Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Με κεντρικό σύνθημα «Σπάστε τις αλυσίδες της σιωπής» μέλη από την ομάδα γυναικών-φοιτητριών «Ειρήνη Γκίνη» ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση στην Καμάρα

Κρατώντας στα χέρια πλακάτ με όλες τις μορφές βιας που δέχονται οι γυναίκες και με κεντρικό σύνθημα “Σπάστε τις αλυσίδες της σιωπής”, μέλη από την ομάδα γυναικών-φοιτητριών “Ειρήνη Γκίνη” ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση στην Καμάρα.

Οι μορφές Βίας που αναγράφονταν στα χαρτιά που κρατούσαν οι φοιτήτριες ήταν η σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση, οι δολοφονίες, η ανεργία, η ημιαπασχόληση, η εντατικοποίηση.

“Σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών πραγματοποιησαμε ένα δρώμενο στο οποίο κρατούσαμε όλες τις μορφές Βίας που υφίσταται κάθε γυναίκα. Θέλουμε να δείξουμε πως αυτό θα σπάσει μέσα από τη συλλογική δράση και διεκδίκηση μας” τόνισε σε δηλώσεις της η Σοφία Κυφωνίδου, μέλος της ομάδας γυναικών-φοιτητριών.

Όπως αναφέρουν και σε σχετική ανακοίνωσή τους “Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε γυναίκα που βιώνει βία εκεί που εργάζεται, που σπουδάζει, που αθλείται”

Η φετινή ειδικά 25η Νοέμβρη έχει ιδιαίτερη σημασία στη χώρα μας, καθώς ακομη και μέχρι σήμερα αποκαλύπτονται σοκαριστικές ιστορίες βίας κατά των γυναικών, ενώ το 2021 13 γυναικοκτονιες που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία. Αποτέλεσαν μάλιστα την αφορμή για να ξεκινήσει και μια μεγάλη συζήτηση για την έμφυλη βία οδηγώντας σε σημαντικέ αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Υπενθυμιζεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών καθιερώθηκε με απόφαση που έλαβε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999. Έκτοτε πραγματοποιείται στις 25 Νοεμβρίου κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε να υπενθυμίζει σε όλους μας την επείγουσα ανάγκη για την καταπολέμησή της.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα