Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Βουλευτής της ΝΔ που είχε ψηφίσει τον Δεκέμβριο του 2020 την τροπολογία που εξίσωνε τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ, ζητάει τώρα εξηγήσεις από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Εξηγήσεις απ’ την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητεί ο βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, με αφορμή την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων  κολεγίων με τους αποφοίτους Πανεπιστημίων.

Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέθεσε  για δεύτερη φορά αναφορά με το υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών «σχετικά με την απόσυρση ρυθμίσεων του ν. 4763/2020 που προβλέπει την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κατόχους τίτλων σπουδών από τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης».

«Επανακαταθέτω σαν αναφορά το υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών σχετικά με την απόσυρση ρυθμίσεων του ν. 4763/2020 που προβλέπει την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κατόχους τίτλων σπουδών από τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης» επισημαίνει ο Γιώργος Καρασμάνης προσθέτοντας πως έμεινε αναπάντητη η προηγούμενη αναφορά που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο του 2021 για το συγκεκριμένο θέμα.

kerameos.jpg

Με την επανακατάθεση της αναφοράς, ο κ. Καρασμάνης παίρνει εμμέσως πλην σαφώς θέση κατά της τροπολογίας που είχε καταθέσει -στην κυριολεξία- νύχτα η Νίκη Κεραμέως τον Δεκέμβριο του 2020, εξισώνοντας τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ. Το οξύμωρο είναι πως ο βουλευτής της πλειοψηφίας είχε υπερψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, αλλάζοντας -κατά τα φαινόμενα- στάση λόγω των συνεπειών που επέφερε η εφαρμογή της.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών επισημαίνει σε επιστολή του -η οποία μεταξύ άλλων έχει αποσταλεί και στον πρωθυπουργό- ότι «η αιφνιδιαστική τροπολογία» της κ. Κεραμέως «υποβιβάζει την Ανώτατη Εκπαίδευση», καθώς τα πτυχία κολεγίων και ΑΕΙ «δεν είναι ισότιμα».

 Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «ελληνική εφεύρεση» την σχετική διάταξη και υπογραμμίζει πως «επειδή οι ρυθμίσεις επηρεάζουν άμεσα τα επαγγέλματα υγείας, τίθεται άμεσα σε κίνδυνο η δημόσια υγεία». 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα