mathitis mathraki
Ένας μαθητής συμμετείχε στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο ακριτικό Μαθράκι, μετά από 21 ολόκληρα χρόνια

Ένας και μοναδικός μαθητής, ο 9χρονος Τάσος, συμμετείχε στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο ακριτικό Μαθράκι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μοναδικός μαθητής του νησιού παρέλασε 21 χρόνια μετά την τελευταία παρέλαση, κρατώντας την γαλανόλευκη σημαία.

Αφορμή για τη μετεγκατάσταση του μικρού Τάσου και της μητέρας του στο νησί στάθηκαν κάποιες φωτογραφίες του νησιού στο διαδίκτυο.

«Ήταν μια απόφαση που λήφθηκε μόλις σε λίγα λεπτά, όταν αντίκρισα μέσα από ιστοσελίδες την ομορφιά του Μαθρακίου, ίσως είναι και το πιο όμορφο νησί της Ελλάδας» θα πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα του μικρού Τάσου, Ευγενία Γιαννοπούλου.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ήρθαν οι δυο τους στο νησί το καλοκαίρι και αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα, αψηφώντας όλες τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν.

Το σχολείο δεν λειτουργούσε, έτσι κινητοποιήθηκαν άμεσα Δήμος, Περιφέρεια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τον περασμένο Σεπτέμβρη το κουδούνι χτύπησε για πρώτη φορά.

«Στην όλη προσπάθεια συνέβαλαν ουσιαστικά, όπως αναφέρει η κ. Γιαννοπούλου και ο αφιλοκερδής οργανισμός ΑΧΕΠΑ, καθώς και ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός Οργανισμός Ιnternational Hellenic Association».

Πολύ γρήγορα το σχολείο εξοπλίστηκε με γραφεία, υπολογιστές και γραφικές ύλες, ενώ αξιοθαύμαστη ήταν η προσφορά που έγιναν από δωρεές.
«Αισθάνομαι πολύ τυχερή γιατί μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να έρθω και να διδάξω σε αυτό το νησί. Η εμπειρία να έχεις μόνο έναν μαθητή είναι πρωτόγνωρη. Έχει τις ιδιαιτερότητές της και τη μοναδικότητά της. Με τον Τάσο η σχέση δασκάλας και μαθητή είναι ξεχωριστή. Μαζί στα μαθήματα, μαζί στα διαλλείματα, μαζί στα παιχνίδια και αύριο μαζί στην παρέλαση» ομολογεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 28χρονη αναπληρώτρια δασκάλα του μικρού Τάσου, Ελευθερία Βύζα.

Η τάξη του Τάσου, που επί της παρούσης στεγάζεται σε μία κοινοτική αίθουσα, στο μικρό λιμανάκι, σημαιοστολίστηκε, ενώ έγινε και μια μικρή γιορτή, παρόντων όμως όλων των κατοίκων του νησιού που συμμετείχαν ενεργά.

«Ο Τάσος αισθάνεται πολύ περήφανος. Παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, εντούτοις αγάπησε το Μαθράκι σαν τον τόπο του. Αύριο θα σηκώσει την ελληνική σημαία και γι’ αυτόν είναι ό,τι πιο σπουδαίο έχει ζήσει στη ζωή του» αναφέρει συγκινημένη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μαμά του.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καναπες
Καθιστική ζωή: Ο αόρατος εχθρός της υγείας στην καθημερινότητά μας
Η σωματική δραστηριότητα δεν συμβάλλει μόνο στη φυσική κατάσταση, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο και στην ψυχική υγεία, στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων...
Καθιστική ζωή: Ο αόρατος εχθρός της υγείας στην καθημερινότητά μας
dieythyntis_2.jpg
Διευθυντές σχολείων: Burn out με επίδομα 200 ευρώ - Ο φόβος, οι μηνύσεις και η νομική ανασφάλεια
Διευθυντές σχολείων στα όρια της εξάντλησης: «Είσαι δάσκαλος, γραμματέας, μάνατζερ και αποδέκτης παραπόνων από όλους»
Διευθυντές σχολείων: Burn out με επίδομα 200 ευρώ - Ο φόβος, οι μηνύσεις και η νομική ανασφάλεια