panelladikes-sxoleia-taksi
Nick Paleologos / SOOC
«Ο αγώνας μας ήταν και θα είναι συλλογικός, και δεν θα σταματήσει έως ότου επανεξεταστεί η επικίνδυνη για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και την δημόσια υγεία απόφαση» των συγχωνεύσεων τμημάτων, σημειώνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 2ου ΓΕΛ Καβάλας - Πορεία τη Δευτέρα

Αναστέλλουν την αποχή από τα μαθήματα, συνεχίζουν όμως τις κινητοποιήσεις τους με πορεία τη Δευτέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 2ου ΓΕΛ Καβάλας που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις τμημάτων.

«Ο αγώνας μας ήταν και θα είναι συλλογικός, και δεν θα σταματήσει έως ότου επανεξεταστεί η επικίνδυνη για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και την δημόσια υγεία απόφαση περί σύμπτυξης τμημάτων», υπογραμμίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Ως μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για να ενημερώσουμε την κατάσταση της κινητοποίησης μας.

Όταν ξεκινήσαμε την απόχη μας ελπίζαμε σε μια γρήγορη και τεκμηριωμένη απάντηση έστω από την τοπική αυτοδιοίκηση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς σήμερα, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, κλείνουμε την 5η μέρα αποχής από τα μαθήματα. Παρά την έμπρακτη στήριξη της κινητοποίηση μας από σχεδόν όλες τις ενώσεις/ συλλόγους που αφορούν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η τοπική αυτοδιοίκηση αρνείται να τοποθετηθεί μέχρι σήμερα. Περιττό να αναφέρουμε πως η αδυναμία της τοπικής αυτοδιοίκησης να παρέμβει επί του θέματος μας λυπεί ιδιαίτερα, καθώς νιώθουμε πως το αίτημα μας είναι λογικό και εφικτό.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται όμως εδώ. Η εντολή αυτή μας επηρεάζει όλους, μαθητές και καθηγητές, καθώς με την εφαρμογή της δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η επόμενη παράλογη εντολή, την οποία θα πρέπει να εφαρμόσουμε. Επειδή όμως η απραξία ισούται με ανοχή, καλούμε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο στην ΠΟΡΕΊΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ την οποία θα πραγματοποιήσουμε την ΔΕΥΤΈΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ, ΣΤΙΣ 12 Π.Μ, η οποία θα ξεκινήσει ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΙΆ ΚΑΠΝΕΡΓΆΤΗ, και θα καταλήξει ΣΤΟ ΚΤΉΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΊΑΣ.

Ο αγώνας μας ήταν και θα είναι συλλογικός, και δεν θα σταματήσει έως ότου επανεξεταστεί η επικίνδυνη για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και την δημόσια υγεία απόφαση περί σύμπτυξης τμημάτων.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τον σύλλογο καθηγητών του Λυκείου μας, καθώς από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν υπέρ μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 2ου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σέρρες
Σέρρες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δεύτερης ενέδρας στον θάνατο του 17χρονου – Το στίγμα των κινητών
Οι γονείς ζητούν έρευνα για εμπλοκή τρίτων στον ξυλοδαρμό, ενώ τα στοιχεία από τα κινητά μπορούν να δείξουν το πού και το πότε
Σέρρες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δεύτερης ενέδρας στον θάνατο του 17χρονου – Το στίγμα των κινητών