Προσλήψεις χωρίς πτυχίο στην Πυροσβεστική Ακαδημία: Από σήμερα οι αιτήσεις

Εκπαίδευση 0

Βουλευτής της Ν.Δ. τώρα θυμήθηκε να ζητήσει από τη Υπουργό Παιδείας να δώσει εξηγήσεις για το δώρο στα κολέγια!

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Βουλευτής της ΝΔ που είχε ψηφίσει τον Δεκέμβριο του 2020 την τροπολογία που εξίσωνε τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ, ζητάει τώρα εξηγήσεις από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Εξηγήσεις απ’ την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητεί ο βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, με αφορμή την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων  κολεγίων με τους αποφοίτους Πανεπιστημίων.

Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέθεσε  για δεύτερη φορά αναφορά με το υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών «σχετικά με την απόσυρση ρυθμίσεων του ν. 4763/2020 που προβλέπει την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κατόχους τίτλων σπουδών από τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης».

«Επανακαταθέτω σαν αναφορά το υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών σχετικά με την απόσυρση ρυθμίσεων του ν. 4763/2020 που προβλέπει την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κατόχους τίτλων σπουδών από τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης» επισημαίνει ο Γιώργος Καρασμάνης προσθέτοντας πως έμεινε αναπάντητη η προηγούμενη αναφορά που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο του 2021 για το συγκεκριμένο θέμα.

Με την επανακατάθεση της αναφοράς, ο κ. Καρασμάνης παίρνει εμμέσως πλην σαφώς θέση κατά της τροπολογίας που είχε καταθέσει -στην κυριολεξία- νύχτα η Νίκη Κεραμέως τον Δεκέμβριο του 2020, εξισώνοντας τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ. Το οξύμωρο είναι πως ο βουλευτής της πλειοψηφίας είχε υπερψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, αλλάζοντας -κατά τα φαινόμενα- στάση λόγω των συνεπειών που επέφερε η εφαρμογή της.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών επισημαίνει σε επιστολή του -η οποία μεταξύ άλλων έχει αποσταλεί και στον πρωθυπουργό- ότι «η αιφνιδιαστική τροπολογία» της κ. Κεραμέως «υποβιβάζει την Ανώτατη Εκπαίδευση», καθώς τα πτυχία κολεγίων και ΑΕΙ «δεν είναι ισότιμα».

 Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «ελληνική εφεύρεση» την σχετική διάταξη και υπογραμμίζει πως «επειδή οι ρυθμίσεις επηρεάζουν άμεσα τα επαγγέλματα υγείας, τίθεται άμεσα σε κίνδυνο η δημόσια υγεία». 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση