28η Οκτωβρίου - Γώγος: Οι παρελάσεις μπορούν να γίνουν με μέτρα
Με υγειονομικά μέτρα μπορούν να γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, τοποθετήθηκε για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, υποστηρίζοντας ότι εφόσον τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα, μπορούν να γίνουν με ασφάλεια.

«Τον συγχρωτισμό στους κλειστούς χώρους πρέπει να προσέξουμε», είπε στον ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια, δεν έκρυψε πως υπάρχει ανησυχία στους επιστήμονες για την αύξηση των κρουσμάτων.

«Έχουμε μείνει πίσω στους εμβολιασμούς»

Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στους εμβολιασμούς κατά της COVID-19, σε σύγκριση με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, επισήμανε ο καθηγητής.

Για τον λόγο αυτό, «θα πρέπει να ξαναρχίσουμε μία εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου», ανέφερε, εξηγώντας πως δεν είναι όλοι αρνητές, αλλά υπάρχουν αρκετοί που ανησυχούν.

Επίσης, τόνισε πως σχετίζεται απόλυτα η θνητότητα και η νοσηρότητα με τον βαθμό εμβολιαστικής κάλυψης, αναφέροντας ενδεικτικά ότι το 90% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι και το τελευταίο διάστημα βλέπουμε νέους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Σημείωσε πως η 3η δόση του εμβολίου για ευάλωτα άτομα είναι επιβεβλημένη, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Για τον παράλληλο εμβολιασμό για COVID-19 και γρίπη, υποστήριξε ότι το ένα δεν επηρεάζει το άλλο. «Μπορούν να γίνουν και την ίδια μέρα», είπε επικαλούμενος οδηγίες του αμερικανικού CDC.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗΣ
Γιάννης Παπαδομαρκάκης (Γ.Γ ΥΠΑΙΘΑ) σε alfavita.gr: «Σας ευχαριστώ θερμά για την αφοσίωση, την υπευθυνότητα και την ουσιαστική συμβολή σας στο εκπαιδευτικό έργο»
«Το παιδαγωγικό μας έργο αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια εποχή προκλήσεων, όπου η ελπίδα, η αλληλεγγύη και η πίστη στον άνθρωπο αποτελούν πολύτιμους...
Γιάννης Παπαδομαρκάκης (Γ.Γ ΥΠΑΙΘΑ) σε alfavita.gr: «Σας ευχαριστώ θερμά για την αφοσίωση, την υπευθυνότητα και την ουσιαστική συμβολή σας στο εκπαιδευτικό έργο»
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές...
Η παιδεία δεν είναι εποχιακό προϊόν και οι λειτουργοί της δεν είναι αναλώσιμοι «πελάτες» προπληρωμένων καρτών
Αναπληρωτές...