golearn-engl_970-250
fulakes
Οι μαθητές του σχολείου των φυλακών προέβησαν στην κίνηση αυτή δίνοντας κυριολεκτικά ό,τι δεν έχουν

Οι μαθητές του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας έδωσαν το παρόν στην επείγουσα έκκληση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για άμεση οικονομική ενίσχυση μαθήτριας του νησιού που έχει άμεση ανάγκη οφθαλμολογικής επέμβασης στο εξωτερικό.
Μαζί με την ελάχιστη -συμβολική- οικονομική στήριξη, έστειλαν στην οικογένεια της μαθήτριας ευχές και προσευχές για ανάρρωση.

Τι είναι οι "μάρκες" της φυλακής.

Πρόκειται για έγχρωμα πλαστικά κέρματα που επέχουν θέση άτυπου νομίσματος, μικρής ανταλλακτικής αξίας με τα οποία οι άποροι τρόφιμοι καλύπτουν πολύ βασικές ανάγκες τους, κυρίως τον καθημερινό καφέ τους από το κυλικείο της φυλακής. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί και γίνεται μια στοιχειώδης διευθέτηση των αναγκών τους αυτών, από την στιγμή που αυτονόητα δεν επιτρέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης η όποια οικονομική συναλλαγή με χρήματα.

Κίνηση εντυπωσιασμού ή πηγαία έκφραση αλτρουϊσμού;

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου (μόνο τρεις προς το παρόν, εν αναμονή των ωρομισθίων συναδέλφων τους) συγκέντρωσαν ένα ποσό, ενημερώνοντας τους μαθητές για την πρωτοβουλία και προτείνοντάς τους εναλλακτικούς τρόπους συμπαράστασης, καθώς στην πλειοψηφία τους οι μαθητές κρατούμενοι δεν έχουν τα χρειώδη. Σύσσωμοι οι μαθητές του σχολείου προέβησαν στην κίνηση αυτή δίνοντας, κάποιοι απ' αυτούς, κυριολεκτικά ό,τι δεν έχουν. Την επόμενη μέρα επέστρεψαν στο σχολείο και με “μάρκες” συγκρατούμενών τους από τις πτέρυγες κράτησης εκτός σχολείου, οι οποίοι μαθαίνοντας για το γεγονός θέλησαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Η αξιέπαινη κίνηση των μαθητών ενεργοποίησε την ευαισθησία και των σωφρονιστικών υπαλλήλων μέσα στην φυλακή Κέρκυρας, οι οποίοι συνεισέφεραν κατά μόνας και μέσω του Σωματείου τους "Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας" χρηματικό ποσό. Το ίδιο έπραξε και ο Σύλλογος στήριξης του Σχολείου "Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας" στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή του Σχολείου και στέλνοντας το μήνυμα ότι ακόμη και μέσα στο σκληρότερο σύστημα κοινωνικής συμβίωσης (σε μια φυλακή Β΄τύπου) η ανθρωπιά επιβιώνει.

Τα συγκινητικά μηνύματα προς τη μικρή μαθήτρια

fylakes-kerkyra.jpg
fylakes-kerkyra2.jpg

 

fylakes-kerkyra3.jpg
fylakes-kerkyra4.jpg

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία σε ενδεχόμενο εκλογών;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Στο πάρτι του γιου μου ήρθαν μόνο δύο παιδάκια και ο κλόουν μοίραζε μπαλόνια στους περαστικούς
«Τελικά το να είσαι αυτιστικός στην Ελλάδα είναι όμοιο με το να έχεις λέπρα. Τελικά όλοι αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα μέχρι το αυτιστικό να μας...
Στο πάρτι του γιου μου ήρθαν μόνο δύο παιδάκια και ο κλόουν μοίραζε μπαλόνια στους περαστικούς
Pyrkagia fotia
Πυρκαγιές: Συναγερμός για την Κυριακή - Περιπολίες από πυροσβεστική, αστυνομιία και στρατό
Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικ;o Σώμα και όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς την Κυριακή - Αυξημένες...
Πυρκαγιές: Συναγερμός για την Κυριακή - Περιπολίες από πυροσβεστική, αστυνομιία και στρατό