύτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει καμία εισήγηση των επιστημόνων για άνοιγμα των σχολείων αργότερα, μετά τις γιορτές. 

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή. Όπως ξέρετε, από την ώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία, πολύ συχνά, υπήρχαν συζητήσεις και φόβοι και ανησυχίες ότι θα κλείσουν σε δέκα μέρες, σε είκοσι μέρες, σε ένα μήνα, σε δύο μήνες» δήλωσε, ενώ υποστήριξε πως «τα πρωτόκολλα βάσει των οποίων ξεκινήσαμε και λειτούργησε η δια ζώσης εκπαίδευση, λειτούργησαν πάρα πολύ αποτελεσματικά. Έχουμε μείωση των κρουσμάτων σε ό,τι αφορά στα σχολεία. Ήταν απολύτως προστατευμένοι οι μαθητές, δεδομένου ότι υπήρχε η δυνατότητα πολύ συχνού testing και με βάση αυτή τη λογική προετοιμαζόμαστε και για το άνοιγμα των σχολείων μετά την εορταστική περίοδο».

Καμία σκέψη για αλλαγή πρωτοκόλλου στα σχολεία

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ξεκαθάρισε πως «δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι θέμα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία»,

Αναφερόμενη στις οδηγίες των ειδικών σημείωσε πως δεν συντρέχουν λόγοι να κλείσουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο τα σχολεία, καθώς δεν υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα. «Το σχολείο ακολουθεί την πανδημία, δεν την οδηγεί», συμπλήρωσε, ενώ ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει τροποποίηση ούτε στο άνοιγμα των σχολείων ούτε στο υπάρχον πρωτόκολλο λειτουργίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αναστα
Πρύτανης ΑΠΘ από το Aristotle Innovation Forum: Πρόταση-βόμβα για συνταγματική κατοχυρωση της καινοτομίας στην Ελλάδα
Λαμπερή πρεμιέρα για το Aristotle Innovation Forum 2026: Το όραμα του Κυριάκου Αναστασιάδη για ένα νέο εθνικό αναπτυξιακό υπόδειγμα
Πρύτανης ΑΠΘ από το Aristotle Innovation Forum: Πρόταση-βόμβα για συνταγματική κατοχυρωση της καινοτομίας στην Ελλάδα
Σοφία Ζαχαράκη
Κέντρα Μελέτης: Παραμένει «υπό επεξεργασία» η νομοθετική ρύθμιση
Το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει το θεσμικό κενό από το 2025, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας και αδειοδότησης
Κέντρα Μελέτης: Παραμένει «υπό επεξεργασία» η νομοθετική ρύθμιση