Φοιτητές
Ξεκινούν την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου οι εγγραφές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που προσφέρουν επτά ειδικότητες

Ξεκινούν από την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου οι εγγραφές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ οι οποίες θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων, από ολόκληρη την χώρα, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Τα έξι δημόσια ΙΕΚ της χώρας θα λειτουργήσουν στις Περιφερειακές Ενότητες, Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, με επτά ειδικότητες.

Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα δημιουργήθηκε η ειδικότητα του Τεχνικού Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στη Μεσσαρά η ειδικότητα του Τεχνικού Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη.

Στο ΔΙΕΚ της Λάρισας οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μια από τις δύο νέες ειδικότητες, αυτή του Διαχειριστή Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων και του Τεχνικού Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων.

Στο Κτήμα Συγγρού στην Αττική οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην ειδικότητα του Τεχνικού Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος.

Στη Νεμέα δημιουργήθηκε η ειδικότητα του Τεχνικού Αμπελουργίας και Οινολογίας ενώ στην Καλαμπάκα θα υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης στην ειδικότητα του Τεχνικού Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογής σε Ξύλινες Κατασκευές.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε εξάμηνα εκ των οποίων τα τέσσερα είναι θεωρητικής και Εργαστηριακής Κατάρτισης και το ένα εξάμηνο αφορά την Πρακτική άσκηση.

Τέλος, στους αποφοίτους των ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ), που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ, για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Νέος σύγχρονος εξοπλισμός στα ΚΕΠΕΑ - Απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη
«Προχωρούμε σε μια ουσιαστική αναβάθμιση των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία σε όλη τη χώρα, εξοπλίζοντάς τα με σύγχρονα...
Υπουργείο Παιδείας: Νέος σύγχρονος εξοπλισμός στα ΚΕΠΕΑ - Απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη
καύσωνας
«Καμίνι» η χώρα για τρεις ημέρες: Έρχεται μίνι καύσωνας με 34άρια και αφρικανική σκόνη
Δευτέρα και Τρίτη η κορύφωση του θερμού κύματος – Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα θυμίσει… Ιούλιο
«Καμίνι» η χώρα για τρεις ημέρες: Έρχεται μίνι καύσωνας με 34άρια και αφρικανική σκόνη
Ψαράκια ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εκλογές αύριο Δευτέρα στην ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου: Το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης
 Αγωνιστική Παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας - Μοσχάτου: Ή με τον Σπάρτακο ή με τον Καίσαρα
Εκλογές αύριο Δευτέρα στην ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου: Το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης