sovades
Νέα προβλήματα για τις υποδομές σχολείων σε Άρτα και Καλαμάτα - Στο... αέρα κτίριο δημοτικού μετά τις έντονες βροχοπτώσεις - Νέα... «βροχή» σοβάδων σε σχολική τάξη

Σοβάδες στις σχολικές αίθουσες... «βρέχει» όπως όλα δείχνουν το τελευταίο διάστημα, καθώς ένα ακόμα περιστατικό καταγράφεται αυτή τη φορά σε Λύκειο της Καλαμάτας. Την ίδια ώρα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε δημοτικό της Άρτας, το οποίο σχεδόν... αιωρείται.

Συγκεκριμένα, μετά τις πτώσεις σοβάδων και οροφής σε σχολεία της χώρας, τμήμα από το ταβάνι του Γ2’ τμήματος στο 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας κατέληξε στα θρανία των μαθητών. Ευτυχώς τα παιδιά βρίσκονταν σε διάλλειμα εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, το περιστατικό οφείλεται σε κατασκευαστική κακοτεχνία της οροφής, ενώ άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της εν λόγω φθοράς από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Ταυτόχρονα, η αίθουσα θα παραμείνει αποκλεισμένη από τη διδακτική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τις εργασίες επιδιόρθωσης της οροφής θα διενεργηθεί προληπτικός έλεγχος και για άλλες αντίστοιχες κακοτεχνίες στις υπόλοιπες τάξεις του σχολικού κτηρίου.

«Αιωρούμενο» σχολείο στην Άρτα

arta sxoleio 1

Παράλληλα, στην Άρτα πτέρυγα του 9ου Δημοτικού Σχολείου βρίσκεται κυριολεκτικά στον… αέρα, καθώς υποχώρησε το στηθαίο στήριξης, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με απόφαση του Δήμου Αρταίων και ύστερα από σχετική συνεννόηση με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, αποφασίστηκε από αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, να παραμείνουν κλειστά το 9ο Δημοτικό σχολείο και το 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στο τοιχίο ώστε να μην εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων από το πρωί της Τρίτης ο εργολάβος θα βρίσκεται στο σημείο, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, και θα ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του τοιχίου.

Τα μαθήματα το διάστημα αυτό θα γίνουν με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, κατόπιν ενημέρωσης των μαθητών από τις σχολικές τους μονάδες.

«Η καθίζηση του εδάφους στο πίσω μέρος του σχολείου είναι πρόβλημα τουλάχιστον πέντε ετών… Και βεβαίως, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες, τα έγγραφα των εκάστοτε διευθυντών του σχολείου, ποτέ δεν τέθηκε θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο», σχολιάζει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αρταίων, Τζένη Ταπραντζή.

Μάθημα μέσω webex σε σχολεία της Ελασσόνας την Τρίτη, λόγω έκτακτων οικοδομικών εργασιών

Τέλος, τα μαθήματα σε 3ο Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τρίτη, με τηλεκπαίδευση μέσω webex, λόγω έκτακτων οικοδομικών εργασιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ελασσόνας:

Με απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, δεν θα λειτουργήσουν  αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας και το 3ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας για λόγους ασφαλείας της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έκτακτες οικοδομικές εργασίες.  

Τα μαθήματα  θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας webex.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κατοικίδια
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Απόλυτη εγκατάλειψη κατοικιδίων στους δρόμους των ΗΑΕ εν μέσω μέσης Ανατολής - Κτηνίατροι και οργανώσεις σε συναγερμό
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Πύραυλοι του Ιράν τη νύχτα στον ουρανό
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Η έρευνα της Opinion Poll δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών φοβάται τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ η ακρίβεια παραμένει το...
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Μαξίμου
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία
Η κυβέρνηση σε επιφυλακή για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης – φόβοι για άνοδο καυσίμων, πληθωρισμό και νέα μέτρα στήριξης
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία