Την έκδοση οδηγιών «με σαφήνεια», ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης, ώστε να προετοιμάσουν οι εκπαιδευτικοί τους μαθητές

Με επιστολή προς τις Περιφέρειες, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης, ζητά οδηγίες ώστε να προετοιμάσουν τους μαθητές για την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί της φυσικής αγωγής θα επωμιστούν κατά κύριο λόγο, ανεξαρτήτως των προβλεπόμενων, την επιτυχή προετοιμασία και εκτέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων και παρελάσεων των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προσθέτει ακόμη, πως η άμεση έκδοση ων σχετικών λεπτομερών και αναλυτικών οδηγιών με σαφήνεια, θα προσφέρει στους εκπαιδευτικούς τον απαραίτητο χρόνο για την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων του εορτασμού, που αναλογούν στο πνεύμα και στο πλαίσιο που απαιτεί ο τιμητικός εορτασμός της επετείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Θέμα: «Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και εκδηλώσεις και παρελάσεις μαθητών στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2021»

Κύριοι,

Με την με αριθμό πρωτοκόλλου 74901/13 Οκτωβρίου 2021 εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών, προβλέπεται να διεξαχθούν την 27η Οκτωβρίου 2021 ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία και κατόπιν να αποδοθεί φόρος τιμής από τους μαθητές στα μνημεία των ηρώων, για να τιμηθεί η επέτειος του ΟΧΙ, ενώ για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου 2021 προβλέπεται κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών αυστηρά.

Περαιτέρω με την παραπάνω εγκύκλιο, η οποία απευθύνεται, κατά λόγο αρμοδιότητας, σε όλα τα υπουργεία και τις περιφέρειες της χώρας, προ- τρέπονται οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων και των περιφερειών, να δώσουν έγκαιρα τις απαραίτητες οδηγίες, για την πληρέστερη οργάνωση και την αρμόζουσα τέλεση του εορτασμού.

Ο σύλλογός μας, Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης (Π.Σ.Ε.Α.Α.), αποτελείται, μεταξύ από άλλων, από μέλη εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα επωμιστούν κατά κύριο λόγο, ανεξαρτήτως των προβλεπόμενων, την επιτυχή προετοιμασία και εκτέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων και παρελάσεων των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου ζητά από εσάς την άμεση έκδοση αρμοδίως των σχετικών λεπτομερών και αναλυτικών οδηγιών με σαφήνεια, προκειμένου να έχουν οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμάσουν τους μαθητές για την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων του εορτασμού που τους αναλογούν, στο πνεύμα και στο πλαίσιο που απαιτεί ο τιμητικός εορτασμός της επετείου για την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και τις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της αντίστασης στο ναζιστικό και φασιστικό ολοκληρωτισμό.

Η αναγκαιότητα της άμεσης και τουλάχιστον έγκαιρης έκδοσης αρμοδίως αναλυτικών, σαφών και λεπτομερών οδηγιών για τον τρόπο εκτέλεσης των εορταστικών εκδηλώσεων είναι φέτος αναμφισβήτητη, δεδομένου ότι αφενός λόγω της πανδημίας, οι εορτασμοί και οι παρελάσεις των εθνικών επετείων δεν διεξήχθησαν το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα και αφετέρου διότι υπάρχει μεγάλη ασάφεια και ανασφάλεια για τον τρόπο τήρησης των μέτρων υγειονομικής προφύλαξης κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων και παρελάσεων εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας για όλα τα παραπάνω, προκειμένου τα μέλη μας να έχουν την δυνατότητα έγκαιρης προετοιμασίας, στην κατεύθυνση του εορτασμού της ιστορικής επετείου με λαμπρότητα, γεγονός που τουλάχιστον εφέτος και στην παρούσα χρονική συγκυρία, είναι απαραίτητο για την ανύψωση του εθνικού φρονήματος του λαού μας.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4