gavdos parelasi mathiton
Οι τέσσερις μαθητές της Γαύδου συμμετείχαν στην παρέλαση και τίμησαν την 28η Οκτωβρίου

Τέσσερις μόλις μαθητές συμμετείχαν στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην ακριτική Γαύδο.

Παρουσία της δασκάλας και κατοίκων του νησιού οι μαθητές πραγματοποίησαν παρέλαση στο Καστρί, τιμώντας το «Όχι» των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι στη άλλη άκρη της Ελλάδας, το ακριτικό Μαθράκι, παρέλασε έκανε μόλις ένας μαθητής.

Σε μήνυμά του στα social media, ο δήμος Γαύδου αναφέρει:

«Πάλεψαν και έδωσαν τη ζωή τους χωρίς δεύτερη σκέψη για την Ελευθερία μας, πάλεψαν κόντρα στο άδικο που θέλησαν κάποιοι να επιβάλλουν σε όλον τον κόσμο. 

Αυτοί ήταν οι ήρωες μας που ύψωσαν τα κορμιά τους απέναντι στους κατακτητές βροντοφωναζοντας το "ΟΧΙ" που έδωσε θάρρος και ελπίδα στην ανθρωπότητα. 

Σήμερα καλούμαστε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, υπηρετώντας πιστά τα ιδανικά και τις αξίες της Ανθρωπότητας!

Χρόνια Πολλά σε όλους!!!».

gavdos parelasi mathiton2

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κίνηση με αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας
Με ποιο απλό τρόπο μαθαίνεις αν σε έχουν πιάσει παραβάτη οι κάμερες της Τροχαίας
Μέσω του myAADE μπορείς να ελέγξεις αν έχει βεβαιωθεί πρόστιμο από «έξυπνες» κάμερες και να δεις τις οφειλές σου
Με ποιο απλό τρόπο μαθαίνεις αν σε έχουν πιάσει παραβάτη οι κάμερες της Τροχαίας