sxoleio mathites maskes
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια: "Οι μαθητές μας δεν είναι νούμερα σε λογιστικά φύλλα, είναι άνθρωποι με εκπαιδευτικές ανάγκες που η πολιτεία έχει την αποκλειστική ευθύνη να καλύψει", λέει η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντίπαρου.

Τα παράλογα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο, καταδεικνύει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου. Οπως αναφέρει, υπάρχει Γυμνάσιο, που ενώ οι αιτήσεις των μαθητών για παρακολούθηση της ενισχυτικής διδασκαλίας φτάνουν κοντά στο ήμισυ της δυναμικότητας του σχολείου, δεν θα υπάρξουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, αφήνοντας αβοήθητους τους μαθητές, επιβαρύνοντας ιδιαίτερα αυτούς των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων.

Όλη η ανακοίνωση

Διεκδικούμε την αύξηση των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας από την Πολιτεία και την αύξηση των προσλήψεων εκπαιδευτικών,  ώστε όλα τα σχολεία να έχουν ισότιμη υποστήριξη με βάση τις ανάγκες των μαθητών και όχι με βάση την πολιτική της εξοικονόμησης πόρων

Μετά από 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης και όξυνσης των ταξικών φραγμών, που αυτή φέρει στην εκπαίδευση και ενώ οι μαθητές/τριες αντιμετωπίζουν τεράστια γνωστικά κενά στην ύλη, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει με τις πράξεις του να απαξιώνει και να υποβαθμίζει τα δημόσια σχολεία, την ίδια στιγμή που κόπτεται να τα αξιολογήσει για να βρει άλλους ένοχους από αυτούς που πραγματικά είναι, δηλαδή την πολιτική της υποχρηματοδότησης. Αυτό το Υπουργείο που εν μέσω πανδημίας αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα και που προχωρά σε συντμήσεις τμημάτων, με μόνο κριτήριο τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έρχεται να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο, μη εγκρίνοντας όσα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας χρειάζονται.

Με αυτό τον τρόπο διαχωρίζει τους μαθητές σε αυτούς που αξίζει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και σε αυτούς που θα πρέπει να «κόψουν το λαιμό τους» και να βρουν λύση μόνοι τους. Υπάρχει Γυμνάσιο, που ενώ οι αιτήσεις των μαθητών για παρακολούθηση της ενισχυτικής διδασκαλίας φτάνουν κοντά στο ήμισυ της δυναμικότητας του σχολείου, δεν θα υπάρξουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, αφήνοντας αβοήθητους τους μαθητές, επιβαρύνοντας ιδιαίτερα αυτούς των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων. Ιδιαίτερα για το μάθημα των Μαθηματικών, το συγκεκριμένο Γυμνάσιο δεν έχει καλυφθεί φέτος από εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για το τμήμα ένταξης και τώρα μένει και χωρίς ενισχυτική διδασκαλία. Θεωρούμε αντιλαϊκή και αντιπαιδαγωγική την κίνηση του Υπουργείου Παιδείας και όλων των συνυπεύθυνων για τις εκπτώσεις στην εκπαίδευση και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας.

Οι μαθητές μας δεν είναι νούμερα σε λογιστικά φύλλα, είναι άνθρωποι με εκπαιδευτικές ανάγκες που η πολιτεία έχει την αποκλειστική ευθύνη να καλύψει. Σημειωτέο δε είναι το γεγονός ότι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι προσλήψεις για την ενισχυτική διδασκαλία σε Φυσικούς είναι συντριπτικά περισσότερες από τις αντίστοιχες σε Μαθηματικούς (αναλογία: 3 Φυσικοί – 1 Μαθηματικός) και αυτό αποτελεί Πανελλήνια πρωτοτυπία, καθώς δεν συμβαίνει πουθενά αλλού και έρχεται σε αντίθεση με τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας που δείχνουν ότι υπάρχουν περισσότερες ανάγκες στα Μαθηματικά. Προσλαμβάνονται δηλαδή Φυσικοί, οι οποίοι εκτός από τα μαθήματα του κλάδου τους θα διδάξουν και ολίγα Μαθηματικά γιατί τα έχουν Β΄ανάθεση, αφήνοντας όμως ακάλυπτες τις υπόλοιπες ώρες των Μαθηματικών στη λογική της εξοικονόμησης πόρων.

Παρακαλούμε να αναλογιστείτε το παραπάνω ζήτημα που αποτελεί ημίμετρο και δεν λύνει το πρόβλημα στο μάθημα των Μαθηματικών και να μας απαντήσετε στο εξής: Πού οφείλεται αυτή η διαφορά στην αναλογία; Οι μαθητές χρειάζονται και Φυσικούς και Μαθηματικούς και φυσικά όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών για την ολόπλευρη μόρφωσή τους. Διεκδικούμε την αύξηση των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας από την Πολιτεία και την αύξηση των προσλήψεων εκπαιδευτικών, ώστε όλα τα σχολεία να έχουν ισότιμη υποστήριξη με βάση τις ανάγκες των μαθητών και όχι με βάση την πολιτική της εξοικονόμησης πόρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα