ekpa karkinos mastou
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Ειδική φωταγώγηση του ΕΚΠΑ, στο χρώμα του καρκίνου του μαστού, στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Με το χρώμα του καρκίνου του μαστού φωταγωγήθηκε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη μνήμη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο

Συγκεκριμένα, οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ αποφάσισαν να φωταγωγηθεί το ιστορικό κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος , «με το χρώμα του καρκίνου του μαστού (ροζ, μαζί με το χαρακτηριστικό έμβλημα-κορδέλα), θέλοντας να “φωτίσει” τη στάση ζωής της Φώφης Γεννηματά και τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης στις νεοπλασίες», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ, η σημαία του θα κυματίζει μεσίστια την Τετάρτη, ημέρα εθνικού πένθους για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά .

ekpa karkinos mastou

 

 ekpa karkinos mastou

 

 ekpa karkinos mastou

Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ:

Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η ημέρα της απώλειάς της (25/10) συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλες και όλους που μάχονται αυτήν την ασθένεια και στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλους που αγωνίζονται για την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία του νοσήματος αυτού.

Σε ένδειξη πένθους η σημαία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι αύριο, 27/10, μεσίστια. Σημειώνεται ότι μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών η επετειακή εκδήλωση του ΕΚΠΑ για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 27/10, στις 7μ.μ.:

https://www.youtube.com/watch?v=Lvcz8vpN8g4

Παράλληλα, το ιστορικό Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30) θα φωταγωγηθεί σήμερα, 26/10 το βράδυ, με το χρώμα του καρκίνου του μαστού (ροζ, μαζί με το χαρακτηριστικό έμβλημα-κορδέλα), θέλοντας να «φωτίσει» τη στάση ζωής της Φώφης Γεννηματά και τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης στις νεοπλασίες.

Αν και το επιστημονικό δυναμικό παγκοσμίως, όπως και στο ΕΚΠΑ, καταγράφει σημαντικά βήματα στον αγώνα ίασης, ο καρκίνος παραμένει μια από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου για αυτό και είναι σημαντική η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.

Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγο, τα παιδιά, την οικογένεια και τους χιλιάδες φίλους της Φώφης Γεννηματά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπατιστα
Άννα Κ. Μπατιστάτου (Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) στο alfavita.gr: Ποιο Πανεπιστήμιο να διαλέξω για τις σπουδές μου και γιατί;
Η Πρύτανης Καθηγήτρια κα Άννα Κ. Μπατιστάτου απευθύνεται σε μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς, παρουσιάζοντας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Άννα Κ. Μπατιστάτου (Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) στο alfavita.gr: Ποιο Πανεπιστήμιο να διαλέξω για τις σπουδές μου και γιατί;
Παραίτηση από δουλειά λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης
Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι παραιτούνται πριν τους απολύσει ο αλγόριθμος
Σαρώνει το νέο εργασιακό φαινόμενο της «προληπτικής παραίτησης» - Αποκαλυπτικά στοιχεία για το «τέλος του 9-5»
Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι παραιτούνται πριν τους απολύσει ο αλγόριθμος