Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ειδικό Σχολείο Πτολεμαϊδας: «Ο πολυδύναμος δάσκαλος τα κάνει όλα, από υδραυλικός και ηλεκτρολόγος μέχρι Κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος»

«Υποφέρει» από τις ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων το Ειδικό Νηπιαγωγείο- Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας κι αυτό γιατί, τρείς μήνες από την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, λειτουργεί χωρίς ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και Εργοθεραπευτή, «σε μία πόλη με πανεπιστημιακό τμήμα Εργοθεραπείας, και δεν υπάρχει η ειδικότητα αυτή σε καμία δομή ειδικής Αγωγής». 

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Παπαδόπουλος, η θέση του Κοινωνικού Λειτουργού παραμένει κενή, η ψυχολόγος τελεί σε άδεια λοχείας, ο Εργοθεραπευτής που τα δύο- τρία προηγούμενα υπηρετούσε στο Σχολείο διορίστηκε στην Κοζάνη και η θέση, ούτε στη β’ αλλά ούτε στη γ ΄φάση των διορισμών, πληρώθηκε, γιατί, δεν υπάρχουν αιτήσεις στους πίνακες.

Ερωτηθείς για το πώς λειτουργεί η δομή αυτή, απαντά πως «ο πολυδύναμος δάσκαλος τα κάνει όλα, από υδραυλικός και ηλεκτρολόγος μέχρι Κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος». Η Ψυχολόγος, όταν χρειάστηκε, παρενέβη τηλεφωνικά από το σπίτι, και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, τα προβλήματα σε συνεννόηση μαζί της επιλύονται από κοινού.

Σε θέματα που άπτονται κοινωνικού λειτουργού επεμβαίνουν οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί. Όσο για την έλλειψη της ειδικότητας του Εργοθεραπευτή ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζει ότι «μου ζητούν να κάνουν πρακτική άσκηση στην Εργοθεραπεία και δεν μπορώ να τους δεχτώ γιατί δεν έχω Εργοθεραπευτή. Κανονίστε, είπα, στους αρμοδίους, με το Υπουργείο, να δώσουν μία θέση εδώ». Να σημειωθεί ότι για τα θέματα αυτά κατατέθηκε επερώτηση στη βουλή από το ΚΚΕ.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Νοεμβρίου

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Δεν μοιάζει με τη ΔΕΛΤΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα βρίσκονται στο ΑΤΜ το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

thomas_katsaounis
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
Σε πένθος έχει βυθιστεί η Θεσσαλονίκη και όλη η μπασκετική κοινότητα της χώρας καθώς πέθανε ο νεαρός σέντερ ύψους 2μ.20, Θωμάς Κατσαούνης μόλις στα...
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
paidi
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το κορυφαίο στην Ελλάδα σεμινάριο από δημόσιο Πανεπιστήμιο πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που μοριοδοτεί για...
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου