makri-zetta
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δείτε τι είπε για τους διορισμούς και τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος

Στοιχεία για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή.

Η Ζ. Μακρή είπε ότι στον εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ11 φυσικής αγωγής, διορίστηκαν συνολικά σε κενές οργανικές θέσεις εκατόν δυο (102) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση και για το τρέχον σχολικό έτος προσλήφθηκαν συνολικά ως αναπληρωτές πλέον αυτών και εννιακόσιοι σαράντα ένας (941) εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου.

Πιο αναλυτικά:

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσλήφθηκαν πεντακόσιοι ογδόντα δυο (582) αναπληρωτές,

Στη Γενική εκπαίδευση πεντακόσιοι πέντε (505)

Στην ειδική αγωγή εβδομήντα εφτά (77)

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσλήφθηκαν τριακόσιοι πενήντα εννιά (359) αναπληρωτές

Στη γενική τριακόσιοι τρεις (303)

Στην ειδική αγωγή πενήντα έξι (56)

«Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε το 2020 αυξήσαμε τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος στη Β΄ Λυκείου, από μία ώρα την εβδομάδα σε δύο, και στην Γ΄ Λυκείου από δύο ώρες την εβδομάδα σε τρεις και συνεχίζουμε να ενισχύουμε με ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 111 του ν. 4763/20 τη διδασκαλία της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής αγωγής» είπε η Ζ. Μακρή και πρόσθεσε ότι παράλληλα προβλέπεται πως με απόφαση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι δυνατή η απόσπαση και η μερική ή ολική διάθεση μέχρι τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου μονίμων εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ11 της φυσικής αγωγής για τη διδασκαλία της κολύμβησης.

«Εάν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αυτού του κλάδου δεν επαρκούν για την κάλυψη αυτών των αναγκών, μπορεί να προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του έτους 2020-2021 αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου που έχουν εγγραφεί στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ν. 4589/19 κατά τη σειρά εγγραφής τους και με την προϋπόθεση ότι έχουν αποδεδειγμένα διδαχθεί το αντικείμενο της κολύμβησης» τόνισε.

Για την κατανομή των θέσεων διορισμών των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα στον κλάδο ΠΕ11 της Φυσικής Αγωγής, εγκρίθηκαν εβδομήντα έξι (76) διορισμοί, γιατί στην πρωτοβάθμια καταγράφηκαν πανελλαδικώς, διακόσια πενήντα οργανικά κενά, αλλά και εξακόσια πενήντα πλεονάσματα στον κλάδο αυτό. Στη δευτεροβάθμια καταγράφηκαν είκοσι έξι οργανικά κενά τα οποία δόθηκαν όλα προς κάλυψη, έχουν καλυφθεί.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΥΠΑΙΘΑ: Ψηφιακή πρόσβαση του ΥΠΕΣ στα στοιχεία εκπαιδευτικών
Η ψηφιακή διασύνδεση των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών δίνει πρόσβαση στα στοιχεία των εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις πολιτογράφησης
ΥΠΑΙΘΑ: Ψηφιακή πρόσβαση του ΥΠΕΣ στα στοιχεία εκπαιδευτικών
Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
«Η Προϊσταμένη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» – Σάλος από τις καταγγελίες εκπαιδευτικών στο Μαρούσι
Ένταση και βαριές καταγγελίες στο 16ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου – «Κλίμα φόβου και εκφοβισμού»
«Η Προϊσταμένη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» – Σάλος από τις καταγγελίες εκπαιδευτικών στο Μαρούσι
βιβλία
Λέξεις σπάνιες αλλά εύστοχες: "πελιδνός", "ρέκτης" και "σόλοικος"
Η ελληνική γλώσσα είναι γεμάτη λέξεις που, αν και δεν χρησιμοποιούνται συχνά στην καθημερινότητα, παραμένουν ιδιαίτερα εκφραστικές και ακριβείς.
Λέξεις σπάνιες αλλά εύστοχες: "πελιδνός", "ρέκτης" και "σόλοικος"