Chios_Kallimasia_dimotiko_gatakia
Τα παιδιά έχουν αναλάβει το τάισμα και τη φροντίδα του - «Είναι η πρώτη τους έγνοια όταν φτάνουν στο σχολείο» λέει η δασκάλα των μαθητών

Μαθήματα ευαισθησίας και φιλοζωίας παρέδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς, στη Χίο, υιοθετώντας δύο αδέσποτα γατάκια: τον Ουριήλ και τη Snow White.

chios_kallimasia_dimotiko_gatakia_2

Τα μικρά ζωάκια τριγύριζαν στην αυλή του σχολείου από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε με το που άνοιξαν τα σχολεία, τα παιδιά αποφάσισαν να τα πάρουν υπό την προστασία τους. «Ήταν μια απόφαση όμως που πήραν όλα τα παιδιά και ομόφωνα ο Σύλλογος Διδασκόντων», σημειώνει η δασκάλα της Δ’ τάξης Θεοδώρα Μπαλλή. Έτσι το σχολείο που έχει 50 περίπου μαθητές και 10 δασκάλους, ενημέρωσε τους γονείς ότι «αυτή η δράση έχει σαν σκοπό την καλλιέργεια της φιλοζωΐας και την ενσυναίσθηση προς τα αδέσποτα». Ζήτησαν μάλιστα ένα ευρώ από κάθε παιδί προκειμένου να αγοραστεί η ανεστραμμένη ταΐστρα και η τροφή για τα μικρά γατάκια.

anakoinosi-syllogoy-chios-gatakia

«Τα ίδια τα παιδιά έχουν αναλάβει το τάισμα και τη φροντίδα τους», σημειώνει η δασκάλα, όπως μεταδίδει το ertnews,gr λέγοντας ότι «είναι η πρώτη τους έγνοια όταν φτάνουν στο σχολείο».

Παράλληλα ο δάσκαλος κ. Καράβολας ανέλαβε να φτιάξει το κατάλυμα των δύο γατιών που θα βρουν στέγη κάτω από τη σκάλα που οδηγεί στις αίθουσες.

«Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να περάσει αυτή η ιδέα και στα υπόλοιπα σχολεία του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα μειωθούν κατά πολύ τα αδέσποτα που περιφέρονται στους δρόμους. Παράλληλα θα ενισχυθεί η πρωτοβουλία και η υπευθυνότητα στους μαθητές μας», σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patron.gif
Το Πανεπιστήμιο Πατρών ξαναπάει… καρναβάλι – Με άρμα και στολή στη Μεγάλη Παρέλαση 2026
Η ακαδημαϊκή κοινότητα βγαίνει από τα αμφιθέατρα και μεταφέρει τη δημιουργικότητα, το χιούμορ και το πνεύμα της γνώσης στους δρόμους της Πάτρας
Το Πανεπιστήμιο Πατρών ξαναπάει… καρναβάλι – Με άρμα και στολή στη Μεγάλη Παρέλαση 2026
δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα Καρυστιανού με +4,9% από τη ΝΔ – Τρίτος ο Τσίπρας
Η δυνητική ψήφος για κόμμα Καρυστιανού φτάνει το 29,3% και ξεπερνά τη ΝΔ, ενώ ένα ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα καταγράφεται τρίτο, προκαλώντας αναταράξεις...
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα Καρυστιανού με +4,9% από τη ΝΔ – Τρίτος ο Τσίπρας
fistikia
Ο ελληνικός καρπός που «θωρακίζει» μάτια και εγκέφαλο – Τι έδειξε νέα επιστημονική μελέτη
Τα φιστίκια Αιγίνης στο μικροσκόπιο των επιστημόνων: βελτιώνουν την όραση και ενισχύουν τη γνωστική υγεία
Ο ελληνικός καρπός που «θωρακίζει» μάτια και εγκέφαλο – Τι έδειξε νέα επιστημονική μελέτη