Thumbnail
Τα μαθήματα θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες και θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα - Το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ

Ξεκινούν τα μαθήματα γραφής και ανάγνωσης Braille, την εβδομάδα 10 με 16 Ιανουαρίου 2022.

Τα μαθήματα θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες και θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα. Το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ.

Μετά την λήξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις πιστοποίησης από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι οι οποίοι είχαν ενταχθεί σε τμήματα εκμάθησης της γραφής braille παλαιότερων ετών και για οποιονδήποτε λόγο δεν τα ολοκλήρωσαν, μπορούν να ενταχθούν στα τμήματα που θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2022 προκειμένου να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους και να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης, γιατί από τα επόμενα προγράμματα εκμάθησης θα αυξηθούν η διδακτέα ύλη, οι διδακτικές ώρες και τα δίδακτρα και θα πρέπει να καταβάλλουν την οικονομική διαφορά για την ένταξή τους.

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1

Κατεβάζετε στον υπολογιστή σας την αίτηση συμμετοχής και τις οδηγίες τις οποίες θα χρειαστείτε στη συνέχεια για την πληρωμή των διδάκτρων.

Βήμα 2

Συμπληρώνετε και υπογράφετε την αίτηση και το διάστημα από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 έως την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021 στέλνετε την συμπληρωμένη αίτηση μαζί με τις δύο όψεις της αστυνομικής σας ταυτότητας και το εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ στο e-mail: [email protected]. Προσοχή!! Ελλείποντα δικαιολογητικά ή μη υπογεγραμμένη αίτηση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Οι εκπαιδευόμενοι με οποιαδήποτε αναπηρία 67% και άνω, καθώς και οι συγγενείς πρώτου βαθμού τυφλού ατόμου ΔΕΝ καταβάλλουν δίδακτρα. Επίσης οι εκπαιδευόμενοι με οποιαδήποτε αναπηρία 50% έως 66%, καθώς και οι συγγενείς πρώτου βαθμού ατόμου με αναπηρία όρασης 50% έως 66% έχουν έκπτωση 50% στα δίδακτρα, δηλαδή πληρώνουν 100 ευρώ. Απαραίτητη σε όλες τις περιπτώσεις η προσκόμιση πιστοποιητικού αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. ή Α.Σ.Υ.Ε. ή Απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ που να αποδεικνύει την αναπηρία.

Βήμα 3

Μετά την υποβολή των δικαιολογητικών θα επικοινωνούμε μαζί σας τηλεφωνικά για επιλέξετε τμήμα σε μέρες και ώρες που σας βολεύουν.

Βήμα 4

Τέλος, το διάστημα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 έως την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 θα πρέπει να καταβάλετε τα δίδακτρα στον τραπεζικό λογαριασμό όπως περιγράφουν οι οδηγίες συμμετοχής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τούρκος βουλευτής σε συνταξιούχους: «Υπάρχει η ελληνική απειλή και ζητάτε αυξήσεις;»
Τούρκος βουλευτής σε συνταξιούχους: «Μας απειλεί η Ελλάδα και εσείς ζητάτε αυξήσεις;»
Σάλος στην Τουρκία με το παραλήρημα βουλευτή του Ερντογάν – Τους ζήτησε να «χειροκροτήσουν» την κυβέρνηση την ώρα που εισπράττει 9.500 ευρώ τον μήνα
Τούρκος βουλευτής σε συνταξιούχους: «Μας απειλεί η Ελλάδα και εσείς ζητάτε αυξήσεις;»
τοξοβολία
Υπουργείο Παιδείας: Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Η προκήρυξη)
Προκήρυξη πανελλήνιων αγώνων τοξοβολίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Η προκήρυξη)
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Είναι κότα, μπορούσε να μου κάνει μήνυση εδώ και τρεις μήνες»
«Κότα» ο Άδωνις για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Ραντεβού στα δικαστήρια» η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τη μήνυση
Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Είναι κότα, μπορούσε να μου κάνει μήνυση εδώ και τρεις μήνες»