golearn-engl_970-250
louketo-2
© Intime p.a.
«Είναι φανερό τι θέλει να αποφύγει το ΔΣ της ΔΟΕ και προχωρά σε ολομέλεια προέδρων κεκλεισμένων των θυρών. Θέλει αποστειρωμένες διαδικασίες μακριά από την κριτική των εκπαιδευτικών» καταγγέλλει η παράταξη των Παρεμβάσεων του Συλλόγου ΠΕ «ο Αριστοτέλης»

Την απόφαση της ΔΟΕ να πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια των Προέδρων των ΣΕΠΕ με την είσοδο να επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους προέδρους ή άλλο εξουσιοδοτημένο μέλος του ΔΣ του εκάστοτε ΣΕΠΕ, καταγγέλλουν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ του συλλόγου «ο Αριστοτέλης».

Η παράταξη εγκαλεί τη ΔΟΕ για «αντιδημοκρατικό κατήφορο» και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Ολομέλεια.

Η ανακοίνωση

Aντιδημοκρατικός κατήφορος η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ να κάνει ολομέλεια προέδρων κεκλεισμένων των θυρών
Καλούμε στο Νοβοτέλ την ώρα της Ολομέλειας προέδρων Σάββατο 23/10 στις 9:00 πμ για να υπερασπιστούμε τον αγώνα μας και τις αποφάσεις της ΓΣ μας.

Σε μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική απόφαση προχώρησε η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ για την συνεδρίαση της ολομέλειας προέδρων το Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση  αυτή, στην αίθουσα θα εισέρχονται μόνο οι Πρόεδροι ή άλλο εξουσιοδοτημένο μέλος του ΔΣ με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης  και φυσικά επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας! Δε θα γίνονται δεκτά rapid test ή self test καθώς δε θα επιτρέπεται και η παρουσία άλλων προσώπων στον χώρο. Η ανακοίνωση τελειώνει με την απειλή και τον εκφοβισμό ότι αν δεν τηρηθούν όλα τα παραπάνω η ολομέλεια θα διακοπεί.

Τη στιγμή που ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι ένα καζάνι που βράζει έχοντας γυρίσει σύσσωμος την πλάτη στην αξιολόγηση και στους  αντιδημοκρατικούς νόμους τους το ΔΣ της ΔΟΕ σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα κλείνεται  στις αίθουσες ξενοδοχείων για να πάρει  τις πιο κρίσιμες αποφάσεις του κλάδου  χωρίς εμάς για εμάς! Είναι φανερό τι θέλει να αποφύγει το ΔΣ της ΔΟΕ και προχωρά σε ολομέλεια προέδρων κεκλεισμένων των θυρών. Θέλει αποστειρωμένες διαδικασίες μακριά από την κριτική των εκπαιδευτικών. Τους κλείνει τις πόρτες του Νοβοτέλ όπως τους έκλεισε και τις πόρτες να αποφασίσουν στις ΓΣ και βιάστηκε με μια πρωτοφανή τακτική να στείλει «ενιαίο κείμενο» ενώ ακόμα βρισκόταν ο κλάδος υποτίθεται σε διαδικασία αποφάσεων.

Να υπενθυμίσουμε στο ΔΣ της ΔΟΕ, ότι οι εκπαιδευτικοί της πράξης, εργάζονται στο σχολείο χωρίς κανένα σοβαρό μέτρο προστασίας, χωρίς μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις σε καιρό πανδημίας, χωρίς το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή λοιπόν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ έρχεται με πρωτοφανή ανακοίνωση να εφαρμόσει αντιδραστικά πρωτόκολλα εντελώς διαφορετικά ακόμη και από αυτά που τηρούνται στο σχολείο.  

Κεκλεισμένων των θυρών λοιπόν επιλέγουν να πάρουν  αποφάσεις, με πόρτες κλειστές, χωρίς ακροατήριο... «Πρέπει ή να χαθούμε μαζί ή να τα καταφέρουμε μαζί, διαλέξτε», έλεγε ο κορυφαίος φιλόσοφος Ζαν Πωλ Σαρτρ... Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα τα καταφέρουμε χωρίς αυτούς. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της δημοκρατίας και των παιδαγωγικών ελευθεριών. Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Θα νικήσουμε!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

polytexneio-kritis
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Στο διαπανεπιστημιακό δίκτυο INGENIUM με χρηματοδότηση για τα επόμενα 4 χρόνια
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανήκει στο διαπανεπιστημιακό δίκτυο INGENIUM, που θα χρηματοδοτηθεί για τα επόμενα 4 χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος...
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Στο διαπανεπιστημιακό δίκτυο INGENIUM με χρηματοδότηση για τα επόμενα 4 χρόνια
dikastirio rethymnou
Ρέθυμνο: Σε ανακριτή και εισαγγελέα ο 33χρονος που κατηγορείται για το βιασμό 32χρονης στα Ανώγεια
Σε ανακριτή και εισαγγελέα απολογείται από το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου ο κατηγορούμενος για υπόθεση βιασμού στα Ανώγεια
Ρέθυμνο: Σε ανακριτή και εισαγγελέα ο 33χρονος που κατηγορείται για το βιασμό 32χρονης στα Ανώγεια
Δικογραφία σε βάρος αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε μετανάστες
Συνελήφθησαν εννέα μετανάστες, δύο από τους οποίους προέκυψε ότι είχαν τραυματισθεί από τους πυροβολισμούς του αστυνομικού
Δικογραφία σε βάρος αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε μετανάστες