Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Νίκη Κεραμέως
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
Το μήνυμα της Νίκης Κεραμέως για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών - «Καμιά γυναίκα μόνη, καμιά γυναίκα απροστάτευτη»

«Είναι καθήκον μας να διδάξουμε στα αγόρια και τα κορίτσια μας την αυτοδιάθεση, τα όρια, τον σεβασμό και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους», υπογραμμίζει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Το μήνυμά της συνοδεύει εικόνα που αναγράφει: «Καμιά γυναίκα μόνη, καμιά γυναίκα απροστάτευτη».

Η κ. Κεραμέως, σε ανάρτησή της στα social media επισημαίνει ότι «το τραύμα της καταπίεσης και της κακοποίησης, κυρίως στις πιο «καθημερινές» μορφές του, κρύβεται συνήθως πίσω από ένα πέπλο σιωπής και ανοχής που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά».

Παράλληλα σημειώνει ότι «το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συμβάλλει ώστε να μάθουν τα παιδιά μας από μικρά, μέσα στο πλαίσιο του σχολείου και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, για την ενσυναίσθηση και την αυτοδιάθεση, για το πώς να θέτουν τα προσωπικά τους όρια και πώς να σέβονται τα όρια των άλλων, για την σεξουαλική αγωγή, για τα αδιέξοδα της βίας».

Αναλυτικά η ανάρτηση Κεραμέως:

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Μας συγκλονίζουν τα περιστατικά βίας κατα των γυναικών. Θρηνούμε για την απώλεια όσων έχασαν τη ζωή τους. 

Το τραύμα της καταπίεσης και της κακοποίησης, κυρίως στις πιο «καθημερινές» μορφές του, κρύβεται συνήθως πίσω από ένα πέπλο σιωπής και ανοχής που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά. Όταν αποκαλύπτονται κακοποιητικές συμπεριφορές μετά από μια γυναικοκτονία, είναι δυστυχώς, πολύ αργά.

Η Πολιτεία είναι εδώ για να προστατεύσει τις γυναίκες. Η κοινωνία είναι εδώ για να σταθεί δίπλα τους. Η Πολιτεία έχει χρέος να δει το ζήτημα στη ρίζα του και να το αντιμετωπίσει έγκαιρα. Για να προλάβουμε την καταπίεση, την κακοποίηση, το τραύμα, τη γυναικοκτονία. 

Είναι καθήκον μας να διδάξουμε στα αγόρια και τα κορίτσια μας την αυτοδιάθεση, τα όρια, τον σεβασμό και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. 

Ανάμεσα στις πολλές πρωτοβουλίες της Πολιτείας σε αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συμβάλλει ώστε να μάθουν τα παιδιά μας από μικρά, μέσα στο πλαίσιο του σχολείου και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, για την ενσυναίσθηση και την αυτοδιάθεση, για το πώς να θέτουν τα προσωπικά τους όρια και πώς να σέβονται τα όρια των άλλων, για την σεξουαλική αγωγή, για τα αδιέξοδα της βίας. Γιατί και σε αυτόν τον τομέα, η κοινωνία μας μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά μέσα από την Παιδεία. #GenerationEquality

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Δεν μοιάζει με τη ΔΕΛΤΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα βρίσκονται στο ΑΤΜ το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

thomas_katsaounis
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
Σε πένθος έχει βυθιστεί η Θεσσαλονίκη και όλη η μπασκετική κοινότητα της χώρας καθώς πέθανε ο νεαρός σέντερ ύψους 2μ.20, Θωμάς Κατσαούνης μόλις στα...
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
paidi
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το κορυφαίο στην Ελλάδα σεμινάριο από δημόσιο Πανεπιστήμιο πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που μοριοδοτεί για...
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου