pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Μαζική αποχή 90% στις εκλογές - παρωδία της ΠΟΣΥΠ και η Κεραμέως όρισε ήδη νέους εκπροσώπους στο ΚΥΣΔΙΠ

Ένα απίστευτό γεγονός καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) που αφορά τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο ΚΥΣΔΙΠ και στα 13 ΠΥΣΔΙΠ, αφού σύμφωνα με την καταγγελία καταγράφηκαν περισσότεροι ψήφοι από τους ψηφίσαντες, όπως κοινοποιήθηκε από την «Ψηφιακή Κάλπη Ζευς» η οποία είχε αναλάβει και την διεξαγωγή.

Παράλληλα, οι εκλογές διεξήχθησαν με την χορήγηση λευκών ψηφοδελτίων και στις περισσότερες κάλπες με την ψήφιση και την καταμέτρηση λευκών ψηφοδελτίων γεγονός που δεν προβλέπεται από τον σχετικό Νόμο αλλά και από στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας (131582/Γ2/18-10-2021) για τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπου ρητώς αναφέρεται: «Λευκά ψηφοδέλτια δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ψηφιακή Κάλπη Ζευς» από τη μία δήλωσε ότι δεν κατανόησε την κείμενη νομοθεσία για την μη πρόβλεψη λευκής ψήφου και από την άλλη αποποιείται κάθε ευθύνη για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και επισημαίνει ότι, «το σύνολο της διεξαγωγής και της εξαγωγής των αποτελεσμάτων, πραγματοποιείται και τελεί υπό την αποκλειστική ευθύνη της διεξάγουσας αρχής, δηλαδή του υπουργείου Παιδείας».

Να σημειωθεί ακόμα ότι στις ηλεκτρονικές εκλογές σημειώθηκε μαζική ΑΠΟΧΗ των διοικητικών υπαλλήλων από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, σε ποσοστά του 90%, για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων  στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια ΚΥΣΔΙΠ και ΠΥΣΔΙΠ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα όπου στην ηλεκτρονική ψηφοφορία του ΠΥΣΔΙΠ Δυτικής Μακεδονίας, όπου από τους 104 εγγεγραμμένους υπαλλήλους, ψήφισε μόνον ο ένας .

Η ΠΟΣΥΠ με επιστολή της στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζητά να ακυρώσει την διεξαχθείσα ηλεκτρονική ψηφοφορία στο σύνολο της, ως παράτυπη και παράνομη.

Παρόλα αυτά, η απάντηση της υπουργού ήρθε άμεσα,  καθώς με απόφαση της ορίστηκαν ήδη οι νέοι αιρετοί εκπρόσωποι του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Διοικητικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π.) στο υπουργείο Παιδείας!

Η επιστολή της ΠΟΣΥΠ

κ. Υπουργέ,

Έπειτα από την γνωστοποίηση στην ΠΟΣΥΠ  των πρακτικών των εφορευτικών επιτροπών της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της 29ης Οκτωβρίου διαπιστώσαμε ότι η διεξαχθείσα ψηφοφορία, όπως σας είχαμε δηλώσει και από την πρώτη ημέρα, είναι παράνομη!

Όλη η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας διεξήχθη με την χορήγηση λευκών ψηφοδελτίων από την ¨Ψηφιακή Κάλπη Ζευς¨ και στις περισσότερες κάλπες με την ψήφιση και την καταμέτρηση λευκών ψηφοδελτίων (ΚΥΣΔΙΠ 30 Λευκά, ΠΥΣΔΙΠ: Κ. Μακεδονία, Δυτ. Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Αττική, Κρήτη,..παντού) γεγονός που δεν προβλέπεται από τον σχετικό Νόμο αλλά και από την δική σας ρητή αναφορά στην εγκύκλιο 131582/Γ2/18-10-2021για τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπου ρητώς αναφέρεται: «Λευκά ψηφοδέλτια δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία».

Όπως μας δηλώθηκε από την ¨Ψηφιακή Κάλπη Ζευς¨ δεν κατανοήθηκε η κείμενη νομοθεσία για την μη πρόβλεψη λευκής ψήφου και συνεπώς επέτρεψε την υποβολή της, κι έτσι διευκολύνθηκε η  παράνομη ψηφοφορία! 

Επίσης αποποιείται κάθε ευθύνη για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και επισημαίνει ότι ¨το σύνολο της διεξαγωγής και της εξαγωγής των αποτελεσμάτων, πραγματοποιείται και τελεί υπό την αποκλειστική ευθύνη της διεξάγουσας αρχής, δηλαδή του υπουργείου Παιδείας!

Επίσης πώς να χαρακτηρίσει κανείς την διεξαχθείσα ηλεκτρονική ψηφοφορία με την  διαλογή και καταμέτρηση, σε πολλές ψηφιακές κάλπες (Ιονίων Νήσων, Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Αττικής, Βορίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδος, και αλλού που λόγω ύπαρξης συνδυασμών δεν ανιχνεύτηκε), περισσοτέρων ηλεκτρονικών ψηφοδελτίων από τους ψηφίσαντες, παρά μόνον παράνομη και άκυρη!

Τα σχετικά πρακτικά των Επιτροπών αγγίζουν το όριο της φαιδρότητας, καταγράφοντας ψήφους που καταμετρήθηκαν περισσότερες από τους ψηφίσαντες και όπως τους κοινοποιήθηκαν από την ¨Ψηφιακή Κάλπη Ζευς¨, η οποία φέρει και την ευθύνη! Επιπλέον σε καμία ψηφιακή κάλπη δεν βρέθηκε ούτε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, γεγονός που είναι χαρακτηριστικό για την αξιοπιστία της ψηφοφορίας, το πληροφοριακό σύστημα δεν τα εντόπισε, διότι υπήρχε λάθος παραμετροποίηση του!

Τέλος τοποθετείστε εσείς σε όποια κατηγορία θέλετε την ηλεκτρονική ψηφοφορία του  ΠΥΣΔΙΠ Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία από 104 εγγεγραμμένους υπαλλήλους, ψήφισε μόνον ένας (1) συνάδελφος!  Αλήθεια θα επικυρώσετε αυτή την ψηφοφορία;

Κ. Υπουργέ, 

Το Υπουργείο έχει υποβάλλει στην ΕΔΥΤΕ αίτημα επαναληπτικής ψηφοφορίας για τις ηλεκτρονικές κάλπες των Ιονίων Νήσων και της Στερεάς Ελλάδος, θα το πράξει και για τις άλλες, κατά τρόπο επίσης  παράνομο και καταχρηστικό,  διότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη, στο Νόμο (ΦΕΚ944 τΒ/2021) και στην σχετική ΚΥΑ ΔΙΔΑΔ/Φ.37,21,/1301/οικ. 7022/20-04-2021 για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η μόνη πρόβλεψη που υπάρχει για επαναληπτική ηλεκτρονική ψηφοφορία αφορά ρητά  «σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας ή /και αντικειμενικής αδυναμίας τεχνικής ή άλλης, διαπιστώνεται από την Εφορευτική Επιτροπή η αδυναμία να πραγματοποιηθεί ή να περατωθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας…». Όχι όμως για προφανώς παράνομες περιπτώσεις όπου βρέθηκαν περισσότερες ψήφοι από τους ψηφίσαντες.

Επιπρόσθετα πάλι στο Νόμο και στη σχετική ΚΥΑ προβλέπεται «Στην περίπτωση αυτή συντάσσεται σχετικό πρακτικό πλήρως αιτιολογημένο με το σύνολο των πραγματικών περιστατικών, ….».Στην περίπτωση μας και πραγματοποιήθηκε και περατώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία και από καμία  εφορευτική επιτροπή δεν συντάχθηκε τέτοιου είδους πρακτικό. Όλα τα προβλήματα αφορούν στην άστοχη λειτουργία του συστήματος της ¨Ψηφιακής Κάλπης Ζευς¨, στην πρόσφατη ηλεκτρονική ψηφοφορία, γεγονός  που είναι αδύνατον να έχει προβλεφθεί από τον νομοθέτη.

Τέλος για την δυνατότητα διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, χρειάστηκε να νομοθετήσετε ειδική διάταξη νόμου (ΦΕΚ τΒ΄4758/2020, άρθρο 5), ενώ «δυστυχώς» για την δική μας εκλογική διαδικασία δεν το προβλέψατε!

Εκείνο πάντως που μας εντυπωσιάζει είναι η απόρριψη των ενστάσεων των υποψηφίων για ακύρωση της διαδικασίας ως εκπρόθεσμες, αφού μάλλον στην περίπτωση αυτή έχουμε εφαρμογή του νόμου κατά το δοκούν! Αλήθεια σε ποια διαδικασία ή σε ποια ψηφοφορία είναι εκπρόθεσμες οι ενστάσεις, υπήρχε διαδικασία, υπήρχε διαλογή, υπήρχε καταμέτρηση που να μπορούν να συμμετέχουν οι υποψήφιοι;

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ, Ή Ο  ΝΟΜΟΣ  ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ,  Ή ΚΑΘΟΛΟΥ!

κ. Υπουργέ,

Για όλη αυτή την παρωδία οφείλετε να ακυρώσετε την διεξαχθείσα ηλεκτρονική ψηφοφορία στο σύνολο της, ως παράτυπη και παράνομη. Οφείλετε να εφαρμόσετε το νόμο συνολικά, διότι θεωρούμε αδιανόητο να προσαρμοστεί ή να παρερμηνευτεί ο νόμος για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες ή να συγκαλύψει αστοχίες και αβλεψίες.

Γνωρίζοντας την βούληση των 2.500 συναδέλφων μας που απείχαν από την διαδικασία αυτή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε ποσοστό 90% αλλά και την απόφαση της ΠΟΣΥΠ  που έχει ζητήσει την διατήρηση της δι΄ αλληλογραφίας ψηφοφορίας και την συνέχιση της εκκρεμούς διαδικασίας με δια ζώσης ψηφοφορία, 

Σας καλούμε να ακυρώσετε στο σύνολο της την διεξαχθείσα ηλεκτρονική ψηφοφορία, να διατηρήσετε την δι΄ αλληλογραφίας ψηφοφορία, να σεβαστείτε την άποψη των υπαλλήλων του Υπουργείου οι οποίοι ξεκάθαρα σας δήλωσαν την επιθυμία τους, να κατανοήσετε τις θέσεις της ΠΟΣΥΠ οι οποίες δεν εδράζονται σε ιδεοληψίες ή κομματικές στοχεύσεις, να αποκαταστήσετε το κλίμα εμπιστοσύνης και να ορίσετε άμεσα την ημερομηνία διεξαγωγής της εκκρεμούς εκλογικής διαδικασίας με δια ζώσης ψηφοφορία, διότι πλέον μόνον  αυτή η διαδικασία προβλέπεται από το νόμο,  για την ανάδειξη των αιρετών μας εκπροσώπων στο ΚΥΣΔΙΠ και στα 13 ΠΥΣΔΙΠ.

Η ευθύνη και η απόφαση είναι δική σας!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η...
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Από την Ανατολή στη Δύση

Συζητήσεις επί συζητήσεων με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο γίνονται ως προς τα που είναι προσανατολισμένη η χώρα μας. Θεωρώ...

Από την Ανατολή στη Δύση
mitsotakis erntogan
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
«Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του», διεμήνυσε ο Ερντογάν - «Η Ελλάδα έχει κτίσει 10...
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
Κυριάκος Μητσοτάκης
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων της χώρας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κάνει λόγο για «φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική...
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης