golearn-engl_970-250
Μια «φιλανθρωπική δράση», πλήρως αποκαλυπτική για τον εξευτελισμό που ακολουθεί την εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης, έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ, στο ημίχρονο ενός αγώνα χόκεϊ.

Σε άλλο επίπεδο έχει φτάσει το επιχειρηματικό πνεύμα που συνδέει την εκπαιδευτική διαδικασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία, ειδικά στις ΗΠΑ. Σάλος προκλήθηκε έπειτα από το γεγονός ότι δάσκαλοι στις ΗΠΑ πήραν μέρος σ’ ένα επιεικώς εξευτελιστικό show για να μαζέψουν χρήματα για τα σχολεία τους.

Στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο από ό,τι φαίνεται έχει ζηλέψει και η ελληνική κυβέρνηση, η χρηματοδότηση των «αυτόνομων» σχολικών μονάδων επαφίεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις ικανότητες του διευθυντή.

Το γεγονός στις ΗΠΑ έχει ως εξής: 

Η εταιρεία στεγαστικών δανείων «CU Mortgage Direct» «δώρισε» 5.000 δολάρια, που στρώθηκαν σε ένα χαλί (σε χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου) στη μέση ενός γηπέδου χόκεϊ στην πολιτεία της Νότιας Ντακότα και 10 εκπαιδευτικοί έπεσαν στο πάτωμα προσπαθώντας να μαζέψουν όσο περισσότερα χαρτονομίσματα μπορούσαν για τη χρηματοδότηση των σχολείων τους, κοντολογίς για να ενισχυθούν οι σχολικές μονάδες και να αγοραστούν υλικά, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και γραφική ύλη.

Μιλάμε για την διοργάνωση ενός διαγωνισμού που έφερε αντιμέτωπους 10 δασκάλους, οι οποίοι παλεύουν για το ποιος θα αρπάξει τα περισσότερα χαρτονομίσματα.

Η εφημερίδα της Νότιας Ντακότα, Argus Leader, ανέφερε ότι χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου και συνολικής αξίας 5.000 δολαρίων απλώθηκαν στο παγοδρόμιο κατά τη διάρκεια αγώνα χόκεϊ και οι δάσκαλοι από τα κοντινά σχολεία διαγωνίστηκαν για να αρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χαρτονομίσματα σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Το γεγονός κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργή, ακόμη και σχόλια που παρομοίαζαν το συμβάν με την κορεάτικη σειρά «Squid Game».

Μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Argus Leader», δάσκαλοι εξήγησαν ότι συμμετείχαν στο «σόου» για να μπορέσουν να αγοραστούν υλικά που θα τους επιτρέπουν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, όπως κάμερες και ηλεκτρονικός εξοπλισμός για να μπορούν να ανεβάζουν στο διαδίκτυο διδακτικό υλικό. 

Παίρνουμε μια γεύση πιθανόν από το μέλλον που στρώνει στα ελληνικά σχολεία το υπουργείο Παιδείας, με τις νομοθετικές παρεμβάσεις του και τις "καινοτομίες" του, που λιπαίνουν το έδαφος για τη διασπορά της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης σε σχολεία και Πανεπιστήμια, για το σχολείο - επιχείρηση, με αναζήτηση "ευεργετών", "χορηγών" κ.τ.λ.

Αυτό είναι το όραμα του Υπουργείου Παιδείας, αυτή είναι η πολιτική που έχει πλήρως εφαρμοστεί στις ΗΠΑ και έχει οδηγήσει στην πλήρη διάλυση της δημόσιας Εκπαίδευσης, σε κατηγοριοποίηση των σχολείων, σε χρεοκοπίες και κλεισίματα σχολικών μονάδων.

Να σημειώσουμε ότι στη Νότια Ντακότα, στα περισσότερα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν από τον μισθό τους τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιούν στο μάθημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

32.000 voucher (μέχρι και 300 ευρώ) για διακοπές: Κάντε από σήμερα αίτηση ΕΔΩ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Διεθνείς πτήσεις: Τι ισχύει κατά την περίοδο του Lockdown
Γερμανία: Προβλήματα στις πτήσεις σε όλη την Ευρώπη αναμένονται σήμερα
Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι ταξιδιώτες σήμερα, σε πολλές πτήσεις της Ευρώπης, καθώς στην Γερμανία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο κομμάτι ελέγχου της...
Γερμανία: Προβλήματα στις πτήσεις σε όλη την Ευρώπη αναμένονται σήμερα
κλειστά δημοτικά σχολεία
Σχολεία Δωδεκανήσου: Αναστολή λειτουργείας 10 σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας
Σε ΦΕΚ η αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου
Σχολεία Δωδεκανήσου: Αναστολή λειτουργείας 10 σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας
σπίτια πολυκατοικίες
Ενοικιαζόμενη κατοικία: «Καταβροχθίζει» οικογενειακούς προϋπολογισμούς η βουβή κρίση των υψηλών ενοικίων

Ανασφάλεια, άγχος και αγανάκτιση προκαλεί σε ενοικιαστές και...

Ενοικιαζόμενη κατοικία: «Καταβροχθίζει» οικογενειακούς προϋπολογισμούς η βουβή κρίση των υψηλών ενοικίων