Αδιανόητα τα προβλήματα σε νηπιαγωγεία στο δήμο Ζωγράφου - Σε ιγκλού έχουν μετατραπεί τα «τσίγκινα κουτιά» λόγω του κρύου, γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί το μάθημα γίνεται χωρίς θέρμανση, με το θερμόμετρο να έχει φτάσει μέχρι και τους 5ο C

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την οποία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πια τα νηπιαγωγεία στο δήμο Ζωγράφου, στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής αγωγής, έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, τα κοντέινερς έχουν μετατραπεί σε ...ιγκλού από το κρύο, αφού τα κλιματιστικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τριφασικό ρεύμα με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ όσα πάνε κάνουν μάθημα σε αίθουσα χωρίς θέρμανση. 

Μάθημα στους 5ο C

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν «από την αρχή της σχολικής περιόδου δεν έχει συνδεθεί τριφασικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν φωτοτυπικά μηχανήματα (φωτοτυπίες βγαίνουν στα νηπιαγωγεία της Κρατερού!) υπολογιστές, προτζέκτορες, αλλά και οποιαδήποτε άλλη συσκευή γνωρίζοντας το πόσο σημαντικό είναι το οπτικοακουστικό κομμάτι στην προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα που ήρθε ο χειμώνας οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν πως «τα τσίγκινα κουτιά έχουν μετατραπεί σε ιγκλού, αφού τα κλιματιστικά, ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης, δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τριφασικό ρεύμα, και πολλοί γονείς πλέον δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο(!) αλλά και όσα παιδιά πάνε σχολείο, καθώς και οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί, αναγκάζονται να κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση με το θερμόμετρο να έχει φτάσει στους 5ο C».

Επιπλέον, αναφέρουν πως ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα περισσότερα νέα τμήματα νηπιαγωγείων στον Δήμο Ζωγράφου λειτουργούν με ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν να κάνουν και με τις υποδομές (παραρτήματα εντός 8ου-12ου Δημ. Σχ., κοντέινερ Δημοκρατίας κ.α) αλλά και με την έλλειψη ειδικού προσωπικού (παράλληλη στήριξη στα νηπιαγωγεία εντός 5ου Γυμνασίου κ.α).

«Το γνωστό μπαλάκι των ευθυνών»

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του ζητήματος από το δήμο Ζωγράφου, οι αρμόδιοι -σύμφωνα πάντα με τους εκπαιδευτικούς- επιρρίπτουν τις ευθύνες στη ΔΕΔΔΗΕ.

«Το γνωστό μπαλάκι των ευθυνών» τονίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ασκώντας δριμεία κριτική στο δήμο που «παρουσιάζει το έργο του με βαρύγδουπες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα για την υλοποίηση της δίχρονης και εγκρίνει κονδύλι 2000 ευρώ για να βάψει ζωγράφος τα τσίγκινα κουτιά για να καλύψει με χρυσό περιτύλιγμα την απαράδεκτη κατάσταση».

«Έχουμε πολλές φορές βάλει στο επίκεντρο της συζήτησης τα προβλήματα στα νηπιαγωγεία της Δημοκρατίας-τσίγκινα κουτιά αλλά πλέον έχει χαθεί κάθε μέτρο» τονίζουν, υπογραμμίζοντας πως είναι «ντροπή οι μαθητές μας και οι συνάδελφοι μας, που έχουν υπερβάλει τον εαυτό τους για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, να λειτουργούν σε αυτές τις συνθήκες».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα