Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
foitites kriti
«Όχι» στο πρόγραμμα Foundation Year λένε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ κατά την Πανελλαδική Ημέρα Δράσεων πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί Σύλλογοι ΙατρικήςΒιολογικού και ΣΕΥΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενάντια στο πρόγραμμα Foundation Year.

«Η νέα προσπάθεια του Υπουργείου κάνει κουρελόχαρτα τα πτυχία, καθώς δεν θα γίνεται εισαγωγή σε συγκεκριμένο τμήμα πχ Βιολογίας αλλά σε σχολή πχ Σχολή Θετικών Επιστημών (που περιλαμβάνει φυσικό, μαθηματικό, ΤΕΜ, βιολογικό, χημικό, CSD και ΤΕΤΥ στο ΠΚ) και κάθε φοιτητής θα διαμορφώνει μόνος του το πτυχίο του. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα αποσυνδέονται από τα πτυχία όλων των σχολών εκτός Ιατρικών και Νομικών», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Ιατρικής, μετά από τις μαζικές κινητοποιήσεις στα Διοικητικά Όργανα (τον Κοσμήτορα κ. Κοχιαδάκη και τον πρύτανη κ. Κοντάκη) κατάφερε να βγουν δημόσιες καταδικαστικές ανακοινώσεις και προχώρησε σε πολύ μαζική κινητοποίηση έξω από την 7η ΥΠΕ κατά την Πανελλαδική Ημέρα Δράσεων (26/11) όπως είχε αποφασιστεί από το Συντονισμό των ΦΣ Ιατρικής.

Παρόλα αυτά, δεν σταματάμε αλλά συνεχίζουμε τις δράσεις μας και γι' αυτό χτες (02/12) πραγματοποιήσαμε διαμαρτυρία στο κέντρο του Ηρακλείου ενάντια στο Foundation Year. Δηλώνουμε με κάθε τρόπο ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να υποβαθμίσουν τα πτυχία μας για να στελεχώσουν με φτηνό εργατικό δυναμικό το ΕΣΥ θα πέσουν στο κενό!

Παράλληλα, μαζί μας βρίσκονταν οι ΦΣ Βιολογίας και ΣΕΥΠ που με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων στέλνουν μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας ότι ο νέος νόμος πλαίσιο ή αλλιώς "Σχέδιο Δράσης" δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτός!

Η νέα προσπάθεια του Υπουργείου κάνει κουρελόχαρτα τα πτυχία, καθώς δεν θα γίνεται εισαγωγή σε συγκεκριμένο τμήμα πχ Βιολογίας αλλά σε σχολή πχ Σχολή Θετικών Επιστημών (που περιλαμβάνει φυσικό, μαθηματικό, ΤΕΜ, βιολογικό, χημικό, CSD και ΤΕΤΥ στο ΠΚ) και κάθε φοιτητής θα διαμορφώνει μόνος του το πτυχίο του.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα αποσυνδέονται από τα πτυχία όλων των σχολών εκτός Ιατρικών και Νομικών.

Στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια της Κυβέρνησης να διαλύσει τα πτυχία μας!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Rapid test
Απανωτά «ραπίσματα» για Αδωνι: Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα test PCR!
Aκόμα ένας Σύλλογος Γονέων κι ένας Δήμος πέτυχαν καλύτερες τιμές των τεστ PCR από το κράτος, αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως πόσο αναποτελεσματική ήταν...
Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα PCR από τον Αδωνι!
Ο Διεθνής και ο Ελληνικός διαγωνισμός PISA: Ένας «Δούρειος Ίππος» για την εκπαίδευση
Αν οι συνταγές του Ο.Ο.Σ.Α στοχεύουν στις «δομές και τις υποδομές» του εκπαιδευτικού συστήματος, ο γνωστός διεθνής διαγωνισμός PISA  στοχεύει στο...
Ο Διεθνής και ο Ελληνικός διαγωνισμός PISA: Ένας «Δούρειος Ίππος» για την εκπαίδευση