Έκκληση των γονέων του 73ου δημοτικού Αθηνών: Ανοίξτε (επιτέλους) τις αίθουσες
Υπό τη σκιά του κορονοϊού, η επίλυση του χρόνιου στεγαστικού προβλήματος του 73ου δημοτικού σχολείου Αθηνών καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ - Έκκληση στο δήμο Αθηναίων απευθύνει η Πρωτοβουλία γονέων του 73ου δημοτικού σχολείου Αθηνών

Εν μέσω πανδημίας, η νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 αναμένεται η πιο δύσκολη και απαιτητική των τελευταίων ετών, με τα σχολεία να ανοίγουν με προσωρινά τοποθετημένους εκπαιδευτικούς, λιγότερες καθαρίστριες και ανύπαρκτο βοηθητικό προσωπικό, αλλά και με αίθουσες όπου στιβάζονται έως και 25 παιδιά ανά τάξη. Το μόνο μέτρο που λήφθηκε από την κυβέρνηση είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και ατομικού παγουριού.

Από εκεί και πέρα, παιδιά, γονείς, δάσκαλοι και λοιποί εργαζόμενοι καλούνται να τα βγάλουν περα με το θηρίο που λέγεται Covid-19 μαζί με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε δημόσιο σχολείο ανά την επικράτεια.

Για να μιλήσουμε για το δικό μας, το 73ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Άνω Πετράλωνα, σήμερα περισσότερο από ποτέ καθίσταται αναγκαία η επίλυση του χρόνιου στεγαστικού προβλήματος, όπως προκύπτει από τη συστέγασή του με τη Πανελλήνια Ένωση Γονέων - «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ), στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το κτίριο.

Με την μόνιμη απειλή της Covid-19 αλλά και με το δεδομένο ότι ο Δήμος έχει αναλάβει εξ'ολοκλήρου τη συντήρηση του κτιρίου ως αντάλλαγμα για τη συστέγαση, απαιτούμε το άνοιγμα όλων των κλειστών αιθουσών του κτιρίου, προκειμένου να γίνει χρήση από τους μαθητές και τους δασκάλους του 73ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, τόσο για λόγους εκπαιδευτικούς όσο και υγιεινής.

Απαιτούμε να αποσυμφορηθούν οι υφιστάμενες αίθουσες, πολλές εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα μικρές, και να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα να λειτουργήσουν σωστά και αποτελεσματικά οι ειδικότητες (εικαστικά, θεατρική αγωγή και μουσική) με τη δημιουργία ανεξάρτητων εργαστηρίων.

Τώρα περισσότερο από ποτέ ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να στρέψει το βλέμμα στη γειτονιά των Πετραλώνων και στο στεγαστικό πρόβλημα του συνόλου των μαθητών της περιοχής μας. Απαιτούμε τη δημιουργία νέου, σύγχρονου σχολικού κτιρίου προκειμένου να στεγαστεί το 73ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, το οποίο παραμένει άστεγο παρά την πίεση και τους αγώνες που ασκούνται από εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και γονείς εδώ και δεκαετίες, αλλά και να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα των κοντινών νηπιαγωγείων (47ο και 49ο), όπως έχει προκύψει από την επικείμενη εφαρμογή της υποχρεωτικής φοίτησης στο προνήπιο των παιδιών που συμπληρώνουν το 4ο έτος της ηλικίας τους.

Απαιτούμε, επίσης, τον διορισμό μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, νοσηλευτών, φυλακτικού και βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμοι, γενικών καθηκόντων) και την επιπλέον χρηματοδότηση της σχολικής επιτροπής, προκειμένου να καλύπτονται στο σύνολό τους οι λειτουργικές και υλικοτεχνικές ανάγκες των σχολείων μας. Απαιτούμε, εν τέλει, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ στη γειτονιά μας και σε κάθε γειτονιά.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ 73ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή αναμετάδοση μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές που απουσιάζουν - Έγγραφο της Περιφερειακής...
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης