Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
seminario-epaggelmatikou-prosanatolismou
Webinar Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τα Φροντιστήρια Παπαδέα
Eπιμορφωτικό σεμινάριο του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ «Φιλόλογος» με θέμα «Ο κινηματογράφος στο σχολείο»

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, παρέχει δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 15 ωρών, με θέμα «Ο κινηματογράφος στο σχολείο».

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. 

Το σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που είναι είτε μέλη του Φιλολόγου (Απόφοιτοι της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.) είτε συνδρομητές του Φιλολόγου (Φοιτητές/τριες της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. ή απόφοιτοι άλλων Πανεπιστημίων ή Σχολών. Λόγω του εργαστηριακού χαρακτήρα του σεμιναρίου θα γίνουν δεκτοί μέχρι 40 συμμετέχοντες, ενώ Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά:

ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 15 ΩΡΩΝ με θέμα: «Ο Κινηματογράφος στο σχολείο»

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Α.Π.Θ. «Φιλόλογος» σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων οργανώνει δωρεάν επιμορφωτικό εξ αποστάσεως σεμινάριο διάρκειας δεκαπέντε (15) ωρών με θέμα:

«Ο Κινηματογράφος στο σχολείο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/11/2021, το Σάββατο 20/11/2021 και την Κυριακή 21/11/2021.

Στόχος του σεμιναρίου που θα έχει εργαστηριακό χαρακτήρα είναι να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν:

• να γνωρίσουν τις σύγχρονες εξελίξεις στην Παιδαγωγική του Κινηματογράφου 

• να λειτουργούν ως κριτικοί αποδέκτες των οπτικοακουστικών προϊόντων.

• να προσεγγίζουν κινηματογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ με τα παιδιά και να τις αξιοποιούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν οι:

Σταύρος Γρόσδος, Δρ Οπτικοακουστικού Γραμματισμού και Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση - Επιστημονικός συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων Δημήτρης Παπαδόπουλος, Εκπαιδευτικός - Σκηνοθέτης - Διδάσκων Τμήματος Κινηματογράφου Α.Π.Θ - Διδάσκων Τμήματος Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Φρειδερίκη Φαντίδου, Φιλόλογος, Υπεύθυνη της Λέσχης Κινηματογράφου του «Φιλολόγου».

Το σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που είναι είτε μέλη του Φιλολόγου (Απόφοιτοι της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.) είτε συνδρομητές του Φιλολόγου (Φοιτητές/τριες της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. ή απόφοιτοι άλλων Πανεπιστημίων ή Σχολών). Αίτηση εγγραφής μελών και συνδρομητών του Φιλολόγου στην ιστοσελίδα: https://philologos.web.auth.gr Λόγω του εργαστηριακού χαρακτήρα του σεμιναρίου θα γίνουν δεκτοί μέχρι 40 συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αίτηση εγγραφής στο Σεμινάριο έως και την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021: 

https://forms.gle/YC652nHbwAECM6xL6 .

Σε όσους και όσες εγγραφούν στο σεμινάριο θα αποσταλούν ο σύνδεσμος και σχετικές οδηγίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 ώρες 9.30-13.30 Δημήτρης Παπαδόπουλος «Παιδαγωγική του Κινηματογράφου: Σύγχρονες θεωρητικές εξελίξεις και ένα παράδειγμα.»

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 ώρες 9.30-13.30 Σταύρος Γρόσδος «Πώς προσεγγίζουμε ταινίες με τα παιδιά: Οι προθέσεις του δημιουργού και οι προσωπικές ανταποκρίσεις των θεατών - Ένα παράδειγμα (προβολή ταινίας και σχεδιασμός δραστηριοτήτων)»

«Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο» 

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 ώρες 9.30-13.30 Φρειδερίκη Φαντίδου «H Λέσχη Κινηματογράφου του Φιλολόγου: ΄Cinéma-κίνημα…σχολείο΄»

Σταύρος Γρόσδος «Διαβάζοντας ντοκιμαντέρ με τα παιδιά: Το πλαίσιο της δημιουργίας, το πλαίσιο της πρόσληψης και οι προθέσεις του δημιουργού - Ένα παράδειγμα (προβολή ντοκιμαντέρ και σχεδιασμός δραστηριοτήτων)» 

Βεβαίωση παρακολούθησης θα χορηγηθεί σε όσους/ες παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις και των τριών ημερών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΥΠΠΕΘ
Υπουργείο Παιδείας: Ποινή φυλάκισης για γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο
Τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή κατέθεσαν τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης για γονείς αρνητές που δεν...
Υπουργείο Παιδείας: Ποινή φυλάκισης για γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο
Τα παπούτσια του Ξενοκράτη, «το ανόητον σύστημα του διοικείν διά μεταφράσεων» και ο περιοδεύων θίασος του νεοφιλελευθερισμού
«Σε μια περίοδο πολύπλευρης κρίσης, που βιώνουμε καθημερινά και έχει οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση και απογοήτευση, η ολόπλευρη αντιμετώπιση των...
Τα παπούτσια του Ξενοκράτη, «το ανόητον σύστημα του διοικείν διά μεταφράσεων» και ο περιοδεύων θίασος του νεοφιλελευθερισμού
dolini kexrotis
Βίντεο: Το ψυχρότερο σημείο της Ελλάδας με τις πολικές θερμοκρασίες
Στο σημείο αυτό καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα, ενώ παρατηρήθηκε πτώση ρεκόρ 20 βαθμών Κελσίου μέσα σε τέσσερις ώρες
Βίντεο: Το ψυχρότερο σημείο της Ελλάδας με τις πολικές θερμοκρασίες