Σχολείο στο Μοσχάτο: Νέες καταγγελίες για τον καθηγητή - Ενοχλούσε μαθήτριες στα social media
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο 45χρονος καθηγητής έκανε σεξιστικά σχόλια και έστελνε αιτήματα φιλίας σε μαθήτριες στα social media - Τι δήλωσε η Ζέττα Μακρή

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 45χρονο εκπαιδευτικό που ασέλγησε σε βάρος μαθήτριας Γυμνασίου, σε σχολείο στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 45χρονος καθηγητής έκανε σεξιστικά σχόλια και έστελνε αιτήματα φιλίας σε μαθήτριες στα social media.

Οπως δηλώνει στον Alpha ο δήμαρχος Μοσχάτου, Ανδρέας Ευθυμίου, «οι ψυχολόγοι μας θα επιληφθούν, εφόσον μας ζητηθεί». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ο 45χρονος εκπαιδευτικός συνήθιζε να κάνει σεξιστικά σχόλια στις μαθήτριές του, ενώ σε κάποιες από αυτές είχε στείλει και αιτήματα φιλίας στους λογαριασμούς του στα social.

Σύμφωνα με τον Alpha, έχουν καταθέσει κι άλλες μαθήτριες, υποστηρίζοντας πως την προηγούμενη ημέρα λόγω των βλεμμάτων των έντονων του καθηγητή σε συγκεκριμένα σημεία, είχαν παραπονεθεί στον γυμνασιάρχη και τον είχε καλέσει για νουθεσία, αλλά το επανέλαβε.

Τι δήλωσε η Ζέττα Μακρή

Στη σύλληψη του 45χρονου καθηγητή ύστερα από την καταγγελία για παρενόχληση μέσα στην τάξη αναφέρθηκε και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Ενημερώθηκα και εγώ η ίδια το βράδυ της Παρασκευής για το περιστατικό αυτό. Είναι θέματα που το υπουργείο δεν τα συζητεί δημόσια. Παρ' όλα αυτά, η διαβεβαίωση υπάρχει ότι μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, αν θα παραπεμφθεί ή όχι, δεν θα επιστρέψει στην τάξη και αν παραπεμφθεί τίθεται αυτοδικαίως σε αργία με απόφαση της υπουργού», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Mega.

Η καταγγελία

Όπως αναφέρει η καταγγελία, το κορίτσι είχε μείνει μόνο του στην αίθουσα και μάζευε τα πράγματά του.

Ο 45χρονος καθηγητής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πλησίασε το παιδί από πίσω, του είπε «έλα να  σου κάνω μασάζ» και στη συνέχεια άρχισε να το χαϊδεύει στο λαιμό και την πλάτη. Μάλιστα δεν δίστασε να του πει «βγάλε τη μπλούζα σου και ξάπλωσε στο θρανίο»!

Το κορίτσι αντέδρασε και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του διευθυντή, όπου και περιέγραψε όσα είχαν γίνει. Οι γονείς του παιδιού που ειδοποιήθηκαν, έκαναν καταγγελία και αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων συνέλαβαν τον 45χρονο καθηγητή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

i_1011534294_crete-rethymno_1743x752.jpg
Το Ρέθυμνο στο επίκεντρο της ψηφιακής παιδαγωγικής: Ανοίγει η αυλαία για το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΤΠΕ στην Εκπαίδευση
Ψηφιακός μετασχηματισμός στα σχολεία: Όλες οι λεπτομέρειες και οι προθεσμίες για το μεγάλο επιστημονικό ραντεβού της ΕΤΠΕ
Το Ρέθυμνο στο επίκεντρο της ψηφιακής παιδαγωγικής: Ανοίγει η αυλαία για το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΤΠΕ στην Εκπαίδευση
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι γονείς: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την κρατική αδιαφορία απέναντι στην ψυχική υγεία των παιδιών
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας