pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Νηπιαγωγείο - Παιδικός Σταθμός
Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την Πολιτεία (φορολογικές, ασφαλιστικές} και προς τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές τους, λόγω καθυστέρησης στις πληρωμές από την πλευρά της Πολιτείας

Σε σειρά καταγγελιών για τη στάση του κράτους απέναντι στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς,  προχώρησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παιδικών Σταθμών. Οπως υποστηρίζει, η σημαντική καθυστέρηση στις πληρωμές από την πλευρά της Πολιτείας θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία πολλών σταθμών, ενώ διάφορα προγράμματα του υπουργέιου εργασίας, όπως το «νταντάδες της γειτονιάς»  έχει υποτυπώδεις και αμφιλεγόμενες προδιαγραφές - απαιτήσεις σε σημαντικά σημεία (υποδομές, έλεγχος, παιδαγωγικό πλαίσιο, προσόντα προσωπικού κ.ά.) και δημιουργεί άνιση μεταχείριση και αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα σε παρόχους των ίδιων υπηρεσιών

Όλη η καταγγελία

Μετά τις πρόσφατες συναντήσεις και διαβουλεύσεις των εκπροσώπων μας με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» (ΕΕΤΑΑ) καθώς και τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων μας καταγγέλλουμε τα εξής:

  • Η σημαντική καθυστέρηση στις πληρωμές από την πλευρά της Πολιτείας και του Φορέα υλοποίησης από 1ης Σεπτεμβρίου 2021 έως σήμερα έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέλη μας να αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας καθώς μειώθηκαν τα αναμενόμενα έσοδα και ανετράπη ο οικονομικός τους προγραμματισμός. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την Πολιτεία (φορολογικές, ασφαλιστικές} και προς τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές τους. Ως εκ τούτων δεν μπορούν να εκδώσουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία τους.

  • Οι διαδικασίες εφαρμογής του ηλεκτρονικού παρουσιολογίου από 1-1-2022 κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών, δε βρίσκουν σύμφωνους εκτός από τους ιδιοκτήτες των βρεφονηπιακών σταθμών και τους περισσότερους από το παιδαγωγικό προσωπικό και τους/τις συνοδούς σχολικών λεωφορείων, ως επίσης και τους ωφελούμενους γονείς, που πρέπει να χρησιμοποιούν καθημερινά για κάθε παιδί προσωπικούς τους κωδικούς (ΤΑΧΙΣΝΕΤ), καθώς αντίκεινται στις διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

  • Το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» έχει υποτυπώδεις και αμφιλεγόμενες προδιαγραφές - απαιτήσεις σε σημαντικά σημεία (υποδομές, έλεγχος, παιδαγωγικό πλαίσιο, προσόντα προσωπικού κ.ά.) και δημιουργεί άνιση μεταχείριση και αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα σε παρόχους των ίδιων υπηρεσιών (βρεφονηπιακοί σταθμοί – νταντάδες της γειτονιάς).

  • Το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για ίδρυση μικρών (mini) εταιρειών με επιδότηση του κράτους, βρίσκει αντίθετους τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς οι οποίοι ουδέποτε έχουν λάβει επιδότηση. Ακόμα και η επιδότηση των vouchers τα οποία αφορούν τους γονείς, καταλήγει ως αμοιβή, ήδη παρασχεθεισών υπηρεσιών, στα ταμεία των επιχειρήσεων μετά από πολλές οχλήσεις και με τρίμηνες καθυστερήσεις, αναγκάζοντας τις ιδιωτικές δομές να χρηματοδοτούν το πρόγραμμα εξ ιδίων πόρων για λογαριασμό του κράτους.

  • Το πρόγραμμα «Κυψέλη» ανατρέπει σημεία του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (Δ 22/Οικ.11828/293/4-4-2017) ενώ επιβάλλει αμφιλεγόμενο παιδαγωγικό πλαίσιο (ενδεικτικά: ο θεσμός του μέντορα) και δημιουργεί νέες υποχρεώσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ζητούμε από την Πολιτεία την επίλυση των ζητημάτων που μας απασχολούν και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ - Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Συνολική ενημέρωση ΕΕΠ - ΕΒΠ
Συνολική ενημέρωση για τις  Προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΕΠ - ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή από τους τέως αιρετούς του ΚΥΕΕΠ, Βασίλη Βούγια και Γεωργίας...
ΑΣΕΠ - Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Συνολική ενημέρωση ΕΕΠ - ΕΒΠ
κρουσμα λέπρας
Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων
Την ύπαρξη κρούσματος λέπρας ασθενούς που νοσηλεύεται στο «Αττικόν», επιβεβαίωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδων Πουρνάρας, με...
Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων