Ηράκλειο: Κάθειρξη 17,5 ετών σε διευθυντή Γυμνασίου για σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας – Καταλυτικό το ηχητικό ντοκουμέντο

Εκπαίδευση 0

Τελεσίγραφο σε αρνήτρια μητέρα: Ή στέλνει τα παιδιά της σχολείο ή παρεμβαίνει εισαγγελέας

ekpaideusi-sxoleia1
ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / INTIME NEWS
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αντιμέτωποι με κυρώσεις γονείς μαθητών στο Λασίθι - Η μητέρα δεν στέλνει τα παιδιά σχολείο επειδή δεν τους επιτρέπει να φορούν μάσκα

Περιθώριο μέχρι την Τετάρτη να στείλει τα δύο παιδιά στο σχολείο, για να μην χαθεί η χρόνια, έδωσε η διεύθυνση του σχολείου στην αρνήτρια μητέρα που δεν τους επιτρέπει να πάνε επειδή απαιτείται να φορούν μάσκα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ertnews.gr, η μητέρα που έχει επαφή με την Διευθύντρια και την ψυχολόγο του σχολείου, είχε υποσχεθεί αρκετές φορές ότι θα τα στείλει αλλά δεν το κάνει. Την Τετάρτη το πρωί εφόσον δεν πάνε στο σχολείο τα δυο παιδιά, θα σταλεί ο φάκελος στην εισαγγελία Λασιθίου.

Η μητέρα προβάλει τον ισχυρισμό ότι το ένα παιδί δεν μπορεί να φορά μάσκα λόγω προβλήματος στο αναπνευστικό, κάτι που δεν ευσταθεί σύμφωνα με καμία ιατρική οδηγία. Μεγάλη προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη από τα στελέχη του σχολείου να μεταπείσουν τη μητέρα προκειμένου τα δυο παιδιά να μην υποστούν περισσότερη πίεση και να μπορέσει το σχολείο να τα εντάξει ομαλά στις τάξεις, με τη βοήθεια του ειδικού ψυχολόγου.

Άγνωστο πάντως παραμένει τι θα πράξει η μητέρα που αυτό το διάστημα έχει την ευθύνη των δυο παιδιών. Πάντως σε κάθε περίπτωση η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας είναι αποφασισμένη να τελειώσει το ζήτημα. Από την αρχή του χρόνου, με μεγάλη ευαισθησία, το σχολείο διαχειρίζεται το θέμα με τη μητέρα να κρατά σκληρή στάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας είναι θετικός στο να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο τους.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση