makri-zetta
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Δείτε τι είπε για τους διορισμούς και τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος

Στοιχεία για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή.

Η Ζ. Μακρή είπε ότι στον εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ11 φυσικής αγωγής, διορίστηκαν συνολικά σε κενές οργανικές θέσεις εκατόν δυο (102) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση και για το τρέχον σχολικό έτος προσλήφθηκαν συνολικά ως αναπληρωτές πλέον αυτών και εννιακόσιοι σαράντα ένας (941) εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου.

Πιο αναλυτικά:

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσλήφθηκαν πεντακόσιοι ογδόντα δυο (582) αναπληρωτές,

Στη Γενική εκπαίδευση πεντακόσιοι πέντε (505)

Στην ειδική αγωγή εβδομήντα εφτά (77)

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσλήφθηκαν τριακόσιοι πενήντα εννιά (359) αναπληρωτές

Στη γενική τριακόσιοι τρεις (303)

Στην ειδική αγωγή πενήντα έξι (56)

«Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε το 2020 αυξήσαμε τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος στη Β΄ Λυκείου, από μία ώρα την εβδομάδα σε δύο, και στην Γ΄ Λυκείου από δύο ώρες την εβδομάδα σε τρεις και συνεχίζουμε να ενισχύουμε με ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 111 του ν. 4763/20 τη διδασκαλία της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής αγωγής» είπε η Ζ. Μακρή και πρόσθεσε ότι παράλληλα προβλέπεται πως με απόφαση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι δυνατή η απόσπαση και η μερική ή ολική διάθεση μέχρι τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου μονίμων εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ11 της φυσικής αγωγής για τη διδασκαλία της κολύμβησης.

«Εάν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αυτού του κλάδου δεν επαρκούν για την κάλυψη αυτών των αναγκών, μπορεί να προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του έτους 2020-2021 αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου που έχουν εγγραφεί στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ν. 4589/19 κατά τη σειρά εγγραφής τους και με την προϋπόθεση ότι έχουν αποδεδειγμένα διδαχθεί το αντικείμενο της κολύμβησης» τόνισε.

Για την κατανομή των θέσεων διορισμών των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα στον κλάδο ΠΕ11 της Φυσικής Αγωγής, εγκρίθηκαν εβδομήντα έξι (76) διορισμοί, γιατί στην πρωτοβάθμια καταγράφηκαν πανελλαδικώς, διακόσια πενήντα οργανικά κενά, αλλά και εξακόσια πενήντα πλεονάσματα στον κλάδο αυτό. Στη δευτεροβάθμια καταγράφηκαν είκοσι έξι οργανικά κενά τα οποία δόθηκαν όλα προς κάλυψη, έχουν καλυφθεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κολάζ με φωτογραφίες φοιτητών και στο βάθος αμφιθέατρο πανεπιστημίου
«Διάβαζα ανάμεσα στις χημειοθεραπείες»: Οι άνθρωποι που «σπάνε» τα στερεότυπα και μπαίνουν στα αμφιθέατρα μετά τα 40
Η επιστροφή στα θρανία ως πράξη υπέρβασης – Συγκλονιστικές ιστορίες ζωής από ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι η δίψα για γνώση δεν γνωρίζει ημερομηνία...
«Διάβαζα ανάμεσα στις χημειοθεραπείες»: Οι άνθρωποι που «σπάνε» τα στερεότυπα και μπαίνουν στα αμφιθέατρα μετά τα 40
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
Νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συμπληρωματικές παροχές σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»