Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί: Αποτελέσματα εκλογών ΣΙΕΛ 2021-Νικητής η συμμετοχή
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μετά την ολοκλήρωση των εκλογών του ΣΙΕΛ, του μεγαλύτερου σωματείου της ΟΙΕΛΕ.

Μεγάλος νικητής των εκλογών είναι η συμμετοχή που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην 96χρονη ιστορία του Συλλόγου και η εγγραφή δεκάδων νέων συναδέλφων στο σωματείο. Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στην κορυφαία αυτή διαδικασία δεν πτοήθηκαν ούτε από την πανδημία ούτε από το δυσμενές πολιτικό και εργασιακό κλίμα, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους στο ΣΙΕΛ και στην ΟΙΕΛΕ για την αταλάντευτη στάση τους στην προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Παιδείας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του κλάδου.

Οι τρεις παρατάξεις του ΣΙΕΛ (Ενότητα, Παρεμβάσεις, ΑΣΚΙΕ-ΠΑΜΕ) με ωριμότητα και αίσθηση ευθύνης κατέθεσαν τις προτάσεις τους στους συναδέλφους και συνέβαλαν στην άψογη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, αποδεικνύοντας ότι πέρα από τις αναμφισβήτητες ιδεολογικές και πολιτικές διαφοροποιήσεις, μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και ο στόχος για ένα καλύτερο αύριο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς λειτουργούς, την εκπαίδευση και την κοινωνία.

Οφείλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε τα ιδιωτικά σχολεία που έδωσαν χώρο για τη διεξαγωγή των εκλογών αλλά και αυτά που με προθυμία δέχτηκαν τους εκπροσώπους του ΣΙΕΛ και της ΟΙΕΛΕ για ενημέρωση των συναδέλφων.

Πρώτη παράταξη αναδείχθηκε η Ενότητα με ποσοστό 85,80% (1052 ψήφοι) που εξέλεξε 10 εκπροσώπους στο ΔΣ του ΣΙΕΛ και 53 συνέδρους για το 38ο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ. Δεύτερη παράταξη αναδείχθηκε το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο (Παρεμβάσεις) με ποσοστό 8,64% (106 ψήφοι) με 1 εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΣΙΕΛ και 5 συνέδρους για το 38ο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ. Τρίτη δύναμη είναι η παράταξη ΑΣΚΙΕ-ΠΑΜΕ με ποσοστό 5,56% (68 ψήφοι) χωρίς εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΣΙΕΛ και 4 συνέδρους για το 38ο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ.

Τα συνολικά αποτελέσματα (σε παρένθεση τα αποτελέσματα του 2019):

Ψηφίσαντες: 1243 (1175)

Έγκυρα: 1226

Λευκά: 8, Άκυρα: 9

Παράταξη

Ψήφοι

Ποσοστό

Έδρες ΣΙΕΛ

Σύνεδροι για 38ο Συνέδριο ΟΙΕΛΕ

ΕΝΟΤΗΤΑ

1052

(1048)

85,80%

(91,2%)

10

(10)

53

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)

106

(52)

8,64% 

(4,5%)

1

(1)

5

ΑΣΚΙΕ (ΠΑΜΕ)

68

(49)

5,56%

(4,2%) 

-

(-)

4

 

Τέλος, για το ΕΚΑ εξέλεξαν 15 αντιπροσώπους η Ενότητα και 2 οι Παρεμβάσεις.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΚΥ: Επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για το κτίριο στη Βιέννη
ΙΚΥ: Επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για το κτίριο στη Βιέννη
Επισκευάζεται με απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη το εμβληματικό ακίνητο του ΙΚΥ στη Βιέννη με κονδύλια 4 εκατ. ευρώ
ΙΚΥ: Επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για το κτίριο στη Βιέννη
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
Άλλο ένα επεισόδιο στην δίχως τέλος κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
akinita_0_0.jpg
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Το κράτος παραχωρεί οικόπεδα, ιδιώτες χτίζουν σύγχρονες κατοικίες και νέοι έως 39 ετών αποκτούν στέγη με μηδενικό ή συμβολικό ενοίκιο
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο