Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Καλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να έχουν καταχωρίσει το σύνολο των αιτημάτων τους κατά το πρώτο στάδιο έως τις 24 Οκτωβρίου 2021. Τα αιτήματα που θα υποβληθούν, θα εγκριθούν στη συνέχεια από την Υπουργό ΠΑΙΘ και θα οριστικοποιηθούν στην Απογραφή έως τις 29 Οκτωβρίου 2021

Οδηγίες προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δημοσιοποίησε σήμερα το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Παιδείας, ενόψει της έναρξης του β' κύκλου κινητικότητας στο Δημόσιο για το έτος 2021 που ξεκίνησε χθες 18 Οκτωβρίου.

Οι οδηγίες

«Έναρξη Β’ Κύκλου κινητικότητας ΕΣΚ έτους 2021»

Με τη ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/873/οικ.19774/18-10-2021 (ΑΔΑ:ΩΦΥΗ46ΜΤΛ6-Ζ0Λ) το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει για την έναρξη του Β’ κύκλου κινητικότητας έτους 2021 στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ).

Η πρωτογενής καταχώριση των Αιτημάτων Πλήρωσης Θέσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της οικείας σχετικής ειδικής εφαρμογής, η οποία έχει ενταχθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr). Τα αιτήματα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα υποβληθούν από την οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγονται, σύμφωνα με τις οδηγίες της ως άνω εγκυκλίου.

Καλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να έχουν καταχωρίσει το σύνολο των αιτημάτων τους κατά το πρώτο αυτό στάδιο έως τις 24 Οκτωβρίου 2021. Τα αιτήματα που θα υποβληθούν, θα εγκριθούν στη συνέχεια από την Υπουργό ΠΑΙΘ και θα οριστικοποιηθούν στην Απογραφή έως τις 29 Οκτωβρίου 2021.

Ειδικότερα, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης παρακαλούνται για τις άμεσες ενέργειές τους και την αποστολή των αιτημάτων τους εγκαίρως προς την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προκειμένου εκείνοι με τη σειρά τους να καταχωρίσουν και να υποβάλουν εμπρόθεσμα το σχετικό αίτημα.

Για την καταχώρηση των αιτημάτων σας, παρακαλείσθε όπως λάβετε υπ΄ όψιν το άρθρο 6 παρ. 9 του ν. 4440/16 σύμφωνα με το οποίο στον Β’ κύκλο κινητικότητας δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά και σωρευτικά:

Δικαίωμα συμμετοχής

α) οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή οι ΠΔΕ, των οποίων οι διαδικασίες μετάταξης του Α΄ κύκλου κινητικότητας 2021 κατέστησαν ατελέσφορες λόγω μη υποβολής αιτήσεων από υποψηφίους ή λόγω μη καταλληλότητας των υποψηφίων για τις προκηρυσσόμενες θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να υποβληθούν αιτήματα για νέους κωδικούς θέσεων αλλά μόνο αιτήματα που ήδη υποβλήθηκαν στον Α΄ Κύκλο Κινητικότητας του 2021 και δεν πληρώθηκαν οι θέσεις είτε γιατί δεν υπήρξαν υποψήφιοι είτε γιατί οι υποψήφιοι δεν κρίθηκαν κατάλληλοι από τις Επιτροπές Αξιολόγησης.

β) οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή οι ΠΔΕ, των οποίων τα αιτήματα πρόσληψης τακτικού προσωπικού στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων 2022 δεν ικανοποιήθηκαν. Θα μπορέσετε να δείτε τις θέσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγραμματισμού Προσλήψεων 2022 και εγκρίθηκαν, να φαίνονται ως δεσμευμένες στην Απογραφή. Οι θέσεις που δεν εγκρίθηκαν και μπορούν να μπουν στην κινητικότητα, εμφανίζονται ως αποδεσμευμένες (με ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών).

Κατά τα λοιπά η διαδικασία καταχώρησης των αιτημάτων σας είναι όμοια με τον Α΄ Κύκλο Κινητικότητας 2021. Παρακαλείσθε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που περιγράφονται στην ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/873/οικ.19774/18-10-2021.

Επισημαίνεται ότι οι Επιτροπές Αξιολόγησης που συγκροτήθηκαν με την υπουργική απόφαση με αριθ. πρωτ. 80951/Ν4/6-7-2021 (ΑΔΑ:6ΠΖΩ46ΜΤΛΗ-Υ4Γ) «Συγκρότηση και ορισμός μελών των Επιτροπών Αξιολόγησης υποψηφίων για κάλυψη θέσεων με μετάταξη μέσω Ε.Σ.Κ., των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. πρωτ. 96382/Ν4/3-8-2021 (ΑΔΑ: 69ΩΙ46ΜΤΛΗ-ΤΩΥ), θα αξιολογήσουν τους υποψήφιους και για τον Β’ Κύκλο Κινητικότητας 2021. Παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για ενδεχόμενες περιπτώσεις κατά τις οποίες τα μέλη των ανωτέρω Επιτροπών πρέπει να αντικατασταθούν λόγω συνταξιοδότησης, μετάθεσης κ.ά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Μεγάλη νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας
Η ελπίδα ξαναγεννιέται. Η ουσία της πολιτικής επιστρέφει. Η αντιπαράθεση των ιδεών και ο πολιτικός διάλογος επιζητούν το ρόλο της στην κεντρική σκηνή...
Μεγάλη νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας
PRWPAIDEIA
ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών χωρίς την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων
Δείτε τις πέντε προτάσεις της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. για την αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών
ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών χωρίς την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας από καθηγητή φροντιστηρίου: «Καταπέλτης» η γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου
Σεξουαλική κακοποίηση: Η μαθήτρια έφτασε στο σημείο να αυτοτραυματίζεται - Τι αναφέρει στην γνωμάτευσή του ο παιδοψυχίατρος
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας από καθηγητή φροντιστηρίου: «Καταπέλτης» η γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου