ειδική αγωγή σεμινάριο
Στον παραμένουν «αέρα» οι προσλήψεις Ψυχολόγων στα σχολεία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, όπως καταγγέλλει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Δύο σχεδόν μήνες από το άνοιγμα των σχολείων και οι προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών του προγράμματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid για το 2021-22 δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Αυτό καταγγέλλει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε επιστολή διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Όπως υπογραμμίζεται, «ενώ η διάρκεια υλοποίησης της Πράξης ορίζεται από  01/09/2020 – 30/06/2022 (Σχολικό έτος 2021-2022) μέχρι σήμερα το ΥΠΑΙΘ δεν έχει προχωρήσει σε απόφαση για τον καθορισμό ομάδων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης στις οποίες ασκούν καθήκοντα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων και του κλάδου ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών για το σχολικό έτος 2021 – 2022, προκειμένου στη συνέχεια να καλυφθούν μέσω προσλήψεων οι θέσεις αυτές».

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ζητά να προχωρήσει και αυτή σχολική χρονιά η εφαρμογή του προγράμματος, ιδιαίτερα λόγω της έξαρσης της πανδημίας, καθώς και των απότοκων προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι προηγούμενες χρονιές στο ψυχισμό μαθητών και οικογενειών.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ:

Αξιότιμες κα. Υπουργέ, κα. Υφυπουργέ,

Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α), Α.Μ.765, σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. 6470/26-11-2007 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών αποτελεί το δευτεροβάθμιο  συνδικαλιστικό φορέα του Ειδικού Εκπαιδευτικού και του Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού (Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.) που υπηρετεί με μόνιμο διορισμό ή ως αναπληρωτές στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση και στα ΚΕΔΑΣΥ.

Από τις 24/08/2021 έχει δημοσιευθεί η απόφαση  έγκρισης του «Οδηγού Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου» της Πράξης «Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς», με κωδικό ΟΠΣ 5070727, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στους Άξονες Προτεραιότητας 6, 8 και 9, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η Δράση προβλέπει την πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) κατηγορίας κλάδων ΠΕ 23 ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ και ΠΕ30 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευση από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς» για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID19. 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί ενώ η διάρκεια υλοποίησης της Πράξης ορίζεται από  01/09/2020 – 30/06/2022 (Σχολικό έτος 2021-2022) μέχρι σήμερα το ΥΠΑΙΘ δεν έχει προχωρήσει σε απόφαση για τον καθορισμό ομάδων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης στις οποίες ασκούν καθήκοντα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων και του κλάδου ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών για το σχολικό έτος 2021 – 2022, προκειμένου στη συνέχεια να καλυφθούν μέσω προσλήψεων οι θέσεις αυτές. 

Ζητάμε τις άμεσες και επιβεβλημένες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να προχωρήσει και κατά την παρούσα σχολική χρονιά η εφαρμογή του προγράμματος, ιδιαίτερα λόγω της έξαρσης της πανδημίας καθώς και των απότοκων προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι προηγούμενες χρονιές στο ψυχισμό μαθητών και οικογενειών. 

Παραθέτουμε τα λόγια της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως μέσω της ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ στις 8/10/2020: «Σε αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά, με τις πιέσεις που προκαλεί η πανδημία στον ψυχισμό αλλά και στις ενδοοικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις, στόχος μας εκτός από την Παιδεία είναι και η προστασία της υγείας, ατομικής, οικογενειακής και δημόσιας. Στελεχώνουμε τα σχολεία μας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και εξασφαλίζουμε ένα υγιές και συναισθηματικά ασφαλές σχολικό περιβάλλον, προκειμένου τα παιδιά μας να αναπτύξουν ελεύθερα τα ταλέντα και τις κλίσεις τους».  

Με εκτίμηση,

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ο διαβήτης κατά την κύηση είναι αρκετά... ύπουλος - Τι μπορεί να προκαλέσει
Νέα έρευνα συσχετίζει τον διαβήτη εγκυμοσύνης με υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακές και αγγειοεγκεφαλικές παθήσεις.
Ο διαβήτης κατά την κύηση είναι αρκετά... ύπουλος - Τι μπορεί να προκαλέσει
stefanidi
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».
«Στον Τομ Χανκς βέβαια έδωσαν το ελληνικό διαβατήριο, αφού προφανώς έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα…»
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».
Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για επίδειξη γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022
Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων θα γίνεται, κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022
Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για επίδειξη γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022