Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
makri-zetta
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Δείτε τι είπε για τους διορισμούς και τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος

Στοιχεία για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή.

Η Ζ. Μακρή είπε ότι στον εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ11 φυσικής αγωγής, διορίστηκαν συνολικά σε κενές οργανικές θέσεις εκατόν δυο (102) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση και για το τρέχον σχολικό έτος προσλήφθηκαν συνολικά ως αναπληρωτές πλέον αυτών και εννιακόσιοι σαράντα ένας (941) εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου.

Πιο αναλυτικά:

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσλήφθηκαν πεντακόσιοι ογδόντα δυο (582) αναπληρωτές,

Στη Γενική εκπαίδευση πεντακόσιοι πέντε (505)

Στην ειδική αγωγή εβδομήντα εφτά (77)

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσλήφθηκαν τριακόσιοι πενήντα εννιά (359) αναπληρωτές

Στη γενική τριακόσιοι τρεις (303)

Στην ειδική αγωγή πενήντα έξι (56)

«Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε το 2020 αυξήσαμε τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος στη Β΄ Λυκείου, από μία ώρα την εβδομάδα σε δύο, και στην Γ΄ Λυκείου από δύο ώρες την εβδομάδα σε τρεις και συνεχίζουμε να ενισχύουμε με ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 111 του ν. 4763/20 τη διδασκαλία της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής αγωγής» είπε η Ζ. Μακρή και πρόσθεσε ότι παράλληλα προβλέπεται πως με απόφαση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι δυνατή η απόσπαση και η μερική ή ολική διάθεση μέχρι τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου μονίμων εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ11 της φυσικής αγωγής για τη διδασκαλία της κολύμβησης.

«Εάν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αυτού του κλάδου δεν επαρκούν για την κάλυψη αυτών των αναγκών, μπορεί να προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του έτους 2020-2021 αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου που έχουν εγγραφεί στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ν. 4589/19 κατά τη σειρά εγγραφής τους και με την προϋπόθεση ότι έχουν αποδεδειγμένα διδαχθεί το αντικείμενο της κολύμβησης» τόνισε.

Για την κατανομή των θέσεων διορισμών των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα στον κλάδο ΠΕ11 της Φυσικής Αγωγής, εγκρίθηκαν εβδομήντα έξι (76) διορισμοί, γιατί στην πρωτοβάθμια καταγράφηκαν πανελλαδικώς, διακόσια πενήντα οργανικά κενά, αλλά και εξακόσια πενήντα πλεονάσματα στον κλάδο αυτό. Στη δευτεροβάθμια καταγράφηκαν είκοσι έξι οργανικά κενά τα οποία δόθηκαν όλα προς κάλυψη, έχουν καλυφθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Μετρό - ΜΜΜ
Μετρό: Κλειστός από τις 11:00 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»
Κλειστός θα είναι για κάποιες ώρες ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο στο κέντρο...
Μετρό: Κλειστός από τις 11:00 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»