golearn-engl_970-250
Thumbnail
Τέσσερα κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και παράλληλης στήριξης καταγράφει το 73ο Δημοτικό Αθήνας, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος γονέων - «"Πουκάμισα αδειανά" οι εξαγγελίες για "συμπερίληψη"»

Ελλείψεις τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς καταγγέλλουν οι γονείς ενός ακόμα σχολείου, καθώς το 73ο Δημοτικό Αθήνας παρουσιάζει κενά σε δύο εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (μουσικής και θεατρικής αγωγής) και τουλάχιστον δύο παράλληλης στήριξης.

«Η έλλειψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης καταπατά το αυτονόητο δικαίωμα πλήρους στήριξης των μαθητριών/ών για τους οποίους έχει εγκριθεί και κάνει τις εξαγγελίες για "συμπερίληψη" να μοιάζουν "πουκάμισα αδειανά"», σημειώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 73ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για μία ακόμα καταγγελία για την κατάσταση στα σχολεία που λαμβάνει το alfavita.gr, ενδεικτική για τις ελλείψεις προσωπικού και τα κενά εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 73ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Αθηναίων:

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στο σχολείο των παιδιών μας όπως και σε πολλά ακόμα, παρατηρούνται ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα το σχολείο μας έχει ανάγκη από δύο εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (μουσικής και θεατρικής αγωγής) και τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης.

Τα μαθήματα της μουσικής και της θεατρικής αγωγής είναι απαραίτητα για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητριών/ων, όχι μόνο για να εξελίξουν την αισθητική τους ή να αποκτήσουν συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες αλλά για την ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη τους και σύμφωνα με το πλαίσιο σπουδών ¨την γενικότερη καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της προσωπικότητας¨. Ακόμα και αν τα μαθήματα καλύπτονται από κάποιον δάσκαλο όλες/οι καταλαβαίνουμε ότι η/ο εξειδικευμένη/ος πάνω σε αυτά τα καλλιτεχνικά μαθήματα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα στα παιδιά μας. Επιπλέον η έλλειψη των δύο καθηγητριών/ών ειδικοτήτων επηρεάζει το πρόγραμμα του ολοήμερου το οποίο δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί πλήρως μιας και οι υπάρχουσες/ντες εκπαιδευτικοί καλύπτουν τα κενά του ημερήσιου προγράμματος.

Η έλλειψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης καταπατά το αυτονόητο δικαίωμα πλήρους στήριξης των μαθητριών/ών για τους οποίους έχει εγκριθεί και κάνει τις εξαγγελίες για «συμπερίληψη» να μοιάζουν ¨πουκάμισα αδειανά¨. Εκτός του ότι εξουθενώνει τις/ους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης που αναγκάζονται να μοιράζονται σε δύο παιδιά και να επιλέγουν μαθήματα και ώρες που θα τα στηρίζουν δημιουργεί και σύγχυση στα ίδια τα παιδιά που τις/ους έχουν ανάγκη.

Κρίνουμε απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας και απαιτούμε την κάλυψη των κενών των δύο ειδικοτήτων μουσικής και θεατρικής αγωγής καθώς και των κενών της παράλληλης στήριξης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι ελλείψεις έχουν ως διαχρονική αιτία την προσπάθεια μείωσης του κόστους από το υπουργείο (είναι προφανές ότι χρήματα για εξοπλισμούς και καταστολή βρίσκονται αλλά για παιδεία και υγεία δεν επαρκούν) και εντάσσονται στην πολιτική αποκλεισμού από το αγαθό της εκπαίδευσης στον οποίο οδηγούν ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας οι αντιδραστικοί εκπαιδευτικοί νόμοι πουψηφίστηκαν με καταιγιστικό ρυθμό το προηγούμενο διάστημα. Αυτό δεν απαλλάσσει τις  διευθύνσεις εκπαίδευσης από την ευθύνη τους μιας και εφαρμόζουν, χωρίς να πιέζουν επαρκώς ώστε να υπάρξει λύση, αυτή την πολιτική.

Δε θα πάψουμε να απαιτούμε όσα τα παιδιά μας δικαιούνται και θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Σχολεία: Πότε θα χτυπήσει πρώτο κουδούνι- Πώς θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα
Πότε ξεκινούν τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς- Ποια σχολεία θα εφαρμόσουν πιλοτικά το νέο διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 17:30-
Σχολεία: Πότε θα χτυπήσει πρώτο κουδούνι- Πώς θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα
panselinos
Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Παρασκευή 12 Αυγούστου
Την Παρασκευή 12 Αυγούστου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα υποδεχθεί την ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου με ελεύθερη είσοδο από τις 20:00 έως τις...
Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Παρασκευή 12 Αυγούστου
Κουίζ: Ποιος ζητάει από την Κυβέρνηση αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο ώστε να μπορεί να απολύει τους ακατάλληλους εκπαιδευτικούς
Πολλοί προύχοντες της δημοσιογραφίας «τζημεροβελοπουλοσυναγωνίζονται» ποιος, με το μανδύα της δημοσιογραφικής τάχα κριτικής, θα ρίξει πιο πολύ...
Κουίζ: Ποιος ζητάει από την Κυβέρνηση αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο ώστε να μπορεί να απολύει τους ακατάλληλους εκπαιδευτικούς