Μαθητές στο σχολείο
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μαθητές χάνουν τη χρονιά τους, επειδή οι γονείς τους είναι αρνητές μάσκας, self test , εμβολίου. Περιστατικά στη Δράμα, στη Ρόδο στις Σέρρες κα

Ο κ. Πρόδρομος Φωτακίδης, καθηγητής Λυκείου στη Δράμα ανέφερε ότι «την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β' Λυκείου χάσανε τη χρονιά, γιατί  όταν γυρίσαμε μετά το lockdown δεν ήρθαν στο σχολείο, όταν έπρεπε να κάνουμε τα self test. Δεν ήρθαν καθόλου για δύο μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς».
Σύμφωνα με τον καθηγητή, φέτος οι δύο από τους τρεις μαθητές, που είναι αδέλφια, δεν επανεμφανίστηκαν ποτέ στο σχολείο.
«Τα δύο ήταν αδέλφια και ένα παιδάκι μόνο του. Με τον ένα γονιό που ήμουν παρών στο σχολείο, ήταν από αυτούς τους γονείς που αμφισβητούν τα πάντα, ότι τα self test είναι επικίνδυνα, ότι δεν προσφέρουν προστασία», ανέφερε ο κ. Φωτακίδης και συμπλήρωσε:
«Μάσκες φορούσαν πέρυσι το Σεπτέμβριο, δεν έκαναν self test. Φέτος το ένα κοριτσάκι άλλαξε σχολείο στη Δράμα, τα αδέλφια χάθηκαν δεν έχουμε καμία ενημέρωση».

Ρόδος

Παράλληλα ο κ. Βιντζηλαίος, διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου αποκάλυψε πως μαθητής δημοτικού «έχει να έρθει στο σχολείο εδώ και δύο χρόνια ». Για το γεγονός αυτό, όπως υποστήριξε ο διευθυντής ευθύνονται οι γονείς του παιδιού που είναι αρνητές της μάσκας. «Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο παιδάκι, που δεν έχει δει ακόμα σχολείο», τόνισε.

 

Το παιδί παραμένει στο σπίτι, αποκομμένο από τους συμμαθητές και τα μαθήματα με τον χρόνο να περνά.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να πειστεί ο αρνητής πατέρας του παιδιού, λύση δεν βρέθηκε. Ο γονέας δεν άλλαξε στάση και ο μαθητής συνεχίζει να βρίσκεται σε μια άλλη καθημερινότητα, από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Σέρρες

Ζευγάρι αρνητών στο Αλιστράτη Σερρών, γονείς τεσσάρων μαθητών, αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, επειδή όπως ισχυρίζονται, τα self test και η μάσκα είναι επικίνδυνα και παράνομα!

Το ζευγάρι έχει έξι παιδιά, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι μαθητές, ωστόσο δεν παρακολουθούν -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- τα μαθήματα δια ζώσης, εξαιτίας της άρνησης των γονέων τους. Οι ίδιοι ωστόσο, υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.

Μάλιστα οι γονείς έχουν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος των διευθυντών των σχολείων, ενώ φαίνεται να είναι κάθετοι σε ό,τι αφορά τα παραπάνω μέτρα και να μην δέχονται να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, ακόμη κι αν αυτά εφαρμόζονται... για χρόνια.

Η Υπουργός Παιδείας

Με αφορμή το περιστατικό, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχολίασε πως οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες και πως προφανώς η εκπαίδευση στην χώρα μας είναι υποχρεωτική. «Για αυτό τον λόγο η εισαγγελία επιλαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιγαντοπανο
Μήνυμα των Φοιτητικών συλλόγων: «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί. Ολων των νεκρών θα γίνουμε φωνή! Ολοι στην απεργία Τετάρτη 10.30 Προπύλαια»
Γιγαντοπανό στην Βουλή από τους Φοιτητές
Μήνυμα των Φοιτητικών συλλόγων: «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί. Ολων των νεκρών θα γίνουμε φωνή! Ολοι στην απεργία Τετάρτη 10.30 Προπύλαια»
πεσεκ εκδηλωση
ΠΕΣΕΚ: Εκδήλωση σήμερα στις 6μμ στη Νομική για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης
Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών  (ΠΕΣΕΚ): Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Δημήτρης Καλτσώνης, Χρήστος Κάτσικας και Άγγελος Θωμόπουλος
ΠΕΣΕΚ: Εκδήλωση σήμερα στις 6μμ στη Νομική για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ (ΞΥΝΟΣ)
Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Κοσμάς (Ξυνός), μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ
Στα νεανικά του χρόνια, εντάχθηκε στο ΑΜΕΕ Ιταλίας, όπου και φοιτούσε, και αργότερα επιστρέφοντας στην Ελλάδα στο μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα,...
Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Κοσμάς (Ξυνός), μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ
ΔΕΠ
Συνέντευξη Τύπου 12 Συλλόγων ΔΕΠ: Παλεύουμε για το 114 της γενιάς μας
Το 1965 η κοινωνία υπερασπιζόταν το άρθρο 114 και σήμερα καλείται να υπερασπιστεί το άρθρο 16. Σήμερα παραβιάζεται το άρθρο 16, αύριο τί; αναρωτήθηκαν
Συνέντευξη Τύπου 12 Συλλόγων ΔΕΠ: Παλεύουμε για το 114 της γενιάς μας