Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Chios_Kallimasia_dimotiko_gatakia
Τα παιδιά έχουν αναλάβει το τάισμα και τη φροντίδα του - «Είναι η πρώτη τους έγνοια όταν φτάνουν στο σχολείο» λέει η δασκάλα των μαθητών

Μαθήματα ευαισθησίας και φιλοζωίας παρέδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς, στη Χίο, υιοθετώντας δύο αδέσποτα γατάκια: τον Ουριήλ και τη Snow White.

chios_kallimasia_dimotiko_gatakia_2

Τα μικρά ζωάκια τριγύριζαν στην αυλή του σχολείου από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε με το που άνοιξαν τα σχολεία, τα παιδιά αποφάσισαν να τα πάρουν υπό την προστασία τους. «Ήταν μια απόφαση όμως που πήραν όλα τα παιδιά και ομόφωνα ο Σύλλογος Διδασκόντων», σημειώνει η δασκάλα της Δ’ τάξης Θεοδώρα Μπαλλή. Έτσι το σχολείο που έχει 50 περίπου μαθητές και 10 δασκάλους, ενημέρωσε τους γονείς ότι «αυτή η δράση έχει σαν σκοπό την καλλιέργεια της φιλοζωΐας και την ενσυναίσθηση προς τα αδέσποτα». Ζήτησαν μάλιστα ένα ευρώ από κάθε παιδί προκειμένου να αγοραστεί η ανεστραμμένη ταΐστρα και η τροφή για τα μικρά γατάκια.

anakoinosi-syllogoy-chios-gatakia

«Τα ίδια τα παιδιά έχουν αναλάβει το τάισμα και τη φροντίδα τους», σημειώνει η δασκάλα, όπως μεταδίδει το ertnews,gr λέγοντας ότι «είναι η πρώτη τους έγνοια όταν φτάνουν στο σχολείο».

Παράλληλα ο δάσκαλος κ. Καράβολας ανέλαβε να φτιάξει το κατάλυμα των δύο γατιών που θα βρουν στέγη κάτω από τη σκάλα που οδηγεί στις αίθουσες.

«Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να περάσει αυτή η ιδέα και στα υπόλοιπα σχολεία του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα μειωθούν κατά πολύ τα αδέσποτα που περιφέρονται στους δρόμους. Παράλληλα θα ενισχυθεί η πρωτοβουλία και η υπευθυνότητα στους μαθητές μας», σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών
Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου
Και η εκλογοαπολογιστική συνέλευση τη Δευτέρα 13/12 στις 16:00 στη μεγάλη αίθουσα στον 4ο όροφο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)
Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου