Βουλευτής της Ν.Δ. τώρα θυμήθηκε να ζητήσει από τη Υπουργό Παιδείας να δώσει εξηγήσεις για το δώρο στα κολέγια!
Βουλευτής της ΝΔ που είχε ψηφίσει τον Δεκέμβριο του 2020 την τροπολογία που εξίσωνε τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ, ζητάει τώρα εξηγήσεις από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Εξηγήσεις απ’ την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητεί ο βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, με αφορμή την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων  κολεγίων με τους αποφοίτους Πανεπιστημίων.

Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέθεσε  για δεύτερη φορά αναφορά με το υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών «σχετικά με την απόσυρση ρυθμίσεων του ν. 4763/2020 που προβλέπει την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κατόχους τίτλων σπουδών από τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης».

«Επανακαταθέτω σαν αναφορά το υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών σχετικά με την απόσυρση ρυθμίσεων του ν. 4763/2020 που προβλέπει την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κατόχους τίτλων σπουδών από τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης» επισημαίνει ο Γιώργος Καρασμάνης προσθέτοντας πως έμεινε αναπάντητη η προηγούμενη αναφορά που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο του 2021 για το συγκεκριμένο θέμα.

kerameos.jpg

Με την επανακατάθεση της αναφοράς, ο κ. Καρασμάνης παίρνει εμμέσως πλην σαφώς θέση κατά της τροπολογίας που είχε καταθέσει -στην κυριολεξία- νύχτα η Νίκη Κεραμέως τον Δεκέμβριο του 2020, εξισώνοντας τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ. Το οξύμωρο είναι πως ο βουλευτής της πλειοψηφίας είχε υπερψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, αλλάζοντας -κατά τα φαινόμενα- στάση λόγω των συνεπειών που επέφερε η εφαρμογή της.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών επισημαίνει σε επιστολή του -η οποία μεταξύ άλλων έχει αποσταλεί και στον πρωθυπουργό- ότι «η αιφνιδιαστική τροπολογία» της κ. Κεραμέως «υποβιβάζει την Ανώτατη Εκπαίδευση», καθώς τα πτυχία κολεγίων και ΑΕΙ «δεν είναι ισότιμα».

 Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «ελληνική εφεύρεση» την σχετική διάταξη και υπογραμμίζει πως «επειδή οι ρυθμίσεις επηρεάζουν άμεσα τα επαγγέλματα υγείας, τίθεται άμεσα σε κίνδυνο η δημόσια υγεία». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα